:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

проблем с баса(усилвателя)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

проблем с баса(усилвателя)

Мнениеот Kalata_Rock » Вто 22 юли 2008 15:37

Та проблема е следния:Като усиля музиката на загасен двигател баса започва да прекъсва.Усилвателят е Pioneer 5300T,говорителя е добре познатия на всички TS-W307D2.Имам кондензатор(съмнявах се в него,но пробвах и не е той виновен,акумулатора е 75Ah за дизел(колата е бензинка),волтметъра на конда не пада под 12V примерно,както на загасен двигател,така и на работещ.Минималното работно напрежение на усилвателя го дават 10.8V.Лошото в случая е,че се случва да прекъсва и то често докато карам !Та питането ми е дали е възможно усилвателя да е дефектен ? Кабелите са ми 10 квадрата и също така забравих да добавя,че усилвателя си свети(работи) докато стават тия мизерии !
Извинявам се за дългия текст и се надявам някой да се отзове !
Мерси предварително !

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 15:44

Колега имам приятел със същия проблем а преди месец го нямаше това... Пак усилватела е пайнер. :roll:

Потребителски аватар
samo ra4na na zavoite
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот samo ra4na na zavoite » Вто 22 юли 2008 17:59

Само на загасен двигател ли го прави?Как точно трекъсва?

Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalata_Rock » Вто 22 юли 2008 20:42

Понякога и докато работи колата го прави,прекъсването е според зависи на каква мощност е(ако е много набичено изобщо не свирва,ако е малко по-намалено ту удря басс ту изчезва и ако слушам тихо си свири

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Вто 22 юли 2008 20:54

Колега имах същия проблем със почти същия усилвател 5100 , проблема се оказа че отвреме на време минуса се губи (не дава хубав контакт с купето).

Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalata_Rock » Вто 22 юли 2008 21:06

минуса е хванат здраво за купето,а и каква е логиката като е запалена колата почти никога да не прекъсва ?Със фарове обикновенно ми се е случвало...моето предположение е,че просто усилвателят е дефектен,но исках преди да ходя да се разправям да чуя няколко мнения по въпроса

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 21:23

Kalata_Rock написа:минуса е хванат здраво за купето,а и каква е логиката като е запалена колата почти никога да не прекъсва ?Със фарове обикновенно ми се е случвало...моето предположение е,че просто усилвателят е дефектен,но исках преди да ходя да се разправям да чуя няколко мнения по въпроса

Колега тва си е мощен усилвате. Вържи още един акумолатор и виж дали ще го прави. Не съм срещал оплаквания досега от него. :roll:

Потребителски аватар
Marto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto » Вто 22 юли 2008 21:36

Колега абе тоя усилвател не е толко мощен та да се налага 2ри акумулатор нали ти казвам имам го същия. Колега ако е гаранционен отнесиго да го видят. Най добре го пробвай при некой твой приятел и ако и при него прави мизерий значи има проблем, моя изключва единствено когато захранването падне под 10.8V

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Вто 22 юли 2008 21:47

Пробвай да махнеш и кондензаторите нещо да не е здал багажа някой и да прави мизерии.. :twisted: Провери всички връзки за всеки случай, случва се човек да пропусне нещо....

Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalata_Rock » Сря 23 юли 2008 11:42

Колеги,пробвал съм го с 2 акумулатора,сегашният е много сериозен и прави мизерии,кондензатора го махнах и пак е същия проблема,напрежението ми е интересно че не пада по никакъв начин под 11.6V дори при изключен двигател.Усилвателят работи(лампичката си му свети),но просто не свири

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 23 юли 2008 13:20

Ами върни го за смяна щом е нов и има гаранция! Кажи им, че си го пробвал на няколко коли, а други от същия модел нямат проблеми...

Кога се получава проблема, при набичен или и при умерено пуснат...? :roll:

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Сря 23 юли 2008 13:22

Хм....ти къде мериш това напрежение - от кондензатора ли гледаш? За по-сигурно замери на входните клеми на усилвателя колко волта влизат,напълно е възможно да има лош контакт някъде и ти да не можеш да го откриеш.Ако всичко е ОК,тогава го занеси на някой майстор,или магазин,или сервиз да ти го тестват само! Ако вече и при тях даде дефект,значи е време за ремонт,но за мен това е лоша връзка,въпроса е във или извън усилвателя е тя,в 95% от случаите усилвател или свири - или не свири - средно положение почти няма :wink:

Потребителски аватар
Kalata_Rock
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kalata_Rock » Сря 23 юли 2008 18:33

Да това мисля и аз-утре ще направя последни опити и замервания и ако установя,че проблема е в усилвателя директно го откарвам да го погледнат...

Потребителски аватар
Tinko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tinko » Сря 23 юли 2008 18:38

Kalata_Rock написа:Да това мисля и аз-утре ще направя последни опити и замервания и ако установя,че проблема е в усилвателя директно го откарвам да го погледнат...

Пробвайте друг мощен на твоята кола да видите дали пак така ще прави, ако имаш тази възможност. ;)

Потребителски аватар
murzel
Автомобил:
Двигател:

ha

Мнениеот murzel » Сря 23 юли 2008 19:19

i az da go kaja tova kolega, az sum sus su6tiq uslivatel i goimah toq problem 2 puti.
ediniq put se okaza 4e CD-to plusa mu ne be6e direkten ot akumulatora i to izklu4a6e bassa
A drugiq kabelite v tubata mi bqha stopemi pri mostovo svurzvane na Pioneer 307d4
A usilvatelq nqma gre6ka :D
uspeh

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”