Антена на VW Golf 3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Pavlikenski_92
Автомобил: Audi A3
Двигател: ABS 1993

Антена на VW Golf 3

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 09 ное 2008 15:10

Здравейте.Горд собственик съм на голф 3 и при покупката му преди няколко години в него нямаше CD или радио нито пък колони.Въпреки това го купихме.Та вчера си закупих CD макра pioneer ако така се пише =] и като за начало две колони blaupunkt.Свързах всичко слагам един диск свири си гобре,но проблема идва когато пускам радиото.Жага на антената който се вкарва в буксата на CD-то не работи.Слагам пробно един кабел в буксата и почва да хваша радиата.Проблема сигурно е в целия антенов кабел ако мога така да се изразя.Как мога да проследя къде отива този кабел(антеновия) и да видя дали изобщо е захванат с външната антена която се разпъва?Ако е прекъснат някъде този кабел може ли да се смени?Или пък самата букса е развалена и не дава добър контакт?Ако е нужна цялостна смяна на антената нужно ли е разфасоване на цялото предно табло?Ми това ме интересува който може да помогне,защото си е хубаво да има еадио,а не само дискове да записвам :) Благодаря

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Нед 09 ное 2008 18:03

моя проблем е същия :wink: ще чакам отхговори с нетърпение

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

:(

Мнениеот Pavlikenski_92 » Нед 09 ное 2008 20:00

Много кофти така-някой който е има проблема и евентуално го е разрешил да сподели решението на този труден проблем :(

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

=]

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 13 ное 2008 8:18

Никой ли няма този проблем бре хора?Пффф явно ще съм без антенка ми кфо да се прави благодаря все пак =]

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Чет 13 ное 2008 9:29

Отговарям ти веднага колега. Разглобява се таблото но само пласмасата под волана. Кабела за антената има снадка която може да е измъкната или просто от снадката към калника кадето е антената да няма кабел. За да се стигне до антената трябва да се вдигне колата на крик да се изкара под калника пластмасовия който е захванат с видички и от там да се достигне до антената. Така това е първия варянт. Втория варянт е самата букса да ти е прецакана. Самия кабел за антената си има сърцевина (тънка жичка) която много често се къса от точковата и заварка на буксата. В такъв случай се реже буксата и се слага друга букса като сърцевината се запоява както и плетката ,но само ако е нужно защото при повечето случай срещани от мен тази плетка при запояване на корпуса на буксата дава смущение в сигнала. Ъъъъ надявам се да съм бил ясен ,но ако има нещо питайте :)

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Чет 13 ное 2008 10:37

и при мен оплетката разваля нещата :? . като я свържа все одно няма антена а само с жилото си е добре. понеже нямам външно изведена антена съм резнал метър и нещо коаксиален кабел пуснат хоризонтално в таблото, но на места в софия ми ослабва сигнала :cry:
как да го сложа този кабел по колонката нагоре? ли към тавана? или да го изкарам отвън

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 13 ное 2008 11:46

Ами най-добре по колонката нагоре. Но ти препоръчвам да си сложиш външна на калника или на тавана в зависимост от това каде има дупка за антена. Но ако нети се занимава с прекарване на кабел или разглобяване има доста добри и практични антени за въртешно монтиране на "Blaupunkt" ;)

Потребителски аватар
Pavlikenski_92

=]

Мнениеот Pavlikenski_92 » Чет 13 ное 2008 12:30

Еееее супер.Значи скоро време ще видим как стоят нещата с баща ми.Благодаря ти пич.Ако има нещо ше питам пак.=]

Потребителски аватар
zdravko555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko555 » Чет 13 ное 2008 13:47

mafiacartel написа:Ами най-добре по колонката нагоре. Но ти препоръчвам да си сложиш външна на калника или на тавана в зависимост от това каде има дупка за антена. Но ако нети се занимава с прекарване на кабел или разглобяване има доста добри и практични антени за въртешно монтиране на "Blaupunkt" ;)

външна нямам :( дупка никъде :evil: външна антена просто няма този голф, всички екстри има без антена
виж за последното не бях се сетил антена за отвътре, пайнера добре си лови и с парче кабел увиснал надолу и викам аре да го модна както си му е редно а то ми отвори работа

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Чет 13 ное 2008 18:43

Ами помагам с каквото мога и каквото знам ;) Ако има нещо питайте отново.

