Мнение за HERTZ DCX 690 ?!

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
astragt
Автомобил: b8 alltrack
Двигател:

Мнение за HERTZ DCX 690 ?!

Мнениеот astragt » Сря 13 сеп 2006 15:37

Колеги интересува ме някой има ли впечетления от тези тонколони
HERTZ DCX 690. Идеята ми е да ги захранвам без усилвател с 4x50 MOSFET
http://www.aval-bg.com/catalog/display_model.php?category_id=1&product_id=17&style_id=41&substyle_id=246

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Сря 13 сеп 2006 17:26

Колега не съм ги чувал как пеят но определено са за стъпало,няма да можеш да ги захраниш дори и на 50% без усилвател. :wink: Насочи се към нещо с по малка мощност (гледай нещо с малък магнит) щом мислиш да си без стъпало :wink: http://www.electron.bg/product_info.php ... =2a&page=2

Потребителски аватар
naka_76
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот naka_76 » Сря 13 сеп 2006 17:53

свирят малко твърдичко , но са чуствителни. Само на плеара свирят достатъчно силно. Определено обаче не са за усилвател, реалната им мощност е от порядъка на 50 вата , не повече. Добър избор са за евтина система без усилватели. И още нещо: все пак са европейски и им личи.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 13 сеп 2006 20:29

Много добри са за цената си.Само плеър с мосфет ги захранва достатъчно добре,без да кривят.

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Сря 13 сеп 2006 20:33

Аз съм много доволен от тях, с уговорката, че от кар аудио не разбирам. Слушам ги на един панасоник без мосфет и няма ядове за моя нечувствителен слух, за да има як бас обаче ще ти трябва субуфър.

Потребителски аватар
Maxee
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maxee » Сря 13 сеп 2006 22:48

днес си ги купих и монтирах! Ами има космическа разлика със старите ми елепси... Зависи какви цели гониш, но щом си се спрял на тях, значи не си болен мозък ... моето мнение 6+

parazit25

Мнениеот parazit25 » Сря 13 сеп 2006 23:06

Още един глас за Hertz DCX690. Скокът, който направих от заводски говорители към тези елипси беше огромен :D Автомобилът е Пасат Б3 - не съм рязал оригиналната кора. Направих дървени рамки и ги повдигнах на 3см, а магнитите потънаха в дупките на оригиналните говорители. Слушам ги на Nippon 7501 USB и ако не беше доста неприятния шум от стъпалото на касетофона в средните честоти бих казал че са перфектни. Просто при мен не могат да покажат това, на което са способни. Препоръчвам ти да си помислиш за инвестиция в басов говорител. Определено се чувствува липсата му. На CD с музика на Bass Mekanik и други изпълнители с явно BASS насочено звучене мембраната потрепва но липсва сила. Сега пред мен стои дилемата за ES 250 или Кenwood W серията, поставен на кората - искам да запазя багажника си и захранен с подходящ усилвател.

Послушай ги ако имаш възможност. Чувствителността им е добра.

Успех в CAR Audio-то

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Чет 14 сеп 2006 8:21

Да реалната им мощност не е повече от 50W. Иначе ми казаха в магазина, че са изключително чувствителни и свирят много добре без усилвател. Това, което обаче се чудя дали наистина има добре изразен бас?! По спецификация им дават от 45hz-22khz а гледам примерно pioneer-и 25hz-> започват ниските. Друг е въпроса, че pioneer-ите са по 150лв. А са и по-мощни май и незнам да ли си струва без усилвател да слагам такива. Значи на мен идеята ми е да си взема някакви добри говорители за кората отзад около 100-150лв макс.
Ходих до един магазин в пряката на мария луиза до лъвов мост, там ми препоръчаха Boshmann /били най-добрите в момента за тази цена а и в много отношения надсвирвали по-скъпи марки/, в авител ходих след това, там ми казах, че твърдо херц-а е мойта колона и била със страхотни характеристики и перформанс за без усилвател. Там казах, че Boschmann-а е малко пластмасов и трябва яко да го захранвамю, т.е. с усилвател. От друга страна в една Б4-ка чух едни Boschmann и то малки 16мм трилентови и имаше ебаси приличния звук и бас и всичко. Та се чудя какво да избера. Лошото е, че няма възможност да ги чуя и на двете места не са монтирани:(
Ефекта които търся е да има прилична музика вътре в колата, изобщо не държа да съм подвижна дискотека, но все пак да се усеща бас вътре.
Поздрави! [/i]

Потребителски аватар
astragt
Двигател:

Мнениеот astragt » Пет 15 сеп 2006 9:30

Еййй хора, кажете нещо за Boshmann и Magnat??
Айде, че ми се иска уикенда да я свърша тая работа.
Херца ли да е или......?!

