Колеги моля да ми помогнете за един проблем. Вчера окъсих захранването за касетофона по невнимание. Проверих предпазителя за "радио", беше здрав. Както знаете освен плюса, който се включва при контакт (този който ми изчезна) има още един (предполагам за запазване на настройките на касетофона), който е постоянен- той е наред и в момента го използвам него. Може ли някой да ми каже дали има още нещо, което да проверя освен този предпазител "радио".
Благодаря предваително.

Захранване на касетофон
- soto73
- Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
- Двигател: CRLB 2015
- Контакти:
Re: Захранване на касетофон
А видя ли дали на самото радио отзад няма предпазител 

- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
egros_sa даи инфо за колата и за радиото че така никои няма да ти помогне .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Съжалявам колеги ...
Колата е Golf 3, 97 година, 101 коня, бензин 1,6 , две врати. Проблема е, че "изчезна" плюса, който "идва" при контакт. При даден контакт измерих чрез мултицет- 0V. Проверих предпазителя от таблото, който отговаря на radio, но си беше здрав.
Благодаря за отговорите
.

Благодаря за отговорите

Аз освен долу при бушоните и на сд-то имах бушон, и на самия кабел. Издърпай снопа с кабелите и виж дали имаш и ти, може той да ти е изгорял.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Проверих за друг предпазител по кабела- няма. Чудя се дали няма някакво реле, което да участва в процеса на захранване на касетофона.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
egros_sa написа:Чудя се дали няма някакво реле, което да участва в процеса на захранване на касетофона.
Реле няма. Провери си всички предпазители на таблото и пиши.
- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
egros_sa провери ли дали имаш ключов плюс от самия контактен ключ .По долу показвам една схемичка на инсталацията на голф3 .F22 ти е предпазителя на постоянния плюс .4 ти е контактния ключ,78 радиото .
Здравейте колеги,
и аз имам същият проблем- цд-то (x-pload Sony)не ми запазва настройките на радиото, когато извадя ключа....автомобилът е Голф 4.
и аз имам същият проблем- цд-то (x-pload Sony)не ми запазва настройките на радиото, когато извадя ключа....автомобилът е Голф 4.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
sublime написа:Здравейте колеги,
Погледни кой от двата плюса е постоянния (за паметта) и кой е през контакта (силовия). Ако искаш размени червения и жълтия кабел (няма опастност да направиш нещо лошо) и вижа дали ще продължава така. На повечето плеъри тези кабели имат свръзки с едни кръгли конектори между буксите, ако твоят ги има - няма да ти се налага да правиш нешо друго по инсталацията...
- malolitrajkata
- Автомобил:
- Двигател:
провери дали всичко работи на положение "аксесоари"(преди контакт) по колата(плафон, ел стъкла и т.н.) на един педпазител обикновенно се връзват по няколко неща(при оригиналната инсталация) и ако има изгорял бушон няма да работят и други екстри
друг вариант е да си го вържеш с директен "+" към акумулатора.прединмството е , че ще си пази всички настройки , недостатък - ще има някаква консумация(зависи от марка , модел и т.н.)
друг вариант е да си го вържеш с директен "+" към акумулатора.прединмството е , че ще си пази всички настройки , недостатък - ще има някаква консумация(зависи от марка , модел и т.н.)
Пичове, благодаря на всички.
Най вече на Pav3l
Размених жълтият и червен кабел и всичко е ОК

Най вече на Pav3l

Размених жълтият и червен кабел и всичко е ОК

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”