Проблем с поставяне на нова аудио система на VW POLO '92

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
n1ks0n
Автомобил:
Двигател:

Проблем с поставяне на нова аудио система на VW POLO '92

Мнениеот n1ks0n » Вто 21 юли 2009 10:34

Здравейте , преди няколко дена си купих чисто нова аудио система ЕЛИТ. Погледнах една схема за свързване на кабелите и тръгна. Зарадвах се и го поставих всичко ОК. Но после се оказа, че системата върви, когато ключа е на средата (малко преди да иде на контакт) :| .Писах в гугъл на англ. и се оказа, че и други хора го имат проблем и говорят нещо за стартера, но нищо конкретно. Не мисля, че проблема е в системата... Ако можете да ме посъветвате нещо... понеже нали сте VW клуб :D . Благодаря предварително.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Проблем с поставяне на нова аудио система на VW POLO '92

Мнениеот radotom » Вто 21 юли 2009 10:42

Понеже нали сме VW клуб- ще те посъветваме, няма начин ;)
Аз лично, не само на VW, ами и на Трабанта си преди въобще не се занимавах да връзвам захранването след контактния ключ, а си изтеглих 2 дебели проводника (червен и син) по 4мм2 и си ги вързах директно на акумулатора ;) Разбира се- през предпазител!
По този начин музиката ми си работи винаги, не само когато съм на контакт, а и има най-малки загуби в захранващото напрежение=> най-малко загуби на мощност и най-малко изкривявания в ниските (не бълбука, като думне баса!)
Единствения недостатък е, че ако го забравя да свири през ноща- на другия ден може и да не запаля, но си мисля, че аз забравя ли го- все ще се намерят 'добри' хора, дето джама ще счупят, ама ще го махнат, че да не 'аби акумулатора mhihi

И преди да съм забравил- Добре дошъл! :да:

n1ks0n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот n1ks0n » Вто 21 юли 2009 11:26

Благодаря за съвета. Само да попитам има ли смисълл да слагам бушони, като радиото си има на червения и жълтия кабел ... ?

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Вто 21 юли 2009 11:27

Аз не разбирам какъв е проблема :roll:
И при мен е така и това си е нормално. И така си ми харесва защото си държа радиото постоянно пуснато и като врътна ключа тръгва :)
Ако искаш да работи постоянно - там където е вързан червения кабел вързваш и жълтия :wink:
Само че има един проблем - кабела с постоянен + в повечето случаи е доста тънък, затова по добре е да действаш както те е посъветвал radotom

Потребителски аватар
agopov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agopov » Вто 21 юли 2009 19:55

radotom написа:Понеже нали сме VW клуб- ще те посъветваме, няма начин ;)
Аз лично, не само на VW, ами и на Трабанта си преди въобще не се занимавах да връзвам захранването след контактния ключ, а си изтеглих 2 дебели проводника (червен и син) по 4мм2 и си ги вързах директно на акумулатора ;) Разбира се- през предпазител!
По този начин музиката ми си работи винаги, не само когато съм на контакт, а и има най-малки загуби в захранващото напрежение=> най-малко загуби на мощност и най-малко изкривявания в ниските (не бълбука, като думне баса!)

Кабела, който минава през таралежката въобще не оказва влияние на това как ще свири радиото и дали ще има недостиг на ток! Може и с 0,25mm^2 да се върже, въпроса е другия кабел по възможност да се свърже към акумулатора с кабел поне 2mm^2. Директното свързване не го препоръчвам на абсолютно никой! Едно на ръка, че може да се забрави цял ден/нощ, но през зимата ако не се пали няколко дни колата е същото положение. Крайното стъпало работи винаги и тока му на покой в повечето случаи е около 150-200mА :idea:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 22 юли 2009 21:42

n1ks0n написа:Благодаря за съвета. Само да попитам има ли смисълл да слагам бушони, като радиото си има на червения и жълтия кабел ... ?

Ако "теглиш" жици директно от акумулатора има , ама много важен :) смисъл да сложиш предпазител на + совия кабел и то не къде да е ами максимално близо до клемата на акумулатора . Представи си че червния кабел "съвсем лекичко" се трие в някоя ламарика :lol: , вземе та се оголи :shock , представяш ли си ако окъси в момент на движение , или пък както си паркирал нейде .... какво чудо от фоерверки ще се получи ... токът на късо на акумулатора ще е от рода на 1000 А примерно .... :bishop .

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Нед 26 юли 2009 15:45

колеги не виждам проблем да си го свърже и към стандартното си окабеляване на колата защо трябва да е толкова сложно с това се занимавам и на моята кола е свързано така няма загуба на ток не премигва и сд-то жултия от сд плеяра и червения към плюса на колата

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”