Акумулаторът капва при включване на усилвателя

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Акумулаторът капва при включване на усилвателя

Мнениеот shemkov » Вто 21 юли 2009 20:58

Здравейте колеги!
Преди време бях пуснал една тема, но мисля да я пусна пак тъй като тогава не срещнах хора с моят проблем.
Искам да Ви попитам - случвало ли му се е на някой когато си включи усилвателя и колата да е в движение да му капва акумулатора ( не веднага а по малко ден след ден по малко да се изтощава и киселината която е вътре да се испарява (един вид)?
Значи случеят е следния - когато реша да дам volumeto на малко по горна степен започва да свири перфектно понякога дори забелязвам и фаровете леко да премигват от баса. И така ако го правя няколко дни това нещо и акумулаторът направо се изтощава.
Усилвателя е свързан с директен кабел за клемата на акумулатора - кондензатор нямам.
Понякога си мисля, че заради него може така да се получава. Дано да ме разбрахте и да можете да ми помогнете защото сега се принудих да извадя колоните заедно с усилвателчето! :(
Извинявам се ако съм пуснал темата не както трябва
Поздрави

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Акумулаторът капва при включване на усилвателя

Мнениеот vaso18 » Вто 21 юли 2009 21:41

или генератора не може да ти го зарежда както трябва или акумолатора си заминава аз съм пробвал да сложа аспирин във клетките ии го съживява(акумулатора) наистина :) изпитано

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 22 юли 2009 17:19

Виж дали усилвателя е свързан правилно - имам предвид дали кабелчето за ремуут-а случайно не е постоянно захранено,съответно усилвателят да работи на празен ход,дори когато не слушаш музика.Ако е така,консумацията не е малка - 1-3 ампера,там някъде,зависи от усилвателя,

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 22 юли 2009 17:57

andro_ написа:Виж дали усилвателя е свързан правилно - имам предвид дали кабелчето за ремуут-а случайно не е постоянно захранено,съответно усилвателят да работи на празен ход,дори когато не слушаш музика.Ако е така,консумацията не е малка - 1-3 ампера,там някъде,зависи от усилвателя,

И аз си мислех, че може да се е получило така - затова му сложих едно копче но пак като си го пусна и ..... дори копчето което сложих нагрява при увеличена музика (а самото копче е пройзведено да работи на 220V )

misho_GTI
Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
Двигател: PB 112 + 1P 98

Мнениеот misho_GTI » Сря 22 юли 2009 18:10

shemkov написа:
andro_ написа:Виж дали усилвателя е свързан правилно - имам предвид дали кабелчето за ремуут-а случайно не е постоянно захранено,съответно усилвателят да работи на празен ход,дори когато не слушаш музика.Ако е така,консумацията не е малка - 1-3 ампера,там някъде,зависи от усилвателя,

И аз си мислех, че може да се е получило така - затова му сложих едно копче но пак като си го пусна и ..... дори копчето което сложих нагрява при увеличена музика (а самото копче е пройзведено да работи на 220V )

Тук е важна големината на тока, не напрежението. Копчето, на ремоут кабела ли си го сложил или на плюса?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 22 юли 2009 21:32

misho_golfa написа:....Копчето, на ремоут кабела ли си го сложил или на плюса?

Очевидно не е на REM-а :lol: . Колега shemkov прекъсвач не се слага на силовия кабел . Зависи от усилвателя , но често токът е от порядъка на 30,40 ... в някои случаи и до 300-400 А пиково , т.е. "няма такъв ключ" :) .

За кондензатора не се притеснявай , дори и да си сложиш - проблема не е от липсата му .

Задължително провери (в някой сериозен авто ел сервиз ако не можеш сам ) как ти работи генератора под товар , т.е. дали зарежда добре . Под товар ( фарове , вентилатор на парното , музика на средни нива :wink: ... ) напрежението на клемите на акумулатора не трябва в никой случай да е под 13,5 V , най-добре е да е поне 13,8 . Идеалния вариант 14,2 - 14,4 V .

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 22 юли 2009 22:20

Колеги погледнете, днес снимах усилвателя - поогледайте го хубаво и ми кажете правилно ли е настроен.
Ако не можете да видите от снимката понеже е правена с телефон утре ще снимам с апарата!
Аз си мислех че може би е натиснато някое копченце на усилвателя и за това да се получава така погледнете го и си кажете мненията.

Изображение

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 22 юли 2009 22:20

misho_golfa написа:
shemkov написа:

Тук е важна големината на тока, не напрежението. Копчето, на ремоут кабела ли си го сложил или на плюса?

на плюса колега :)

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Сря 22 юли 2009 22:23

shemkov написа:на плюса колега :)
:beat_butt2 Премести я на ремоут кабела, за това са го сложили. ;)
Какво храниш с този усилвател и какъв е? И ако е възможно сложи снимка с апарата , утре.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Сря 22 юли 2009 22:29

misho_golfa написа:
Какво храниш с този усилвател и какъв е? И ако е възможно сложи снимка с апарата , утре.

Колега тъй като не разбирам би ли обяснил за по невежите като мен !
Кой е този ремоут кабел ?
Утре задължително ще снимам усилвателя и колоните - те са 10тки магнат 2 на брой.
Извинявам се за тъпите въпроси но..... просто не разбирам мн мн death

misho_GTI

Мнениеот misho_GTI » Сря 22 юли 2009 22:40

shemkov написа:
misho_golfa написа:

Колега тъй като не разбирам би ли обяснил за по невежите като мен !
Кой е този ремоут кабел ?
Утре задължително ще снимам усилвателя и колоните - те са 10тки магнат 2 на брой.
Извинявам се за тъпите въпроси но..... просто не разбирам мн мн death

Ремоут кабела е за автоматичното включване на усилвателя от сидито. На евробуксата е един син тънък кабел и стига до усилвателя при другите захранващи кабели.

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 23 юли 2009 9:14

Ето и снимките ( усилвателя не е на колата)

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 23 юли 2009 9:16

възможно ли е от неправилна настройка на усилвателя да се получава това капване на акумулатора?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 23 юли 2009 9:47

shemkov написа:възможно ли е от неправилна настройка на усилвателя да се получава това капване на акумулатора?

не :wink: .
При неправилно свързване можеш да си повредиш усилвател , високоговорител и т.н. , но акумулатора няма нищо общо .

ПП Понеже имаше неяснота кое е ремут и кой кабел можеш да прекъсваш с ключ ( щом държиш на това) - на последната снимка се вижда клемата REMOTE , това е :wink: .

Потребителски аватар
shemkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shemkov » Чет 23 юли 2009 10:08

milmar написа:
shemkov написа:възможно ли е от неправилна настройка на усилвателя да се получава това капване на акумулатора?

не :wink: .
При неправилно свързване можеш да си повредиш усилвател , високоговорител и т.н. , но акумулатора няма нищо общо .

ПП Понеже имаше неяснота кое е ремут и кой кабел можеш да прекъсваш с ключ ( щом държиш на това) - на последната снимка се вижда клемата REMOTE , това е :wink: .

Да и аз я видях когато направих снимките!
След малко ще ида да замеря алтернатора как зарежда и ще пиша!
А за неправилната настройка имах предвид не неправилно свързани говорители а отзад нали има едни копченца също и нещо като болче което се върти! Имах поредвид дали те са настроени както трябва :)
Иначе масата къде трябва да е закачена моята съм я сложил на болта на задния колан в багажника!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”