CD text и ID3-TAG - значение
- georgipass
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
CD text и ID3-TAG - значение
Може ли да ми кажете какво означава CD text и ID3-TAG
Благодаря ви предварително 
-
prj57
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Сещай се като си пуснеш Winamp-a на компютъра и ти изкарва името на песента, на кой е, колко е дълга и тн. Се едно като кликнеш с десен върху песничката и отидеш на INFO и ти дава кво ли не за песента и файла. Е тва е същото само че на CD/MP3 за кола, изкарва ти го на дисплейя и се върти..... Това по принцип го дават като опция на MP3 за кола, казват че може да чете песните като файлове а не просто като песни, абе се едно си имаш Winamp в колата
надявам се не те обърках много
- °niksi°
- Бай Брадър
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи CD-text това е при аудио дисковете или CD-DA /compact disk - digital audio/. Показва името и/или изпълнителя на текущата песен /ако са зададени при записването на диска/. За ID3-TAG prj ти го е обяснил много добре.
Единствено бих добавил че и двете трябва да са зададени при записването на диска.
Единствено бих добавил че и двете трябва да са зададени при записването на диска.
maniak написа:На моя Pioneer CD-TEXT позволяваше вкарването на имената на 100диска и показвенето има на екрана. Не показваше имена на песни.
Може...просто твоят CD-player има памет за 100 диска. Всяко CD си има уникален номер, който твоят CD- player прочита в началото на зареждането, проверява дали го има в паметта, и ако го има му извежда инфото което си записал за това CD. Иначе CD-TEXT-a си е записан на самото CD.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Чет 20 яну 2011 15:55, променено общо 1 път.
-
Sisq0
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
А моята тройка в колата (JVC KD-SC900r) по много странен начин изписва песните. Опциите са следните.. Продължителноста на трака + номера на песента / часовник + номер на песен / име на папка(албум) + име на изпълнител (има индикатор за Folder) / име на песен (има индикатор за ID3). Както се досещате го оставям на последното НО... много ме човърка, че не изписва име на изпълнител + име на песен (както желая аз). Не знам дали има начин да е както аз желая, ако някой знае нещо... четох в книжката на тройката ама там пише индикация на ИД3 .. никой не ти казва аджеба в JVC какво точно визират под ID3 - само песен или И име на изпълнителя 
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”