Как да сложа музика на голфа си?
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Как да сложа музика на голфа си?
Здравейте всички във форума на VW. Голям фен съм на марката откакто си карах шофьорския курс и преди 2 месеца сбъднах мечтата си да карам VW Golf. Купих си 3-ка, но като лаик не знаех за мн неща, за които е трябвало да гледам. Та сега съм решил да му слагам някакво аудио но съм изправен пред няколко проблема за които моля за съвет. След като един приятел ми даде касетофонче и отидох да ми го сложат, заради разминаване в буксите, се оказа че имам колонка само на предната лява пищялка. Отворих по вратите и видях, че само на предната дясна стърчат кабели. Това обаче стана след като ми сложиха аларма и подозирам дали алармаджията като е махал корите на вратите не е затиснал кабелите. Възможно ли е само едната врата да е окабелена и как мога да отворя корите за да проверя. Има и една особеност че на предните 2 врати са им слагани допълнително ел стъкла. Също така си мисля от общо 6-те гнезда да сложа на 4: на пищялките и на 2 от вратите - кои да са - предните или задните. До колкото разбрах пищялките тр да са 10-ки, а по вратите 17-ки нали така? Очаквам съвети и мерси предварително.
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
така за таблото за 10 за вратите не знам със сигурност.Иаз бях така само на предна лява врата имам кабели за колони на другата врата нищичко.След кратък съвет от колегата racing_team_vn на който сам много благодарен се престраших да взема дрелката и да продупча пластмасовата капачка като внимавам да не засегна някой друг кабел та пробих си ги аз и си прекарах кабелите на предните врати.Кабелите ги прекарах за няма и 20 мин
ако нещо се затрудняваш казвай ще ударя едно рамо
и ДОБРЕ ДОШЪЛ В ФОРУМА

- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
правилно си разбрал на таблото 10см ако имаш там оригинални си ги запази.На вратите са 17 или 16.5(по точно казано). Кабел никой не може да ти каже дали имаш ти сам трябва да си провериш.
Няма смисъл от говорители във задните врати.Аз имам там но ползата от тях не е голяма.Бих ти препоръчал за предните врати Hertz DSK165. Слагай някакъв плеър и отзад на кората слагай колонки.Перфектни за задна линия без усилвател са Hertz DCX690.Кабелите се прекарват лесно по страничните прагове.
Ако има нещо питай.С удоволствие ще помагаме
Няма смисъл от говорители във задните врати.Аз имам там но ползата от тях не е голяма.Бих ти препоръчал за предните врати Hertz DSK165. Слагай някакъв плеър и отзад на кората слагай колонки.Перфектни за задна линия без усилвател са Hertz DCX690.Кабелите се прекарват лесно по страничните прагове.
Ако има нещо питай.С удоволствие ще помагаме

- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dinkonikolaev
- rosen_linov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- dinkonikolaev
Момчета, оригиналното свързване на колоните в предните врати е през пищялките отпред, нали?
Отворих отпред капаците на пищялките на колата на Росен, там има 4 кабела, влизащи в говорителчето (някакъв малък Blaupunkt). 2-та подават звук от плейъра, а другите два са свързани към тях през говорителя - т.е. сигнала по тях тръгва вероятно към вратите.
А понеже са му оставили само едната пищялка на шофьорското място, има ли откъде да се намери същата за отдясно?
Иначе мислим да сложим на двете предни врати по един говорител. Има ли смисъл от двулентов/трилентов, при положение, че високите ще идват от пищялките на таблото - аз мисля за в корите по една Pioneer - еднолентова или както там се водят. Какво ще кажете?
@dinkonikolaev, нещо не разбрах идеята ти. Ако няма кабел от таблото до вратата, как без да свалям кората ще го напъхам там? Нали трябва да мине през снопа кабели, влизащи във вратата през маркуча? Аз от таблото ще го изкарам, но как ще го вкарам във вратата без да свалям кората
Поздрави!
Отворих отпред капаците на пищялките на колата на Росен, там има 4 кабела, влизащи в говорителчето (някакъв малък Blaupunkt). 2-та подават звук от плейъра, а другите два са свързани към тях през говорителя - т.е. сигнала по тях тръгва вероятно към вратите.
А понеже са му оставили само едната пищялка на шофьорското място, има ли откъде да се намери същата за отдясно?
Иначе мислим да сложим на двете предни врати по един говорител. Има ли смисъл от двулентов/трилентов, при положение, че високите ще идват от пищялките на таблото - аз мисля за в корите по една Pioneer - еднолентова или както там се водят. Какво ще кажете?
@dinkonikolaev, нещо не разбрах идеята ти. Ако няма кабел от таблото до вратата, как без да свалям кората ще го напъхам там? Нали трябва да мине през снопа кабели, влизащи във вратата през маркуча? Аз от таблото ще го изкарам, но как ще го вкарам във вратата без да свалям кората

Поздрави!
- dinkonikolaev
сега по горе бях казал сега ще повторя:) копуваш си кабел 2 метра за 2те врати по 1 за всяка ще ти остане малко аванс но да има:) взимаш дрелката слагаш боргия долу горе колкото да ти мине кабела през отжоря които ще направиш.Махаш гумения маншон на вратата към копето и дупчиш кум копето като внимаваш да не нацелиш някой кабел(аз не уцелих).Сваляш пластмасите над педалите а от другата страна пластмасата под жабката(държат се на 4-5 болта).Връзваш кабелите към Цдто прекарваш под пластмасите под педалите и жабката промушвашкабела през пластмасовата ТАПА така да я нарека кадето си пробил дупката,Отваряш капачето на колоната има една вата по навътре късяш толкова че да ти влезне раката да издарпаш кабела които идва от пластмасовата тапа,Прекарваш го през гумения маншон после през ватата и ВОАЛА имаш прекаран кабел:)цялата процедура е много лесна ако бяхте по близичко до Нова Загора с удоволствие щях да ви го направя 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”