Някакви предположения?
  Някакви предположения?Г3: Загадка с антена
- 
				CKD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Г3: Загадка с антена
Взех си едно семпличко радийце за тройката. Тъй като колицата беше с изтърбушена а'ла ТНТМ аудио система от предишния собственик (оригиналната преправяна с усилвател в багажника) и впоследствие всичко извадено с изрязани най-хамалски кабели последва почти цялостно окабеляване наново. За целта цялото купе се разкости но както и да е. Та в крайна сметка така и не успяхме да изнамерим кабела за антената която е на покрива. Поначало от дупката за радиото стърчаха 5 жици - 2 от тях им намерихме приложение за евробуксата - "+" и "маса" и останаха 3 свободни - една кафява доста масивна и две сини. Тъй като така или иначе нямаше антена решихме да мушнем една от сините жици в дупката за антена на касетофончето и о, чудо! - Хванахме радио с доста задоволително качество на звука. Та в момента така си карам - с неизвестно откъде идваща синя жица бучната с изолирбан в дупката за антена на касетофона. Въпреки че радиото си се чува добре не престава да ме гложди изпълнението на тая измишльотина. Първо че не знам изобщо какъв е този кабел, второ начинът по който съм го мушнал в радиото и трето - къде е аджеба оригиналният кабел от антената? Разтърсих из форума за подобни теми - антени в калници, на задни стъкла, с усилвател на задна врата и прочее. Но където и да е дори нямам и идея къде може да е затрит кабела от нея и какво аджеба съм вързал в момента в буксата на радиото   Някакви предположения?
  Някакви предположения?

Някакви предположения?
  Някакви предположения?- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
На Аудито(80-ка) ми беше така до радиото стигаше кабел ма антена нямаше. Но не хващаше много добре с този кабел. по късно разбрах , че за антена служел един от реотаните на задното стъкло. За целта имало и някъкв усилванел на антената който при мен явно неработеше и от там идваше проблема с недоброто хващане. И за по лесно накрая си сложих една вътрешна антена дето хваща прилично и до сега още си джитка така.

- 
				Volkswangel
- Автомобил: VW GOLF 7 SPORTSVAN
- Двигател: 2015
Някои от антените имат вграден антенен усилвател.Тои представлява
един соленоид, проводник, навит около централната мачта и така са импрегнирани заедно.На този проводник се подава + 12 волта, когато се включи радиото. Него може да го намерите в общия сноп проводници, които отиват към радио -сд то.
Ако този проводник не е захранен с +12 волта, качеството на сигнала и неговата сила са много слаби.

един соленоид, проводник, навит около централната мачта и така са импрегнирани заедно.На този проводник се подава + 12 волта, когато се включи радиото. Него може да го намерите в общия сноп проводници, които отиват към радио -сд то.
Ако този проводник не е захранен с +12 волта, качеството на сигнала и неговата сила са много слаби.
- 
				kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
 Това ако е вярно че долните два реотана  на задното стъкло служат за антена какъв кабел- цвят, дебелина и т.н., да търся в снопа който е в нишата за поставяне на радиото. Щото и аз имам проблем с хващането на станциите, мени силата, шум, загуба на сигнал. Сложил съм една разтегателна антена на калника за 5 лв., ама тя все повече ръждясва и единия прешлен не се вади вече. пасата ми е комби дали има някакво значение за наличността на такава антена на задното стъкло. Предполагам че ако има такава на задната врата, сигурно е че ще лови по добре и няма да има такива смущения каквито имам с тази вейка. Благодаря предварително на тези които ползват по този начин радиосигнал и споделят начина на включване  в радиото.
 Това ако е вярно че долните два реотана  на задното стъкло служат за антена какъв кабел- цвят, дебелина и т.н., да търся в снопа който е в нишата за поставяне на радиото. Щото и аз имам проблем с хващането на станциите, мени силата, шум, загуба на сигнал. Сложил съм една разтегателна антена на калника за 5 лв., ама тя все повече ръждясва и единия прешлен не се вади вече. пасата ми е комби дали има някакво значение за наличността на такава антена на задното стъкло. Предполагам че ако има такава на задната врата, сигурно е че ще лови по добре и няма да има такива смущения каквито имам с тази вейка. Благодаря предварително на тези които ползват по този начин радиосигнал и споделят начина на включване  в радиото.- 
				kibo_tom_8440
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
 Син казваш, пък той моя син кабел е вързан за задния ляв говорител, така че няма как да го ползвам. Пробвах като го изключих от връзката синия кабел /беше вързан за един зелен/ и го съединих със синия кабел който стои на връзката и на него пише - ANT-0,1 % нещо такова. Обаче нищо не стана. Изглежда трябва да го гоня, да го видя къде е вързан, вероятно в задния ляв джоб на багажника. Сигурно единия кабел на говорителя е скъсан и са го използвали този синия за линия. Абе работа си отварям, та не знам да продължавам ли да си ползвам антената на калника или да поправя тази на задното стъкло. Идеята ми е дали ще има по силен сигнал със задната антена от тази на калника. Някой ако ползва оргиналната отзад, да каже дали има стойностен ефект.
 Син казваш, пък той моя син кабел е вързан за задния ляв говорител, така че няма как да го ползвам. Пробвах като го изключих от връзката синия кабел /беше вързан за един зелен/ и го съединих със синия кабел който стои на връзката и на него пише - ANT-0,1 % нещо такова. Обаче нищо не стана. Изглежда трябва да го гоня, да го видя къде е вързан, вероятно в задния ляв джоб на багажника. Сигурно единия кабел на говорителя е скъсан и са го използвали този синия за линия. Абе работа си отварям, та не знам да продължавам ли да си ползвам антената на калника или да поправя тази на задното стъкло. Идеята ми е дали ще има по силен сигнал със задната антена от тази на калника. Някой ако ползва оргиналната отзад, да каже дали има стойностен ефект.Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”