една задачка за хората които разбират от инсталация

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
jabeto
Автомобил:
Двигател:

една задачка за хората които разбират от инсталация

Мнениеот jabeto » Пон 27 апр 2009 10:48

Значи този еквилайзер алпин
Изображение
има четири дебели кабела с такива букси.Единия кабел е за субуфер един кабел за предна линия един за задна и един които е вход (сигорно за сигнал и захранване)
Изображение
проблема е че във всеки един от тези кабели има по 6 жички еднакви по цвят и дебелина във всеки от 4-те кабела и не мога да определя коя за какво е
Изображение .
Ако някой може да ми помогне ще съм благодарен
Забравих да кажа че синята и залената жичка са малко по дебели и жтях има по две смопчета като за плус и минус като при чинчовите кабели

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Re: една задачка за хората които разбират от инсталация

Мнениеот freestyler911 » Пон 27 апр 2009 14:24

нека разсъждаваме логично.

1.това чудо трябва от някъде да го хранят 12 волта.
2. за всеки канал трябва да има по 4 жици (2 вход (преди обработка) 2 изход (обработен сигнал, към колоните)
По тая логика ако еквилайзера разполага с 4 канала (2 предна линия, 2 задна линия) плюс бас, това правят общо 20 кабеляка от които 10 вход и 10 изход.Към това се прибавят и 2 захранващи + и - от акумулатора.
3.това дето е с по дебелите кабелчета (както пишеш ти, като чинчовете) е кабелче с екранировка, което кабелче е входящото за еквилайзера, демек на него трябва да си подадеш сигнал от кастофоня.
4. червения и черния кабел са ти захранване + и -.
5.останалите 2 жици ги пращаш към говорителчето

Така като гледам зад еквилайзера има 4 снопчета , демек за 4-те канала, а има ли 5-ти за буфера, или някакви букси, снимай го отзад

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 27 апр 2009 16:07

Колега благодаря ти че си се отзовал.Значи от този еквилаизер излизат точно четири кабела отзад, други букси и входове няма.От тия четири кабела единия е отделно от другите три и се намира от едната страна на екв. а другите три от другата.На него пише (line in)и е с букса като тази на снимката иватре са тези 6 кабелчета.Сега другите кабели от другата страна.Както казах те са 3 на единия пише(out put for sub-woofer amp)на втория пише(line out rear)а на третия пише(line out front)И четирите кабела са с букси като на снимката и ватре са с по 6 жички като на снимката.и това е друго няма.
Изображение

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Пон 27 апр 2009 17:38

в такъв случай , не взимай предвид предното ми мнение, и не връзвай нищо!

то си е написано кое е вход
там където ти е лайн-ин , те това ти е входа , 6 жици , 2 за ляв кана, две за десен канал и 2 за бас-а

и вече имаш изход предна линия , изход задна линия и изход буфер

и там как са наредени , кое-кое е ... незнам но със сигурност имаш 2 жици за преден ляв , 2 жици за преден десен, по същия начин и за задните, но остават и още 2 жици... които незнам за какво може да са и как да ги вържеш...

за буфера, пак така.

вземи потърси някаква схема или преходници от алпин , те си вървят със схемичка

jabeto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jabeto » Пон 27 апр 2009 22:01

Някой може ли да намери схемата на това еквилайзерче в интернет.Alpine 3311 crossover.Ще съм много благодарен

Потребителски аватар
GTIsound
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTIsound » Нед 10 май 2009 13:09

Аз се чудя за какво ти е този боклук, след като само ще до омаже сигнала?

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 12 май 2009 18:43

GTIsound написа:Аз се чудя за какво ти е този боклук, след като само ще до омаже сигнала?

и все пак никъде в темата човека не е написал "според вас трябва ли ми този "боклук" в колата и как да го вържа..."

айде няма нужда колега.... като не помагаш не пречи (цапай)
(то така кат земе да се чуди човек..., и аз пък се позачудих , ти гви ги вършиш и кво търсиш в таз тема)
здраве!

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Съб 16 май 2009 20:04

Колега не се сърди но това наистина е боклук. Имах къде по добър такъв еквалайзер на Пайнер ,преди години и беше целия на чинчове отзад.Всеки що годе хубав хедюнит има всякви настройки на звука и честотите. При този еквалайзер има два проблема: трябва ти плеър от същата марка и модел който да го подържа( в смисъл да има въпросната букса)това ми се струва мисията невъзможна.Второ ако успееш да го вържеш на някво СД примерно ,както ти каза и колегата така ще омажеш звука че направо не знам. Честно ,не се занимавай с глупости ако ти се заиграва с с честоти просто си вземи висок клас плеър дори втора ръка :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”