Кутия за елипса
- sawior
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Кутия за елипса
Здравейте!
Можели някой да ми каже колко трябва да е голяма една кутия за да се сложи елипса на нея, а също колко трябва да е голяма изходната дупка? Благодаря предварително...

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Кутия за елипса
по принцип за всяка колона се мери колко вата е колко херца е и се изчислява колко литрова трябва да кутията и вече в повечето случай като си купиш колоните в кутиите или самите кутии имат шаблон по който се изрязва дупката
- sawior
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами елипсата е Thunder TCS-6987
260W(PMPO)/60W-nom./4om,4-Лент.тонк.за Кола,Отв.Тип/Коакс.,163x237мм/6"x9",25-32000Hz,93dB/W(1m)
260W(PMPO)/60W-nom./4om,4-Лент.тонк.за Кола,Отв.Тип/Коакс.,163x237мм/6"x9",25-32000Hz,93dB/W(1m)
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
само една и то Тъндър

- sawior
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
какво му е смешното?! Седи във нас ей тъка - искам да си я сложа на компа.. - Ако не можеш да ми помогнеш - просто няма нужда от излишен СПАМ!
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
sawior написа:какво му е смешното?! Седи във нас ей тъка - искам да си я сложа на компа.. - Ако не можеш да ми помогнеш - просто няма нужда от излишен СПАМ!
За съжаление е наистина смешно и ще обясня защо. Да се даде точна представа каква кутия ще трябва са ни нужни набор от електро-акустични параметри на говорителя (и то само на елипсовидния нискочестотен, така наречените "пищялки" не касаят обема и типа конструкция на кутията). Има 2 начина да се сдобием с тези параметри: от производителя или да ни ги измерят.
Проверяваме на сайта на тъндър и на ги намираме, тогава решаваме да им пишем. Пращаме им e-mail с молба да ни ги изпратят, но те няма да го направят, а дори и дани пратят съм почти сигурен, че няма да са верни

Какъв е извода: Ако имаш мерак и дървен мат'рял за хабене направи някаква кутия на око и слагай да свири.
- sawior
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Аз имам кутия, но май е голяма не вади бас, не съм сигурен входа голям ли е или е малък.
Благодаря за отделеното време на всички

Благодаря за отделеното време на всички

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”