от сравнително скоро съм горд собственик на VW Туран 1Т от 2006 г.
: 1. Намерих в нета видео за инсталация на аналогичен кабел на RCD 300 като беше обяснено, че е необходимо да се промени кодирането през VCDS като се влезе в настройките на радиото и от там се отиде на 07-Coding където последната цифра да се смени от 0 на 1 или 3. В моя случай обаче ми позволяваше да сменя последната цифра само с 2, което е за iPad/CD changer. В случай, че се опитвах да сменя с 1 или 3 ми показваше следната грешка:

2. Почнах да си играя с 12-пиновата букса, за да установя коя е правилната комбинация на жиците. Самата букса идва с 3 пина, които са разположени по този начин:

3. Съгласно диаграмата обаче следва трите пина да бъдат закачени на CD-R, CD-L и съответно масата на CD.

4. Установихме коя е масата от трите кабела и...нищо - не засече сигнала след като комбинацията от жици беше в правилния аранжимент. От там насетне се почна с филма "Великия комбинатор" - пак пробвах (в случай, че съм сбъркал масата), после пак (в случай, че съм объркал посоката) и пак, пак, пак....докато единия пин не се скъса от вкарване и изкарване в букасата....но НИЩО
...нито със сменяне на кодирането във VCDSa, нито със сменяне на пиновете във всички възможни комбинации...като превключа на CD така и не чете сигнала от телефона по никакъв начин. Накрая за капак ми падна и акумулатора от тестване.
Малко по-късно седнах да проверявам какво се случва в нета и намерих в олх-а Aux автомобилен адаптер (VW, Audi, Skoda, Seat):
https://www.olx.bg/ad/aux-avtomobilen-adapter-vw-audi-skoda-seat-CID360-ID87xqz.html
Сега дилемата ми е следната като и двата варианта ще дойдат на горе-долу на една цена:
Вариант 1: Да звъня на този човек и да поръчвам адаптера и да се надявам, че ще тръгне с това радио. В този случай само се чудя дали все пак RNS 300 чете MP3 дискове (от които имам доста вкъщи от време оно), т.к. в една от темите тук имаше такива предположения.
или
Вариант 2: Да поръчвам от нета RCD 210 MP3, което със сигурност чете mp3, ще мога да вържа без проблем кабела, който вече така или иначе съм купил и да си свири...само да не се налага обаче да сменям CAN bus-a, че тогава ще се наиграя.
Но пък много ме кефи отделението на RCD210, където мога да си държа телефона П.С. Доста търсих из форума относно RNS 300, но до момента като че ли няма колега дето да е имал такъв проблем. Това бе и причината да се реша да пусна темата тук.
П.П.С. Знам, че има много по-технологични варианти (китайски заместители, адаптер с BF и USB и други), но в такъв случай всеки, който возя ще иска да си пуска неговата музика, а това хич не ме кефи докато шофирам