Дайте идея за евтини и прилични колонки за пасат. Предните май са десетки , а задните не знам. Мисля че са някакви елипси. Става въпрос за разполагането им на оригиналните места. След като си купих радио реших да го инсталирам и чак тогава погледнах какво има на мястото на говорителите. Та сега ми трябват говорители а и ще трябва да си изтегля кабели до тях. С предните ще се справя горе долу, ама до задните нямам представа как най лесно се стига, какво ще трябва да свалям и от къде минава кабела - по тавана или долу по праговете. Изобщо всякакво инфо по въпроса ще ми е от полза.
П.П. Междувременно изнамерих в нета една фирма която прави говорители ( на цени които ме задоволяват) в Китай. Някой да има впечатления http://www.thunder.bg. Ясно е че не са за аудиоманиаци но ако са сносни може и това да е решението на проблема ми.
Колонки за Пасат
Re: Колонки за Пасат
spokomen написа:Та сега ми трябват говорители а и ще трябва да си изтегля кабели до тях. С предните ще се справя горе долу, ама до задните нямам представа как най лесно се стига, какво ще трябва да свалям и от къде минава кабела - по тавана или долу по праговете. Изобщо всякакво инфо по въпроса ще ми е от полза.
Трябва да си изтеглиш следните кабели:
1.За ляв и десен високоговорител на задните врати.
Ако ще слагаш в поледстиве усилвател трябва да пуснеш още:
2. Кабел от ЦД-то до усилвателя ( бикновено чинчове ), добре екраниран шото после ще си биеш главата с брумовете и т.н.
3.Захранване за усилвателя .
4.Кабел за управление на усилвателя ( обикновено от плюса дето се прекъсва от ключа ).
Отпред се свалят пластмасовите панели под волана и този над краката на пътника.
2-та пластмасови прага от ляво и от дясно.
Пластмасите от двете страни които покриват коланите. Те са от 2 части. Първо се сваля горната ( с малко повечко усилие, на щипки ) и след това долната на щипки е и един болт в средата. Не може да ивздиш цялата че колана минава над нея.
Корите на засните врати на щипки са. Ако счупиш някоя при сваляне - споко - купуват се

Кабелите се прекарват от гнездото на касетофона, над краката на шофьора. Точно в ляво ще видиш една пастмасова кора която не си я свалил. А, ако и не искаш - кабелите могат да се "подпъхнат" отдолу.
прокарваш покрай гредите, теглиш нагоре и там преди пантата има гумено уплатнение през което минават остналите кабели. От там промушваш и твойте свързваш с колоната и си готов.
Кабелите за усилвателя.
Минават по същия път и пордължаваш към задните седалки. Вдигаш ги. Има още една пластмаса. За да не я сваляш щото е мизерия, с едно стоманено жило може да вържеш и изтеглиш кабела. След това е лесно - до багажника.
Аз моя усилвател съм го сложил под задната седалка, щото е малък и се побира.
Айде успех с монтажа

- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- doktora
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: гр.Лясковец,обл.В.Търново, PASSAT B4, COMBI,1.8Mi, ADZ , 94г, LPG BRC
- Контакти:
Аз скоро си слагах на Пасата (комби) колонки, но на HERTZ.Плюс това не съм ги слагал отзад в багажното отделение, а на задните врати. В багажното отделение е отделено мн малко пространство за колонки и там могат да влязат единствено само елипси и то малки, които няма да ти дадат никакъв бас.Но на задните врати можеш да сложиш по големи ( моите мисля че бяха 10 инчови ). Най интересното е че германеца е определил място във вратите къде да се сложат, но не е прекарал кабели до там. Ще видиш, като махнеш кората на вратата че в предната част е оформена кръгла дупка от "изолацията" с която е запечатана вратата. Изрязваш кръгък отвор на кората на вратата и го покриваш с декоративна решетка.Самия говорител, като опипаш отдолу под "изолацията" ще напипаш места на които можеш да направиш малки дупчици и да го хванеш с винтчета. И още нещо - наистина е доста подходящо място за колонки тъй като "изолацията" е мекичка и обира грозните вибрации.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”