Връзване на музика от кола към Компютър .
- BoromiR
- Автомобил:
- Двигател:
Връзване на музика от кола към Компютър .
Интересно ми е има ли възможност това да стане , понеже ще си купувам нова музика за колата , а старата искам да си остане за вкъщи . Музиката е каса + усилвателче Blaupunkt . Ще стане ли работата и каква е технологията за успех . (предполагам няма да има проблеми , но нямам точна представа какъв е начина ... ) Мерси предварително колеги . 

- golf2_forever
- Автомобил:
- Двигател:
- Sunny
- Дезертьор
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ситуацията е малко mission impossible
Усилвателя ти дърпа минимум 10А на 12V, ако кажем че е малък с номинална мощност 2х60W, при пик да не говорим изобщо
Та траф от 220 на 12 с такава мощност, освен да си навиеш, не виждам по какъв друг начин можеш да се сдобиеш с такъв.
Не се занимавай с глупости! Използвай касата и усилвателя в кола или ги продай, защото дори и да захраниш с траф или друг амп, ще имаш само бас и нищо друго, а само с бас музика не става - трябват и среди и високи.
Усилвателя ти дърпа минимум 10А на 12V, ако кажем че е малък с номинална мощност 2х60W, при пик да не говорим изобщо

Та траф от 220 на 12 с такава мощност, освен да си навиеш, не виждам по какъв друг начин можеш да се сдобиеш с такъв.
Не се занимавай с глупости! Използвай касата и усилвателя в кола или ги продай, защото дори и да захраниш с траф или друг амп, ще имаш само бас и нищо друго, а само с бас музика не става - трябват и среди и високи.
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
сега и аз малко да попиша по темата понеже преди да си купя това ЦД,бях си купил бас кутия и услвател.Иряших че събират само прах до секцията и аз като теб хаиде защо не.Отивам в магазина веднага купих адаптер избръсках 30 лева за адаптер но не свирна после се пробвах с пренавит трансформатор пак нищо не направих.Принудих се да поискам един акомулатор от един приятел 62 ампера да ти кажа точно за 2-3 мин свирене и клатене на прозорци и на врати както и подреждане на чашите в секцията акомулатора го нямаше
Тук можеш да си направиш първия извод!Друг проблем е както каза колегата малко по негоре че имаш само чист басс който ще ти писне рано или късно
Втори извод.няма смисал да те обеждавам да не слагаш музика от кола в домашни условия но по личен опит никога повече няма да сложа.Един савет от моя страна ако имаш оретбичка някаква връзвай към лаптопа закачаш си касичката старат от колата тя да свири оставяш оригиналните колонки от оретбата вързани на 1 изход с по една допълнителна пищялка на всяка и си готов.Усилвателчето от колата можеш да го продадеш и да си свиеш паричките в джоба 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Преди 5-6 години си бях правил такова нещо щото нямах уредба и от тогавашната ми кола(жигулата)понеже зимата не я карах щото бях ученик и пари за бенц все нямаше и си свалях музиката у нас.Тогава имах касетофон JVC с падащ панел за времето си бая мощен и модерен 4x35 вата и се чудех с какво да го захранвам та решението беше един голям трансформатор не знам от какво беше ама беше много голям 6-7 кила
а на вторичната намотка медтта дебела колкото пълнител от химикал като го дам на късо и ставаше като електожен:shock та го захранваше доволно като се има в предвит че бях вързал на всеки канал по един бас 8 инча в една голяма каса монтирани.Резултата беше падане на маджун от всички джамове в хола и скандали от комшиите до първия етаж
толкова ми е бил акъла ама се оказа че е възможно!!!!НО по добре послушай колегите и не се занимавай с щуротии продай си музиката земи си паричките и си свиркай 

