Помощ за CD!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Помощ за CD!!!
Здравейте, колеги! И така искам съвет какво да правя. Проблема е следния. Купих си CD, което монтирах без проблеми. Всичко си е ок, т.е. CD-то работи прекрасно, вади доста добър звук и много ми харесва, но има един много дразнещ проблем който направо ме побърква. Когато е студено се чува много досадно дрънчене, което със затоплянето на колата изчезва. Уплътних CD-то като сложих уплътнение за прозорци между рамката, която държи CD-to и самото CD. Ефекта беше само до следващата сутрин. След това реших, че може би кабелите и клемите отзад дрънчат, поради което ги опаковат и тях в изолация за да не се удрят една в друга или в купето, но пак успокоението ми беше до следващата сутрин. Сега си мисля дали мога по някакъв начин да имам достъп до CD-то отстрани докато е монтирано за да видя евентуално къде е проблема. При голфа който имах преди това със свалянето на жабката отстрани имаше достатъчно място за да се бръкне, но при пасата не знам как е. Чакам идеи, че ще взема да изхвърля CD за 200 лева заради едно дрънчене........ 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
Re: Помощ за CD!!!
Чакай,недей да бързаш с изхвърлянето на CD-то за 200лв.Сигурен ли си,че шейната в която влиза CD-то е добре захваната.Пробвай да го сложиш и в друга кола и виж как е .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да добре е захваната. Когато извадя CD-то и се опитам да я разклатя не помръдва, т.е. добре е захваната. Почвам да си мисля дали не дрънчи нещо в самото CD.
- plamen-roni
А съмняваме да е от самото CD,но не е изключено.Пробвай да го монтираш в друга кола.
- Cypariss
- Автомобил: VW GOLF II
- Двигател: GU
добре извади cd-то на студено и го пусни да свири и ще видиш дали дрънчи в ръцете ти и тогава ще разбереш дали е нещо в него вътре.
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Сложен ли е гумения тампон на гърба на радиото?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Нямам никакъв гумен тампон. Какво представлява? Преди имаше един стар радиокасетофон на който по разбираеми причини работеше само радиото, но и той нямаше гумен тампон...
-
- Автомобил:
- Двигател:
И едно пояснение, дрънчи без да има значение дали работи или не. Вадих CD-то и го клатих с ръка, но не се чува никакъв звук от него вътре.
- plamen-roni
искаш да кажеш,че като запалиш колата и не си включил CD-то се чува дрънчене от него така ли.
- evgevg
- Автомобил:
- Двигател:
Сложи си тампон трябва да има специален отвор за него в колата.Така няма да провисва радиото.
- Cypariss
mtm_golf написа:И едно пояснение, дрънчи без да има значение дали работи или не. Вадих CD-то и го клатих с ръка, но не се чува никакъв звук от него вътре.
Ясно тогава дрънчи от вибрации на двигателя. А дрънченето желязо в желязо ли е ? 99% съм сигурен че долу в дъното ти опира cd-то и ти дрънчи сложи си тампон както казват колегите или уплътни и долу хубаво. Трябва да имаш една фабрична планка долу в дъното на която да ляга cd-to. Вадиш и светиш с фенер иначе няма да видиш как е.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги!!! 

- Cypariss
mtm_golf написа:Благодаря колеги!!!
няма ли дрънчене ? всичко окай ли е ?

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”