В момента свириме с Alpine CDE-9870 + Hertz ESK165, усилвател Rockford Fosgate Punch 55.2 + два Hertz DS300.
Тъй като ми беше повреден шибидаха реших, че на всяка цена ще го сменя и пуснах обява, че търся. Свалих тавана на колата и карах така търсейки здрав шибидах. Сваляйки тавана открих,че голфа има в задната част на тавана залепени заводско 2 листа вата. Единия лист падна и реших, че ще се лепи изолация и то хубава.
След доста четене избрах 5 mm "Dynaliner" на "Dynamat". Kолата няма клима, а американците твърдят, че Dynaliner-а има и термоизолационни свойства та затова везите дръпнаха на там.
Идеята беше да направя само тавана, но артиса мат'рял и налепих ламарината под задните кори. А те задните кори се сдобиха с отвори и едни прекрасни Японски 16,5 мидбасчета Alpine. Не съм укрепвал самите кори но и това ще стане като добавя към тях решетки филтри и едни високо честотни говорителчета.
За сега ефект от изолацията от към звук има, но чак след като направя и предните врати ше е радостта пълна.

Голф 3 с идея за SQ проект (или как съдбата ме кара на там)
Re: Голф 3 с идея за SQ проект (или как съдбата ме кара на там)
Хубаво си започнал,но само на тавана не стига.Трябва навсякъде да се сложи за да има пълен ефект.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
los_tigros написа:Хубаво си започнал,но само на тавана не стига.Трябва навсякъде да се сложи за да има пълен ефект.
Не е само тавана, а и ламарината под задните кори. И както казах това е само началото, НО на предните врати филма ще е много по-голям. Колата е производство 92-ра и е 3 врати като в следствие годините хубавите пътища и тежките врати пантите са тотал щета също и насрещниците на бравите. Като минаваш по дупки шофьорската "подскача"

Пода също ще се мине с Dynamat Extremeliner за да намаля вибрациите идващи от звука на аспуха (той моя е от звучнните

Е аз не се съмнявам,че ще продължиш.И моята старата като я изолирахме беше голям филм и ми е ясно колко е трудно.Успех!
- radi_nrj
Да изтупам малко прахта от тази тема:
Всичкото оборудване вече е преместено в новата кола. Моя племенник се сдоби с кола подарък, която няма дори касетофон, но има доста скъпа изолация на тавана и задните калници
.
На комбито вече вратите са окабелени и изолирани:
Много интересно решение на италянеца за монтаж на инсталация
Всичкото оборудване вече е преместено в новата кола. Моя племенник се сдоби с кола подарък, която няма дори касетофон, но има доста скъпа изолация на тавана и задните калници

На комбито вече вратите са окабелени и изолирани:
Много интересно решение на италянеца за монтаж на инсталация
- radi_nrj
И задните врати:
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
А със ДС-ите и усилвателя какво стана?
Как сирят тези Ciare? Италиански ми се струват. С тях ли си дойде колата?
- radi_nrj
misho_golfa написа:А със ДС-ите и усилвателя какво стана?
2хДС300 в 80 литрова кутия и Рокфорда са вече в комбито.
Ciare са италиански и да с тях дойде колата.
Свирят невероятно за такъв тип говорител и си личи, че са направени както трябва - Мембрана от импрегнирана хартия, един инч бобина

Плана в момента е Hertz ESK 165 се местят за задна линия, а за предна ще се купува 3 лентовата HSK 163.
Постепенно всички говорители ще се подменят с H серия и плеъра ще е този. За усилватели съм се спрял на тези от снимката.
А как свирят мидовете в 1 литър обем дето си им оставил? И мислил ли си вместо 400 лева за 9880 да вземеш плеър 2-ра ръка, който вече става са СЮ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Принципен въпрос - как могат да се направят предните врати на Голф 3, хем да не тракат,хем да не се разваля оригиналния дизайн на корите? Някой правил ли е фланци от мдф?Дори и с рязане на пластмасата?
Предстои ми да сложа наистина хубава компонентна с-ма в голфа и се чудя,как да оформя обеми отпред,без да развалям оригиналния външен вид...
Не ми се правят отливки и нови джобове.Може да играе HPF, не е проблем.Не търся бас,има суб.Захранването на всичко е през отделни усилватели.
Предстои ми да сложа наистина хубава компонентна с-ма в голфа и се чудя,как да оформя обеми отпред,без да развалям оригиналния външен вид...
Не ми се правят отливки и нови джобове.Може да играе HPF, не е проблем.Не търся бас,има суб.Захранването на всичко е през отделни усилватели.
- radi_nrj
kedlar написа:А как свирят мидовете в 1 литър обем дето си им оставил?
Идеално. Отрязани са на 120Hz.
kedlar написа:И мислил ли си вместо 400 лева за 9880 да вземеш плеър 2-ра ръка, който вече става са СЮ?
Като например?
- rollin
- Автомобил:
- Двигател:
жалко, че не мога да виждам прикачените файлове. щях иначе да се включа в дискусията...
- radi_nrj
Ще сложа само линкове ;)

Сигналните кабели са мое дело. Ползвам кабел Proel - италиански

Действа се малко по малко защото правя 2 коли едновременно и плащам скъп колеж.
Действа се малко по малко защото правя 2 коли едновременно и плащам скъп колеж.
Последна промяна от radi_nrj на Пет 06 окт 2017 12:45, променено общо 2 пъти.
За плеър имах предвид 88рс, 9855, 9887, стига да си склонен на 2-ра ръка мисля можеш да намериш 
А иначе ме изненада с честотата на среза, има хубава изолация, може по-нататък при следващите компоненти да си поиграеш с джобове и обем, да ги пуснеш по-ниско, не са много субовете дето свирят 120 херца, всъщност аз за себе си още не съм чул такъв

А иначе ме изненада с честотата на среза, има хубава изолация, може по-нататък при следващите компоненти да си поиграеш с джобове и обем, да ги пуснеш по-ниско, не са много субовете дето свирят 120 херца, всъщност аз за себе си още не съм чул такъв

.
Последна промяна от g.enchev на Вто 26 яну 2010 14:16, променено общо 1 път.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”