проблем с баса(усилвателя)
- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с баса(усилвателя)
Та проблема е следния:Като усиля музиката на загасен двигател баса започва да прекъсва.Усилвателят е Pioneer 5300T,говорителя е добре познатия на всички TS-W307D2.Имам кондензатор(съмнявах се в него,но пробвах и не е той виновен,акумулатора е 75Ah за дизел(колата е бензинка),волтметъра на конда не пада под 12V примерно,както на загасен двигател,така и на работещ.Минималното работно напрежение на усилвателя го дават 10.8V.Лошото в случая е,че се случва да прекъсва и то често докато карам !Та питането ми е дали е възможно усилвателя да е дефектен ? Кабелите са ми 10 квадрата и също така забравих да добавя,че усилвателя си свети(работи) докато стават тия мизерии !
Извинявам се за дългия текст и се надявам някой да се отзове !
Мерси предварително !
Извинявам се за дългия текст и се надявам някой да се отзове !
Мерси предварително !
- samo ra4na na zavoite
- Автомобил:
- Двигател:
- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
- Tinko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kalata_Rock написа:минуса е хванат здраво за купето,а и каква е логиката като е запалена колата почти никога да не прекъсва ?Със фарове обикновенно ми се е случвало...моето предположение е,че просто усилвателят е дефектен,но исках преди да ходя да се разправям да чуя няколко мнения по въпроса
Колега тва си е мощен усилвате. Вържи още един акумолатор и виж дали ще го прави. Не съм срещал оплаквания досега от него.

- Marto
- Автомобил:
- Двигател:
Колега абе тоя усилвател не е толко мощен та да се налага 2ри акумулатор нали ти казвам имам го същия. Колега ако е гаранционен отнесиго да го видят. Най добре го пробвай при некой твой приятел и ако и при него прави мизерий значи има проблем, моя изключва единствено когато захранването падне под 10.8V
- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
Хм....ти къде мериш това напрежение - от кондензатора ли гледаш? За по-сигурно замери на входните клеми на усилвателя колко волта влизат,напълно е възможно да има лош контакт някъде и ти да не можеш да го откриеш.Ако всичко е ОК,тогава го занеси на някой майстор,или магазин,или сервиз да ти го тестват само! Ако вече и при тях даде дефект,значи е време за ремонт,но за мен това е лоша връзка,въпроса е във или извън усилвателя е тя,в 95% от случаите усилвател или свири - или не свири - средно положение почти няма 

- Kalata_Rock
- Автомобил:
- Двигател:
ha
i az da go kaja tova kolega, az sum sus su6tiq uslivatel i goimah toq problem 2 puti.
ediniq put se okaza 4e CD-to plusa mu ne be6e direkten ot akumulatora i to izklu4a6e bassa
A drugiq kabelite v tubata mi bqha stopemi pri mostovo svurzvane na Pioneer 307d4
A usilvatelq nqma gre6ka
uspeh
ediniq put se okaza 4e CD-to plusa mu ne be6e direkten ot akumulatora i to izklu4a6e bassa
A drugiq kabelite v tubata mi bqha stopemi pri mostovo svurzvane na Pioneer 307d4
A usilvatelq nqma gre6ka

uspeh
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”