Dragon написа:А за каса не може да става и дума, тъй като имам малко детенце и там се събират колело, проходилка, столче за хранене и последното, което ще помъкна е каса (не че не ме влече).
Колега, според мен обаче мислиш малко погрешно. Едни колони монтирани където и да е остават там за дълго време, докато проходилката и столчето за хранене ще ти се наложи да возих макс 1 година още (съдя по личен опит), а и едва ли носиш целия антураж всеки път, а и в комби място винаги има

.
В тази тема благодарение на съветите на zfa159 съм реализирал колони на мястото на щората (с Б3 съм). Удоволствието е към 20 лева и 2-3 часа майсторлък, така че не пречи да се пробва ако имаш 20-те лева и 2-та часа.
Благодаря за съветите.
Реализирах идеята:
ПДЧ 18мм. с широчина 30см. От двете страни сложих реслички и дъската стана като подставка за клавиатура от бюро. Колелцата на релсичките леко съм ги изпилил за да влязат в улеиите на щората. Дъската леко съм взел в двата ъгъла за да може да опре плътно в седалката. Сега влиза на мястото на щората (с малко усилие), а от самата щора съм махнал последните две пръчки.
Ще гледам да постна и някоя сника.
Дъската и релсичките (нужни са 2 комплекта, т.е. 4 колелца) от Практикер.
А като возиш детенцето ... намаляваш или изключваш задните говорители, в краен случай ми е необходима 1 минута за да махна дъската. Другия плюс е че ако не ти хареса просто махаш плоскостта с говорители и колата си остава същата без излишни дупки или нещо което си преправял.