Слаба музика в Голф 2. Need help.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Слаба музика в Голф 2. Need help.
Здравейте! Значи, така се случи, че се сдобих наскоро с Голф 2. Не е кола която харесвам, ама какво да се прави, за толкова пари, толкова както е казал народа. Останах очарован когато открих, че предишният собственик все пак ми е оставил някакъв Pioneer за музика и 2 колонки отпред (не повече от 8-9 см. диаметър), правени доста преди моето рождение според мен.
Искам поне музиката да сменя в тази кола, защото за мен това е доста важна част от живота. Та стига със сентименталностите. Значи, отпред на кората има дупки за говорители към 8-9 см диаметър, може би с извращения над кората - 10 см. Интересува ме, какви говорители да си сложа отпред и какъв буфер (евентуално в кутия или в кората 1-2 говорителя) отзад, за да свири наистина качествно при мощтност 50W! Също така ме интересува дали има на този свят Авто CD Player, който сам може да захрани 4x50W реално и при максимално усиление да не криви, тоест да му стига тока без помощ на кондензатори и допълнителни усилватели. Тоест реално погледнато по 1 кабел от плейера към колоните и да свири ок. Благодаря предварително.

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Re: Слаба музика в Голф 2. Need help.
Сложи си две хубави елипси на задната кора. Баса няма да е като с туба, но няма смисъл за 50 вата да си убиваш багажника. Отпред просто ги смени с някакви съвременни маркови говорители. Ако ти се занимава може вместо тях да си купиш от морга "вратичките" за корите на вратите с дупка за говорител, но е по-голяма играчка да прекарваш кабели. За сметка на това са 13 сантиметрови, а такива говорители можеш много прилични да намериш. Аз лично просто смених предните говорители с нови, сложих елипси и съм много доволен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, поразучих темата още малко днес и открих едни варианти. Наистина с активен субуфер няма смисъл, защото заема твърде много място, а за голф 2 безсмислена покупка, но се спрях на една друга идея. Можете ли да кажете някакво мнение за тези колонки на задната кора плюс тези малки звечета (мисля че ще мога да ги завра някакви отпред на таблото. И още нещо. Ако тази схема ви се струва свестна (говорим за качество, не за сила!), препорачайте ми някакъв касетофон за тази схемичка, който да може да ги захрани колоните без да кривят нещата (50W на канал). Спрях се на този модел, но както пак казвам, не се имам за разбирач и ми трябва мнение на такъв
. Предварително Благодаря

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
# Power: 4 Ohm (DIN 45324): 4 x 26 W - реална мощност
# Max. Power: (EIAJ, 1 kHz, 4 Ohm): 4 x 52 W
Ако си го вземеш оттук си на далавера.
# Max. Power: (EIAJ, 1 kHz, 4 Ohm): 4 x 52 W
Ако си го вземеш оттук си на далавера.

-
- Автомобил:
- Двигател:
Добре, предложи тогава нещо което да има 4х50W реална мощност, без допълнителни усилватели?
-
Май няма такива. Не и от моделите на нормална цена. Но стига да са хубави говорителите дори при тази мощност има силен и плътен звук.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ако имаше нямаше да ползваме усилватели 

-
- Автомобил:
- Двигател:
А при тия 50W, имате ли идея при пик на бас, до какъв недостик на напрежение ще испадне усилвателя? Иначе казано, с какъв капацитет кондензатор да си взема (на 16-20В да кажем), за да не ми криви звука? Примерно 0.1F ще ме оправят ли?
-
Кондензатор се слага преди радиото/усилвателя и то когато тока в самата кола е недостатъчен за пиковете. На кабелите към самите колони не се слагат кондензатори.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При максимално усиление на касетофона (Pioneer да кажем), дисплея му ще почва да мига, както и звука ще почне да криви, тоест ще испада в недостиг на напрежение. Затова и питам, при 4х50W, как да сметна с какъв капацитет кондензатор да си взема, така че да го нямя този ефект 

Колега аз в моя голф имам две пишялки(оригиналните) на таблото и две елипси отзад на кората.повярвай ми с необходимите настройки на радиото засвирват приятно.Може да ги видиш на снимки в гаража елипсите.и не са скъпи.мисля че на първо време ще ти хареса.ако имаш интерес пиши ще ти кажа и къде съм ги слагал.
-
Няма касетофон, който на макс да не криви. Захранването му да кажем прави от 12волта 24. 12те волта от акумулатора се предостатъчно за 4х50 вата. Само че самото му трансформаторче може да преобразува до към 150 вата, а на теб ти трябват 200. Няма къде да го сложиш тоя кондензатор дето да ти помага за това, освен ако не го запоиш вътре в самото радио. На кабелите за към колоните като сложиш кондензатор стават тотално непредвидени неща, като филтриране на определени честоти.
Стига с тея 4х50 вата бре хора.Къде го това цд дето ги дава тея стойности?Моя плеер струва страшно много пари и не ги дава.
- judasss
- Автомобил: neshto nezakonno
- Двигател: 2.9 VR6
- Контакти:
Повечето стойности на ЦД тата са , окло 20 ~ 30 w РМС ... няма какво да си говориме , всичко е измама в днешните дни .. 

- birmana
- Автомобил:
- Двигател:
колега марката е pioneer
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”