Потребителски аватар
fen_bora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fen_bora » Пет 15 сеп 2006 11:08

Лично аз съм много доволен от Boshmann-а. Според мен ако не ти се дават маса пари те са най-изгодния избор.

Чувал съм елипсите на един колега във Вектрата и вадеха приличен бас и то от Daewoo касетофон(за 160лв. го беше взел цд-то)
Сам си решаваш.

Късмет

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Пет 15 сеп 2006 12:38

astragt написа:Еййй хора, кажете нещо за Boshmann и Magnat??
Айде, че ми се иска уикенда да я свърша тая работа.
Херца ли да е или......?!

Аз лично Magnat не бих сложил. За Hertz мога да кажа от опит - много са добри за колони директно вързани към CD-то! Аз съм с предни Hertz и мога да кажа, че свирят супер.
Купувай Hertz и не му мисли много - тези 20-30 лв. отгоре ще си ги "простиш" като чуеш звука 8)

parazit25

Мнениеот parazit25 » Нед 17 сеп 2006 10:17

Колега, радваш ли се вече на превъзходния звук от тези елипси?(е все пак всичко зависи от Head unita-a) :D
Ако имам възможност скоро ще сложа снимки на моя начин на поставяне на елипсите на кората на Пасата. Не е нещо необикновено, а ще трябва сериозно обезшуняване - имаше статия -http://www.tuning.bg/forum/viewtopic.php?t=39991 и мисля да довърша започнатото с нея.
Успех!

Потребителски аватар
The_Overmind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_Overmind » Нед 17 сеп 2006 14:37

Аз също съм метнал око на тея колони. Предните отново Херц по-точно тези. Как да ги накарам да бухтят максимално добре за някакви човешки пари. Панела май ще е този Pioneer. Как ще звучат ако си ги сложа на кората на багажника и какво стъпало ми е необходимо.

Едит: Предложете ми събуфър пак на Херц плз.

parazit25

Мнениеот parazit25 » Нед 17 сеп 2006 18:02

Отново отговор от мен :).Относно питането ти The_Overmind за суб. Какъв е автомобила ти? - Бях решил да правя цялостно озвучаване на колата с говорители на Hertz, но както винаги финансите са определящи за реализацията на мечтите :) Спрях се на ES250 един или два или един ЕС 300, но исках да ги поставя на кората(Пасат седан B3 `90г.), защото исках да не правя компромиси с обема на багажника. Но това въобще не е говорител за free air монтаж. Уви. Иска си кутия. Не че няма да свири или да няма налягане, но все пак си има заводски параметри, които е добре да се спазват. Затова сега с замислям за http://www.magnitola.ru/Passivnyj-sabvu ... -5761.html или по големия батко W3009 или W3010.
Параметри за 3010:
Диаметр, мм 300
Диапазон воспроизводимых частот, Гц 25 - 800
Мощность номинальная / Вт 200 максимальная, / 400
Пиковая мощность, Вт 1000
Сопротивление, Ом 4
Чувствительность, дБ 93

Но както казах всичко опира до малките хартиени изрезки в портфейла. Ще посъбера някой и друг лев и ще видим.
Относно DCX690 - аз сам много доволен от звученето. Само липсата на много ниски честоти (под 50 те херца) може да те насочи към моделите на Pioneer - Pioneer TS-A6911 или дори тези Pioneer TS-A6921 - 165 лева.
А и във форума има и много по-напреднали участници, които си изкарват прехраната с CAR AUDIO и могат да ти дадат компетентно мнение и решение на твоя, а и моя проблем.
Благодаря на тези, които помогнат.

Потребителски аватар
The_Overmind
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот The_Overmind » Нед 17 сеп 2006 18:42

Мерси много :) . Колата ми е Голф 3 1.9 ТDi 94 година. А финансите определено са определящи:) . Иначе искам всички колони да са ми Херц. Та значи на кората няма да стане...А кутия за багажника горе долу колко ще излезе и какво място ще заеме? Не че съм се утрепал да превозвам багажи, но пак искам да остане малко място:)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”