- bratcheda_com
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Връзване на музика от кола към Компютър .
Колеги не виждам какъв е проблема аз ползвам музика от кола в нас със доста колони от приблизително 2 години и нямам никакви проблеми
намираш си едно захранване от компютър който изходящата мощност на 12в да е на 16А (поне при мен е така) след което си взимаш един кабел от стерео жак към 2 чинча който разбирасе служи за да го бутнеш в компютара и от др. страна в усилвателя
и между другото не ползвайте кабелите на захранването запойте си силови кабели като тези за тубата например на 12в за да не се запалите
намираш си едно захранване от компютър който изходящата мощност на 12в да е на 16А (поне при мен е така) след което си взимаш един кабел от стерео жак към 2 чинча който разбирасе служи за да го бутнеш в компютара и от др. страна в усилвателя

и между другото не ползвайте кабелите на захранването запойте си силови кабели като тези за тубата например на 12в за да не се запалите
- bratcheda_com
- Автомобил:
- Двигател:
виждам че темата е била от преди много време но виждам много неща който според мен не са така защото аз се озвучавам със музика за кола и съм изключително доволен
колкото до това че е чист басс който ще ти омръзне не съм съгласен защото можеш да си направиш много хубаво разделение на музиката от самия компютър
например от един жак да извадиш леви и десни на чинчовете и след това на левите например да вържеш басс на десните среди и високи и при регулиране от компютара на леви и десни ти определя баси или високи
др. вариянт на който съм аз (просото имах повече усилватели) реших да вклича два усилватела от които единият е мъничак и не му трябва много мощност и се захранва с трансформатор 13.5в на 7А а другия както в горния пост казах е захранване от компютър 12в на 16А и от компютара го нагласих на 5.1 и като бутнеш жак в саундкартата ти дава право да си избереш какво да изкарва от този жак дали да бъдат предни задни или буфер и център следователно със 2 жака и 4 чинча към 2 усилватела си правиш невероятна музика. Първо че по този начин можеш после от Мастер волюма да си усилваш и намаляш буфера и предните колони можеш също дори и от плейара да си регилираш леви и десни.
Ако някой има някакви въпроси да пита!
колкото до това че е чист басс който ще ти омръзне не съм съгласен защото можеш да си направиш много хубаво разделение на музиката от самия компютър
например от един жак да извадиш леви и десни на чинчовете и след това на левите например да вържеш басс на десните среди и високи и при регулиране от компютара на леви и десни ти определя баси или високи
др. вариянт на който съм аз (просото имах повече усилватели) реших да вклича два усилватела от които единият е мъничак и не му трябва много мощност и се захранва с трансформатор 13.5в на 7А а другия както в горния пост казах е захранване от компютър 12в на 16А и от компютара го нагласих на 5.1 и като бутнеш жак в саундкартата ти дава право да си избереш какво да изкарва от този жак дали да бъдат предни задни или буфер и център следователно със 2 жака и 4 чинча към 2 усилватела си правиш невероятна музика. Първо че по този начин можеш после от Мастер волюма да си усилваш и намаляш буфера и предните колони можеш също дори и от плейара да си регилираш леви и десни.
Ако някой има някакви въпроси да пита!
- BoromiR
- Автомобил:
- Двигател:
Евала колега за категоричната и точна информация, още повече по тема, която скоро не е писано. Мерси и ще се възползвам, ако ми потрябва. Предполагам може да помогне и на много други хора.
- metaliakat
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте! Искам да свържа усилвател МтX 4-ри канален по 180w канал и туба МтX 400W към лаптопа.На останалите два канала на усилвателя искам да свържа например две елипси thunder, които предстои да купя. Моля дайте съвет как да стане. Благодаря предварително!!!
- kn9453
- Автомобил:
- Двигател: AHF 99
metaliakat написа:Здравейте! Искам да свържа усилвател МтX 4-ри канален по 180w канал и туба МтX 400W към лаптопа.На останалите два канала на усилвателя искам да свържа например две елипси thunder, които предстои да купя. Моля дайте съвет как да стане. Благодаря предварително!!!
... това изкаш да го ползваш като домашно озвучаване???
Щото ако е така ти трябва много "ЯКО" захранване!!! Което на 12В е малко трудно реализуемо.
А за захранването на авто усилвател в битови условия имам друга идея породена от темата. Ако пък това е твоята "идея" пиши и ще го разискваме тук!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”