Бассс...какъв?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
andro_
Автомобил:
Двигател:

Бассс...какъв?

Мнениеот andro_ » Вто 03 мар 2009 10:37

Значи досега бях с Hertz ES 250,в басрефлексна кутия,около 31-32л, на амп Kenwood 6202,около 180 Watt на бридж белот.
Взех амп Pioneer 5100T,дават му 380 мостово,да кажем,че е 350.Пайнера разказва играта на Херца,изглежда има защита и като дам повечко power и изключва (или е ефект на ампа или е дефект mhihi mhihi mhihi).Отварях го,няма допълни манипулации по ампа,сигурно е ефект или gaina не ми е правилен.Нямах време да го настройвам.Иначе много добър транзисторен амп,няма кривочи,няма проблеми,не загрява кой знае колко (въпреки,че Kenwood-а стоеше студен като камък).

Та...питането е какво басче да си взема?Мощно 10'' или 12''? Много ми харесва звука на Херцовете,но знам ли?Дайте акъл.Естествено не ми се дават торба пари,но качеството е според парите,така че се търси нещо осреднено.Въпреки,че не ми пречи да си карам така и като ми писне да си взема нещо добро.

Другото проблемно нещо е,че искам кутията да е компактна,защото имам газова бутилка и мястото е леко ограничено,затова се оглеждам за 10''.Но ако няма смисъл,ще слагам 12'',просто кутията ще я направя спешъл.

Искам да питам Rollin,дали 10''-ките на GroundZero държат 400 ваттс както ги дават и дали свирят като за 400 вата? Нещо да препоръчаш? Може и да не взема веднага,но все пак...

Благодаря!

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Re: Бассс...какъв?

Мнениеот vw_derby » Вто 03 мар 2009 10:44

вземи си пайнер.аз съм с две 10ки и съм много доволен.12ките също са добри.Но каквото и да вземеш си намали усилвателя.Имам лошото чувство че го дупиш на мах и за това ти се е пребал херца

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Вто 03 мар 2009 10:58

vw_derby написа:вземи си пайнер.аз съм с две 10ки и съм много доволен.12ките също са добри.Но каквото и да вземеш си намали усилвателя.Имам лошото чувство че го дупиш на мах и за това ти се е пребал херца

1.Pioneer - няма да взема,един приятел има,заедно правихме кутията,не ме кефи как свири. Не е важна тягата,по-скоро звука.
2. На Херца абсолютно нищо му няма и няма да му стане.Аз знам колко да му пускам :wink: .Само ще ти кажа,че всички настройки на плеъра са ми на 0...,няма loud,няма басс бууст,мисля си че тези настройки е добре да са на 0,всъщност така ми по-харесва.С този усилвател Херца свири прекрасно,качествено,няма кривене,супер е.Обаче може да се получи повече налягане с по-голям/мощен говорител...

Hertz HX как са?
Helix?
DLS-ите на тази мощност са цифра,така че не мечтая за такова нещо.

Потребителски аватар
vw_derby
Автомобил: audi a4
Двигател: AFN

Мнениеот vw_derby » Вто 03 мар 2009 11:16

колега Хертца си е Хертц,обаче на теб не ти се дават много при за това ти предлага Пайнер,ти вечеси решаваш.За звука какще го изкара има много значение и от тубата.

Xtreme_style
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Xtreme_style » Пет 06 мар 2009 23:44

GroundZero 10-ка си поема 400W пре спокойно .. така че не се претеснявай .. не е лъжлива величината .. За твоя усилвател .. мисля че такъв говорител ще пасне идеално ..

Иначе ако имаш пари за даване DLS е истината

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Съб 07 мар 2009 3:34

Има десятки на Граунд Зеро които са под 300вата РМС, но има и такива които са доста повече и миналата година(2008) с една 10" взехме първо място на ЕММА....тоя говорител изкара 131db(имаше хора дошли на състезанието дето бяха с 12" и не можаха да направят този резултат :o )
Сега внесохме още доста модели на марката, но понеже тея дни местя магазина и не ми остава време за сайта ето сайта на колегата има ги повечето работи разгледайте и ако има въпроси на ЛС
http://www.caraudio-bg.com
И кой модел точно те интересува дали държи 400вата....?
Иначе ако мислиш да е по-евтин Пайнер мисля че е избора....има за 119лв 10" дето е 350вата РМС....в правилна кутия обажда добре :да:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 07 мар 2009 9:12

Мисля Херц ЕС 300 :roll: .
Благодаря rollin!

stambey
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stambey » Нед 08 мар 2009 20:54