изгасване на cd при палене
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
изгасване на cd при палене
Колеги има ли някакво устройство, което да съхранява ток за да не се изключи CD-то по време на въртене на стартера? 

- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
Re: изгасване на cd при палене
LiRiX написа:Колеги има ли някакво устройство, което да съхранява ток за да не се изключи CD-то по време на въртене на стартера?
Кондензатор се нарича....
- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rollin написа:LiRiX написа:Колеги има ли някакво устройство, което да съхранява ток за да не се изключи CD-то по време на въртене на стартера?
Ще трябва да ви разочаровам, но за съжаление няма такива устройства които съхраняват ток !
Токът е следствие, а не причина !

Кондензторът върши друга работа ! Хайде малко попрочетете преди да пишете врели нИкЕпели само ей така за спорта !
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Извинявай колега че ти се бъркам в темата ама и аз имам същия проблем.
СД-то е сони с блутут, проблема е че при изключване губи връзката с телефона. Замислям се на варианта да сложа кондензатор който според мен не трябва да е един фарад, предполагам ще ми свърши работа и по-малък капацитет на кондензатора. Въпроса ми е по какъв начин може да се сметне капацитетът на кондензатора спрямо консумацията на ток на СД-то
СД-то е сони с блутут, проблема е че при изключване губи връзката с телефона. Замислям се на варианта да сложа кондензатор който според мен не трябва да е един фарад, предполагам ще ми свърши работа и по-малък капацитет на кондензатора. Въпроса ми е по какъв начин може да се сметне капацитетът на кондензатора спрямо консумацията на ток на СД-то

- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
WDW написа:rollin написа:LiRiX написа:Колеги има ли някакво устройство, което да съхранява ток за да не се изключи CD-то по време на въртене на стартера?
Ще трябва да ви разочаровам, но за съжаление няма такива устройства които съхраняват ток !
Токът е следствие, а не причина !![]()
Кондензторът върши друга работа ! Хайде малко попрочетете преди да пишете врели нИкЕпели само ей така за спорта !
Токът е насочено движение на електрони .
Напрежението е разлика на потенциалите на две точки .
Електрически заряд (или количество електричество) е физична величина, определяща се количествено от интеграла на електричния ток по времето.
Електричният капацитет е характеристика, показваща способността да се натрупва електричен заряд .
Кондензаторът представлява електронен компонент, който съхранява електрически заряд, но пропуска променлив ток .
Ще може ли да се обосновеш защо няма да свърши работа кондензатора, а не само да казваш вие нищо не разбирате

-
- Автомобил:
- Двигател:
ceckoto написа:Колеги и аз имам същия проблем но при мен е по различно превел съм кабели от акумулатора до сд и като завартя на стартера пак ми изгасва сд и в тубата се чува едно тубб
това пак на какво се далжи даите съвет какво да правя
сд ми е сони
усилватела е тъндер
говоритела на тубата е кеинулд
Нов,як акумулатор.CD-то се гаси при пад на напрежението...
Моя Pioneer 5800MP не се гаси при паленето,а съм хем с кофти аку,хем със стандартната инсталация....
- LiRiX
- Автомобил: SEAT LEON
- Двигател: AUS 2001
andro_ написа:ceckoto написа:Колеги и аз имам същия проблем но при мен е по различно превел съм кабели от акумулатора до сд и като завартя на стартера пак ми изгасва сд и в тубата се чува едно тубб
сд ми е сони
усилватела е тъндер
Моя Pioneer 5800MP не се гаси при паленето,а съм хем с кофти аку,хем със стандартната инсталация....
Wow! Колега би ли направил клипче? Не, че не ти вярвам. Просто ми е интесно да го видя. Данеби да има нещо зад cd-то?
едит: @DieReSs ами мен ми се ще да се изключва като махна ключа и обратното. Когато вкарам ключа и дам контакт само да се включи.
-
- Автомобил:
- Двигател:
LiRiX написа:andro_ написа:ceckoto написа:Колеги и аз имам същия проблем но при мен е по различно превел съм кабели от акумулатора до сд и като завартя на стартера пак ми изгасва сд и в тубата се чува едно тубб
сд ми е сони
усилватела е тъндер
Wow! Колега би ли направил клипче? Не, че не ти вярвам. Просто ми е интесно да го видя. Данеби да има нещо зад cd-то?
едит: @DieReSs ами мен ми се ще да се изключва като махна ключа и обратното. Когато вкарам ключа и дам контакт само да се включи.
Ми точно така си е при мене.
2-та плюса са свързани както трябва.
Ако не изключа CD-то от неговото си копче,а само извадя ключа се гаси,а като вкарам ключа и врътна един път се включва. Клипче...ми хуу,само че не знам кога ще стане. Не ми се занимава с щуротии.Щом пиша,че е така,така е.
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
WDW написа:rollin написа:LiRiX написа:Колеги има ли някакво устройство, което да съхранява ток за да не се изключи CD-то по време на въртене на стартера?
Токът е следствие, а не причина !![]()
ходи да те прегледа лекар....
днеска купих едни малки кондензаторчета и утре ако имам време ще сложа на моята кола едно такова и ако спре да гасне CD-то ще ви кажа как се решава проблема

- ceckoto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
LiRiX написа:andro_ написа:ceckoto написа:Колеги и аз имам същия проблем но при мен е по различно превел съм кабели от акумулатора до сд и като завартя на стартера пак ми изгасва сд и в тубата се чува едно тубб
сд ми е сони
усилватела е тъндер
колега ще направа снимки и ще ги кача щом не ми вярваш
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
rollin написа:днеска купих едни малки кондензаторчета и утре ако имам време ще сложа на моята кола едно такова и ако спре да гасне CD-то ще ви кажа как се решава проблема
Трябва да вземеш и диод или тиристор, който да не позволява при палене заряда на кондензатора да отива към стартера. Обаче трябва да се премери консумацията на ток на СД-то и да се избере диода спрямо тока.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”