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Re: Антена на VW Golf 3

Мнениеот kabura_m » Съб 22 авг 2009 9:02

Здравейте!
Малко предистория... сглопих и послушах един работник на автомивка, че като вляза с антената под четките няма да е проблем :( В момента антената ми стои прибрана в багажника, защото се откърши по време на миенето!
Проблема в антената бе, че от времето не можеше да се прибира.
Тази сутрин разглеждах форума, четох за много предложения относно Вътрешни антени, такива за задното стъкло, че дори и за такива, които сами се прибират и вадят.
Та какво предлагате да направя? ... Искам външна антена, там на калника в ляво си ми е добре! :) Но се чудя каква трябва да си взема? Трябва ли да търся конкретно антена за GOLF 3 или може каква да е друга. Опитах се да намеря схема на антената и връзката за да мога да придобия представа какво горе-долу трябва да търся, но уви без резултат!

Благодарен съм Ви, за всяко предложение! :)

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Нед 23 авг 2009 7:45

kabura_m явно това търсиш
външна автоматична антена http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... ic_antena/
Аз ти предлагам да си монтираш вътрешна на предното стъкло ,горе в дясно .http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... nside_car/.По-малко проблеми ще имаш в бъдеще .

i3v3a3n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i3v3a3n » Нед 23 авг 2009 8:40

искам да попитам колегите по горе , които казваха за проблема с оплетката на коксиалния кабел за антената ...като го прекъснете от буксата ли сигнала ви става по добър ...и каква е точно връзката при вас имам предвид проследявали ли сте кабела....
До колкото аз знам за да работи добре външна антена ширмовката на кабела в единия край при жака трябва да е свързана към външното на жака така че при вкарването му да дава контакт към корпуса на радиото тоест маса а в другия край където излиза антената от колата (без значение каква е тя стационарна или телескопична) ширмовката е вързана за корпуса на колата и трябва да се зачисти ако не дава контакт ръжда или дори боя от ламарината ,обикновено там е като болт който се пристяга към корпуса на колата тоест пак маса ...идеята на тази връзка е да се получи екран на вътрешната жилка в коксиалния кабел която се явява антената това е стърчашата пръчка навън от колата и никъде не трябва да се допира до оплетката на кабела , а това се получава доста често, премачкан някъде кабел по трасето или пръчката на антената се е допряла в корпуса на колата или лоши връзки незапоени ...
интересува ме някой играл ли си е обстойно с този проблем с цялото това проследяване или просто сте махнали оплетката от жака и сте видели разликата
... питам защото аз имам подобен проблем от как си сложих радиото когато е спряла колата хваща добре ама като е в движение градско накъсва сигнала много гадно ...и мислех да сменявам цялата антена с кабела , но още нищо не съм проверявал кое как е , възможно е някъде да ми се дъни кабела или въпросната ширмовка , т. е . може да мина без нова антена
и въпрос за разбирачи коя антена е по добра вътрешна за стъкло или такава която излиза отвън ???

tity
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tity » Пет 04 сеп 2009 12:51

мога да ти предложа вътрешна антена на Zendar-име на пазара,която хваща много добре и струва 45лв.0888503022!

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Чет 10 сеп 2009 14:52

tity написа:мога да ти предложа вътрешна антена на Zendar-име на пазара,която хваща много добре и струва 45лв.0888503022!

Голяма промоция направи ? :beat_butt2
Антена от 5 лв върши чудеса :!:

Погледнете тази тема :
viewtopic.php?f=5&t=156977

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”