Има ли нужда от вата?!
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Има ли нужда от вата?!
значи купих си басс каса Pioneer UD-W300S!та въпроса ми е тя е без вата и без нищо от вътре...да слагам ли или да разчитам на изчисленията им?басса ми е 305ц!мерси предварително.
- Pav4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз съм в подобна кутия само че с бас рефлекс, имам и вата ама разлика с вата и без няма - 100%. Купил съм я от Марни и баса свири перфектно!
П.С. Аз моята я захранвам с усилвател на Блаупункт ГТА 450, 2 канала на бридж ама знам че не използвам пълноценно баса - какъв усилвател е подходящ на много за този бас?
П.С. Аз моята я захранвам с усилвател на Блаупункт ГТА 450, 2 канала на бридж ама знам че не използвам пълноценно баса - какъв усилвател е подходящ на много за този бас?

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
Vento написа:1. Много е малка на обем;
2. Свири супер дървено (може би и от материала);
3. Най-тъпата система е - затворен обем - поне да беше с рефлекс.
Пробвай и кажи прав ли съм! Слагат хубави говорители в наакани кутии и после плюят говорителите... Знаеш кои, знаеш и в кой форум!
знам аз вече там избягвам да им слушам глупостите!добре братле има ли смисъл да и правя рефлеккс?!по-добре ли ще свири.Pav4o а ти какво викаш нямало разлика за ватата а?еми освен да пробвам пък както ми хареса повече......дано да не съм се изцакал много!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи с вата и без вата няма да усетиш никаква разлика, особено в колата...дори да запълниш 100% с вата, разликата ще е незабележима. А пък вече ако обемът ти е малък за говорителя е кофти
Материалът, от който е изработена кутията също е много важен...най-добре е да е MDF с дебелина поне 18 мм, а най-добре 20 или 22 мм. По-добре си направи custom кутия за баса, а не да купуваш готова.

- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 19:53, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Пет 21 яну 2011 19:53, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Мм дааа, бас рефлекса изисква по-голям обем, освен това честотата на порта трябва да е много добре изчислена, за да има ефект...при затворен обем може да има по-големи отклониения в обема и това не влияе толкоз на звука...но общо взето следвай каквото са си написали хората...ако не, пъхаш параметрите на говорителя в програмата и си смяташ обем-а 

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чета и се чудя !!! Чета си и отново се чудя !!!! И накрая спрях да се чудя !!!! Как всеки си пише каквото му хрумне или дочул от тук от там !!!! Братлета не ми се сърдете ,но не съм съгласен !!!
Закон Божи - Щом имаш затворен обем - задължително трябва да е запълнен с вата !!!! (То май навсякъде е така-като има някаква дупка тя трябва да се запълни...
)
Аз лично не съм привърженик на рефлекторите , щот те трябва да бъдат изчислени прецизно и след това също толкова прецизно направени!!! Което е рядкост в комбинация!!!
И още едно нещо- Колкото по-голям обем,толкова по-добре!!! Повечето в случая не вреди !!!!

Закон Божи - Щом имаш затворен обем - задължително трябва да е запълнен с вата !!!! (То май навсякъде е така-като има някаква дупка тя трябва да се запълни...

Аз лично не съм привърженик на рефлекторите , щот те трябва да бъдат изчислени прецизно и след това също толкова прецизно направени!!! Което е рядкост в комбинация!!!
И още едно нещо- Колкото по-голям обем,толкова по-добре!!! Повечето в случая не вреди !!!!
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”