Оригиналните колонки на предните врати за Г2

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Оригиналните колонки на предните врати за Г2

Мнениеот zone967 » Вто 30 дек 2008 22:22

Колеги, помогнете със съвет ако някой знае заместител на оригиналните говорители на предните врати за Г2-АKTIVE, щото някой ми ги е гепил от моя голф и е турил ня'кви архи боклуци. Дали в някоя морга мога да намеря оригиналните или да ми кажете кои са подобни на тях, та да си ги сложа без излишни преправяния по жабките на вратите. Предварително благодаря! :039:

Потребителски аватар
anrus
Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
Двигател: RF-1988 и 1P-1991

Мнениеот anrus » Сря 31 дек 2008 2:49

Оригиналните са с вградени усилватели и 5 кабела. Ето снимки:
Изображение
Изображение
За да ги полваш ти трябва и съответния радиокасетофон, най-добре оригинален - погледни ми снимките в гаража.
Като обикновен заместител можеш да ползваш 5" говорители.

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Чет 01 яну 2009 3:19

anrus написа:Оригиналните са с вградени усилватели и 5 кабела. Ето снимки:
Изображение
Изображение
За да ги полваш ти трябва и съответния радиокасетофон, най-добре оригинален - погледни ми снимките в гаража.
Като обикновен заместител можеш да ползваш 5" говорители.

Касетофона ми е Pioneer, мисля да сложа едни ELITE за 19 кинта трилентови, само трябва да премеря дали ще лепнат на пластмасите, а после и едно трансмитерче ще сложа :055:А и какво е това 5" заместител :37:

Последна промяна от zone967 на Пет 02 яну 2009 9:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Чет 01 яну 2009 9:58

Място назад има достатъчно, но мисля че трилентови няма да влезнат. Не знам защо искаш да сложиш точно трилентов говорител там :roll: Според мен си вземи едни компонентни и си сложи на вратата само среди, ще свирят чувствително по добре .Високите си качи някъде по на високо и ще видиш колко е по добър звука :wink: Както ти казаха колегите оригиналните колони са еднолентови с усилвател.Не мисля че ще намериш лесно читави такива

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Чет 01 яну 2009 15:05

POLO PAVLETI написа:Място назад има достатъчно, но мисля че трилентови няма да влезнат. Не знам защо искаш да сложиш точно трилентов говорител там :roll: Според мен си вземи едни компонентни и си сложи на вратата само среди, ще свирят чувствително по добре .Високите си качи някъде по на високо и ще видиш колко е по добър звука :wink: Както ти казаха колегите оригиналните колони са еднолентови с усилвател.Не мисля че ще намериш лесно читави такива

Сега ми стана ясно, разбрах за оригиналните говорители. А искам да сложа точно тези трилентовите на ELITE, защото са много евтини-19 лв. и че сигурно ще се слуша по-добре от старите говорители, които са в момента. Честно казано не разбирам от говорители много, мислех, че тези по съвременните ако ги сложа там с едни "обувчици" ще свирят по-добре, а не ми се заиграва да правя кой знае какви подобрения на 20 годишна таратайка, пък и колко време прекарвам в нея все пак :gruebel Та значи няма да станат трилентовите ментета,така ли, да не пробвам,а?

Потребителски аватар
dobata84
Автомобил:
Двигател:

Re: Оригиналните колонки на предните врати за Г2

Мнениеот dobata84 » Нед 18 яну 2009 0:54

kolega nai dobre da ti kaja
vij proveri po morgite p1rvo
6toto ot originalnite nqma da nameri6 po hubavi tova go znai
p1k tez mentaci deto iska6 da sloji6 za 19 lv ne si davai samo parite na vqtara
uspeh

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 18 яну 2009 10:39

И защо да не намери по-хубави от оригиналните? Все едно са производство на VW. Оригиналните колони и радио са си на някой нормален производител. Само че от преди 20 години. Сега има доста говорители със същия размер, които свирят по силно/хубаво. Е....няма да са за 19лв двата. По скоро 50-60лв ако искаш да са нови. Музиката си е музика - няма значение колко е стара колата. И на шофьора на мерцедес, и на шофьора на лада им се слуша хубава музика.

Потребителски аватар
Nio4ak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nio4ak » Сря 21 яну 2009 16:47

колеги аз във вратите съм със тези Hertz :
http://avitel-bg.com/for_the_mobile/spe ... s/dsk-130/
свирят горе доло добре но за 100лв очаквах малко повече , можеби е и заради плеара ми а той е Alpin 9856 и може да им идва малко повечко но мислех ,че като са със филтри тн. щ даржат малко повечко на мощност но ....

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Нед 25 яну 2009 17:49

Колеги, дайте съвет за тия колонки дето ги продават в Техномаркет, пише, че са за VW, Kenwood са:http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00001060

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 25 яну 2009 19:47

Не взимай каквито и да е говорители, без да ги чуеш как свирят. Слуха показва най-добре...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 25 яну 2009 21:04

zone967 написа:Колеги, дайте съвет за тия колонки дето ги продават в Техномаркет, пише, че са за VW, Kenwood са:http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=00001060

Това са 8,7см монтират се на таблото и са много кофти вариант, а за вратите ти трябват 13см. Най-добрия вариант е компонентна система (както си е заводско). 13см мидбас във вратата и високочестотен на таблото. Ето ти варианти:

http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=15&style_id=40&substyle_id=238
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=4&style_id=66&substyle_id=733
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=1&style_id=3&substyle_id=264
И нещо малко по-ефтинко:
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=41&substyle_id=247
Има и много други варианти.

Потребителски аватар
zone967
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zone967 » Сря 28 яну 2009 11:50

Колеги, сложих си едни SONY 13-ки от Техномаркет за 37 кинта исъм много доволен в сравнение с предишните боклуци, дето бяха в пластмасовите жабки на вратите, а и като се има в предвид че слушам МР3 на трансмитер... абе, супер е! Благодаря на всички за съветите!

Потребителски аватар
sa6i4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sa6i4 » Чет 05 фев 2009 20:47

Късно ти видях темата,иначе ги имам оригиналните говорители :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”