като колегата radi_nrj и аз съм мога да кажа ГОЛЯМ привърженик на херц и за мен лично идеята да събереш о6те 20-тина или 30 лева над Пайанъра и да си вземеш херц Е ПО ДОБРА отколкото да си вземеш нещо което да свири просто ей така
вече си зависи от теб ,но за сведение ДВДто ми е НЕО (остави марката на страна ,знам че е ..... ) и е 4х60W и бях с пайанър на кората (10 санта) и на предните врати и отзад с едни кенефни (хай саунд мид бас) ,откакто ги смених с херцове мога да си усилвам ДВДто буквално до край без да ми пращи и си вади всичките честоти без да ги смесва и да се получава една смесица от "ЗВУЦИ" а не музика
П.П. бих казал че Пайанър правят здрави и качествени СДта и басове (както и ГОЛЕЕЕЕЕЕЕЕМИ и маааааалки ЛСД-та) но за много4естотните говорители .... не могат да се сравнявят с ХЕРЦ .пък и то като се замислим по чистота и плътност на звука ХЕРЦ се конкурира само с Алпайн ( става дума за говорители като 10см,13см,16,5см и 17см както и коаксиалните 4х6" и 6х9").компонентките и на Алпайн и на Херц са върховно перфектни (ако мога да се изразя така) и за цената си мога да кажа че говорителите и усилвателите на двете фирми СА ПЕРФЕКТНИ! все пак не може да се иска качество и дълъг живот за "жълти стотинки".