Помощ за бас и касетофон (връзване)
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Помощ за бас и касетофон (връзване)
Здравейте всички
Имам една молба! Едно приятелче ми продаде субуфера си и искам да го вържа към касетофона, но незнам как... Ако някой знае и иска може да ми обясни или да ми помогне направо в неделя да го вържем...аз бих искал още тази вечер ама едва ли някой би се навил... И все пак - в София съм, жк. Люлин 1, ако някой има желание може да се позанимаваме по-късно, като свърша работа...
0897 93 67 11 (клипнете само) Говорителя е Инфинити, цд-то е Пайнер 4900
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
- RAD&KO
- Автомобил: Passat Variant B3 [3A5 35I]
- Двигател: PB 1990
- Контакти:
Здравейте! Искам малко помощ за усилвател "MACROM MV II". Рових в нета, но не намерих инфо.
Купих го от познат и той ме предупреди, че е за ремонт на филтрите за ниските честоти. Дадох го на ремонт и за 30 лв. уж е готов. Но проблема е в това, че когато свържа чинчовете от касетофона в усилвателя, сработва защита и усилвателя гасне. CD-то е SONY CDX ... и съм сигурен че проблема не е в него.
Смешно е, че когато свържа само "+" от чинчовете на CD-то с усилвателя проблеми няма ...
Когато "-" остане изолиран има музика, но естествено няма "кадифен" бас. Дрънченето на стъклата не е бас!
Естествено, не се стърпях и отворих усилвателя за да проверя, къде е работил майстора ... Ми нищо особено не забелязах, но за сметка на това открих изгърмели писти ... Възтанових ги, но пак някъде се срещат тоци... (прекъснатите писти бяха за "-"). Та дори след моята намеса ефект никакъв
.
То е ясно, че ще има ресто при майстора
Предварително благодаря за вниманието!
Купих го от познат и той ме предупреди, че е за ремонт на филтрите за ниските честоти. Дадох го на ремонт и за 30 лв. уж е готов. Но проблема е в това, че когато свържа чинчовете от касетофона в усилвателя, сработва защита и усилвателя гасне. CD-то е SONY CDX ... и съм сигурен че проблема не е в него.
Смешно е, че когато свържа само "+" от чинчовете на CD-то с усилвателя проблеми няма ...
Когато "-" остане изолиран има музика, но естествено няма "кадифен" бас. Дрънченето на стъклата не е бас!
Естествено, не се стърпях и отворих усилвателя за да проверя, къде е работил майстора ... Ми нищо особено не забелязах, но за сметка на това открих изгърмели писти ... Възтанових ги, но пак някъде се срещат тоци... (прекъснатите писти бяха за "-"). Та дори след моята намеса ефект никакъв
То е ясно, че ще има ресто при майстора
Предварително благодаря за вниманието!
- RAD&KO
- Контакти:
Уф, не става ...
Пробвах и по твоя начин silverboy
, но нищо. Благодаря за вниманието. И аз си мисля за транзистори или нещо др. Е, майсторчето ще си каже.
Като има резултат ще пиша!
p.s. АМР-то е вързано с директен плюс от акумолатора. Минус от CD-то, на черното кабелче, което е за касетофона (това което е от окабеляването на колата). Втори минус от купето. Управлението си е вързано, към синьото кабелче за управление на АМР...
Пробвах и по твоя начин silverboy
направи следното -откачи говорителите и му вържи чинчовете изклучи го и пак го вклучи ... ако пак не стане са ти за смяна транзисторите ако бъркам моля да ме поправите...
, но нищо. Благодаря за вниманието. И аз си мисля за транзистори или нещо др. Е, майсторчето ще си каже.
p.s. АМР-то е вързано с директен плюс от акумолатора. Минус от CD-то, на черното кабелче, което е за касетофона (това което е от окабеляването на колата). Втори минус от купето. Управлението си е вързано, към синьото кабелче за управление на АМР...
- asengamalov
- Автомобил:
- Двигател:
- silverboy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега от ЦД-то се взима + а не - . взима се от кабела за автоматична антенаRAD&KO написа:Уф, не става ...
Пробвах и по твоя начин silverboyнаправи следното -откачи говорителите и му вържи чинчовете изклучи го и пак го вклучи ... ако пак не стане са ти за смяна транзисторите ако бъркам моля да ме поправите...
- RAD&KO
- Контакти:
Привет! Да съгласен съм с твоето мнение и аз по-горе съм написал че "+" е директен от акумолатора. "-" е хванат от окабеляването на VW ... Проблемът е в това че като свържа chinch male от CD-то (SUB OUT)
със chinch female
на усилвателя ... Усилвателя гасне! Сработва защита
p.s. Само плюсовата част от чинчовете работи, когато влезе в контакт и минусовата част
със chinch female
на усилвателя ... Усилвателя гасне! Сработва защита p.s. Само плюсовата част от чинчовете работи, когато влезе в контакт и минусовата част

- RAD&KO
- Контакти:
Имам решение!
Закупих това -
, монтирах го между чинчовете от CD-то и усилвателя.
Изчезна проблема с "+" и "-", даже изчезна и досадния брум.
Прави ми впечатление, че има разлика в силата на звука, когато превключвам от CD на радио. При радио звука на бас колоната е по-слаб и се налага да увеличавам от менюто на CD-то
Това нормално ли е?
Закупих това -
, монтирах го между чинчовете от CD-то и усилвателя.
Изчезна проблема с "+" и "-", даже изчезна и досадния брум.
Прави ми впечатление, че има разлика в силата на звука, когато превключвам от CD на радио. При радио звука на бас колоната е по-слаб и се налага да увеличавам от менюто на CD-то
Това нормално ли е?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”