:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Сд (от кола) в домашни условия

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Сд (от кола) в домашни условия

Мнениеот passat123 » Пон 15 сеп 2008 13:17

Здравейте могали да вържа сд или касетофон на 12 в домашни условия ! :)
И ако да как става !

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 15 сеп 2008 15:48

хахаха пробвал съм с касетофона на москвича и стана та за ЦДто предполагам че става значи сигурен сам че има 2 кабела които се вразват за + те са с бушонче на всеки трябва да са червен и жълт кабел а минуса ти е черния :).Аз го бях направил на един токоизправител от 220 го правеше на 9в и свиреше та тоя токоизправител е от едно старо радио мися че марката му беше ВЕФ или нещо такова :).Не мога да разбера защо искаш да го вразваш в къщи давай една цена и да го взимам ако ти е толкова непотребно :wink:

los_tigros

Мнениеот los_tigros » Пон 15 сеп 2008 15:54

dinkonikolaev написа:хахаха пробвал съм с касетофона на москвича и стана та за ЦДто предполагам че става значи сигурен сам че има 2 кабела които се вразват за + те са с бушонче на всеки трябва да са червен и жълт кабел а минуса ти е черния :).Аз го бях направил на един токоизправител от 220 го правеше на 9в и свиреше та тоя токоизправител е от едно старо радио мися че марката му беше ВЕФ или нещо такова :).Не мога да разбера защо искаш да го вразваш в къщи давай една цена и да го взимам ако ти е толкова непотребно :wink:

Четох в тунинг.бг,че човека иска да изпробва няколко цд-та дали работят без да си разбутва музиката в колата.

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пон 15 сеп 2008 15:56

е ми при това положение ДА може :wink:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 15 сеп 2008 17:49

става, трабва да имаш трафче ,което да ти прави от 220в на 12в
свързването става както спомена колегата "+" на трафа свързваш с червения и жълтия кабел.жълтия се свързва защото е "стенд бай" режим и без него няма да тръгне. "-" към черния.

jijane
Автомобил: Караше Honda Civic
Двигател: D14Z4 1998

Мнениеот jijane » Пон 15 сеп 2008 20:00

malolitrajkata написа:става, трабва да имаш трафче ,което да ти прави от 220в на 12в
свързването става както спомена колегата "+" на трафа свързваш с червения и жълтия кабел.жълтия се свързва защото е "стенд бай" режим и без него няма да тръгне. "-" към черния.

Да ама още ще му трябват изправителни диоди, кондензатори, поялник, кабели разправии.

Взимаш първото попаднало ти компютърно захранване и си готов. Дори и да нямаш за 5-7 лв. си взимаш някое.

Червената и жълтата жица връзваш към жълтата на някой молекс, а черната си е пак към някоя черна. Слагаш едно мостче между зелената и някоя от черните на 20/24 пиновия АТХ конектор и захранването запалва в полеви условия.

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 15 сеп 2008 20:04

malolitrajkata написа:става, трабва да имаш трафче ,което да ти прави от 220в на 12в

А това трафче какво представлява в тунинг бг ми казах с захранване от комп но ....... :oops:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Вто 16 сеп 2008 10:55

passat123 написа:А това трафче какво представлява в тунинг бг ми казах с захранване от комп но ....... :oops:

разтършувай се из магазините, моито е мн старо и вече не се продават такива

Потребителски аватар
passat123
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat123 » Пон 22 сеп 2008 0:04

Трудна работа питах тук там ! :roll:

Потребителски аватар
malolitrajkata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malolitrajkata » Пон 22 сеп 2008 22:23

нещо се замислих дали да не пробваш с тез трафчетата, които са за лампчите (луничките) :roll:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”