колеги здравейте.скоро свалих корите на колата от гаража и видях че едната тонколона ми е разпрана половината и пращи като усиля малко повечко.трябва да я сменям,но трябва да направя някакви дървени рингове в които да сложа колоната тъй като старата е излята с някаква пластмасова кутиика и е занитена за металната част под кората.касетофона ми е гамма от отигиналните които слагат на този модел пасат.след време може да слагам бас каса и усилвател за нея отзад.та имам няколко вапроса на които някои разбирач може да ми отговори:
1 - колко инчови са задните тонколони , а и предните -защото мисля и тях да сменя направо ако ми харесва как свирят задните- които са във вратите на пасат б5
2 - каква марка тонколони ще ми препорачате,големина,ватове ?ако може линкове да ги видя
3 - някой правил ли е подобна манипулация ? бях чел някаква подобна тема но немога да я намеря
4 - ако залепя на корите отвътре някаква вата или нещо подобно ще се получи ли по добър звук ?
благодаря предварително
пс:видях че в говоритела влизат 4 кабела и се чудя аджеба защо са 4 а не 2.някой може ли да ми каже кои кабели са + и - ? бтв забравих да спомена че имам и малки пищялки до рачката за отварянето на вратата от вътре
дайте съвети де колеги

избор на тонколони във вратите ?
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”