Е ли е възможно???
- CCCP_FAN
- Автомобил:
- Двигател:
Е ли е възможно???
Мога ли да направя нещо като туба, но не кочно, в сми да е много нагънато и разчупено и да има колони по него, само че да не е от дърво а от метал който е обвит със гума или кече от вътре и вънка???
- Bojo
- Автомобил:
- Двигател:
Метал не е добре за озвучително тяло. Започва да вибрира, да дрънчи... Няка как да му обереш вибрациите. На всичкото отгоре <ако греша да ме поправят знаещите> звука иска по "изчистена" форма. Щото там реверберации, изкривявания... Можеш да я опиташ от МДФ или как бяха там тия плоскоти дървените. Има по 8 мм и май по 10мм.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Няма да обяснявам надълго и широко...просто забрави за метал-а
По неподходящо нещо нема
МДФ е най-добре или качествен шперплат, но такъв тука много не се намира. ПДЧ-то е компромисен и евтин вариант, но ако ще е нещо качествено МДФ-а е задълже...иначе за по-интересни чупки и форми можеш да си поиграеш със стъклопласт...но тубата трябва да си е отделно, така е най-добре.

- ANNIHILATOR
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Един приятел си направи туба за вкъщи от гранит и сложи 38 см бас....верно че тежи 63 кг но клати 6 входа блок по 8 етажа
Пробвахме го на вилата ми миналата Нова година и се наложи да купувам 2 нови джама и маджун за всички останали....
Но да се върнем на колата, не искаш гранит там, щото ще си сложиш доста килца отгоре, чел съм че МДФ също не е най добрия материал за туби но понеже е евтин и разпространен се е наложил като мярка, но по принцип не е най доброто което можеш да намериш.....

Пробвахме го на вилата ми миналата Нова година и се наложи да купувам 2 нови джама и маджун за всички останали....
Но да се върнем на колата, не искаш гранит там, щото ще си сложиш доста килца отгоре, чел съм че МДФ също не е най добрия материал за туби но понеже е евтин и разпространен се е наложил като мярка, но по принцип не е най доброто което можеш да намериш.....
- POLOver
- Автомобил:
- Двигател:
Stefanoz написа:На мен ми казаха да използвам черешово дърво за отличен звук...
Що пък точно черешово? От черница не става ли???

За матриял - нещо плътно, с относително хомогенен строеж - дебело МДФ, ПДЧ или сродните им. Ма МДФа не бил подходящ много за коли, щото не е влагоустойчив, или поне е по-малко от ПДЧто. 1,5 - 2 см шперплат е много добър вариант, но е скъп и тежи.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”