ПИТАНЕ! искам да си взема CD чейнджър

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

ПИТАНЕ! искам да си взема CD чейнджър

Мнениеот dinko_bonev » Сря 11 яну 2006 13:18

Колеги, хайде който е в час с аудиото да помогне. Значи искам да си взема CD чейнджър и бях намерил един изгодно, но ми казаха, че с касетофона трябва да са от една и съща марка.

ТАКА ЛИ Е?!

Потребителски аватар
ItsoVT
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ItsoVT » Сря 11 яну 2006 14:02

Не съм 100% сигурен ама мисля не е задължително , просто касетофона трябва да поддържа Changer Control :dontknow: Но нека все пак колегите които по знаят да обадят :wink:.

Виждал съм на един приятел касетофон jvc а changera някъкав световно неизвестен. :roll:

Потребителски аватар
zemon_C4455XP
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zemon_C4455XP » Сря 11 яну 2006 15:33

по пронцип е така не всички са съвместими,примерно съм пробвал Пайнер и Блаупункт не се работиха,но кажи какво ти е CD и ще се поразрова да видя кой сработват и кой не :roll:

Потребителски аватар
dinko_bonev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dinko_bonev » Сря 11 яну 2006 15:35

zemon_Golf3_C4711PB написа:по пронцип е така не всички са съвместими,примерно съм пробвал Пайнер и Блаупункт не се работиха,но кажи какво ти е CD и ще се поразрова да видя кой сработват и кой не :roll:

Не е CD, а касетофон... Pioneer

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Сря 11 яну 2006 16:53

Много зависи от това дали changer поддържа сигнал цифрово или аналогово SPIDF или нещо от сорта контрол също...
Да не говорим, че буксите на много модели са различни, и може да ти се налага да вземаш преходници, някой от тях активни...

но трябва да се гледа спецификация, какво може да управлява, касетофона, букси изходи т.н. и какво може чейнджъра....

И така.. като говориш за определни модели става най-ясно...

По принцип има някаква стандартизация, ама е малко размита ситуацията...

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 11 яну 2006 19:45

Буксите твърде често са различни даже, че и не само те, ами и принципа на управление. Това се прави от производителя с цел да се купуват само неговите продукти - примерно както ти си с Pioneer да си купиш и чейнджър от същата марка, а не от конкурентите.
За това си вземи един Pioneer CD-Changer и не се занимавай с глупости. Още повече, че преправките на кабелите хич не са евтини и лесни...
... Не си струва главоболията ...

Другия вариант е да си вземеш един mp3-плейър и да забравиш за останалото... Цената им вече падна доста...

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”