Антена на VW Golf 3
- Pavlikenski_92
- Автомобил: Audi A3
- Двигател: ABS 1993
Антена на VW Golf 3
Здравейте.Горд собственик съм на голф 3 и при покупката му преди няколко години в него нямаше CD или радио нито пък колони.Въпреки това го купихме.Та вчера си закупих CD макра pioneer ако така се пише =] и като за начало две колони blaupunkt.Свързах всичко слагам един диск свири си гобре,но проблема идва когато пускам радиото.Жага на антената който се вкарва в буксата на CD-то не работи.Слагам пробно един кабел в буксата и почва да хваша радиата.Проблема сигурно е в целия антенов кабел ако мога така да се изразя.Как мога да проследя къде отива този кабел(антеновия) и да видя дали изобщо е захванат с външната антена която се разпъва?Ако е прекъснат някъде този кабел може ли да се смени?Или пък самата букса е развалена и не дава добър контакт?Ако е нужна цялостна смяна на антената нужно ли е разфасоване на цялото предно табло?Ми това ме интересува който може да помогне,защото си е хубаво да има еадио,а не само дискове да записвам
Благодаря

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
- Pavlikenski_92
:(
Много кофти така-някой който е има проблема и евентуално го е разрешил да сподели решението на този труден проблем 

- Pavlikenski_92
=]
Никой ли няма този проблем бре хора?Пффф явно ще съм без антенка ми кфо да се прави благодаря все пак =]
- mafiacartel
- Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
- Двигател: PG
Отговарям ти веднага колега. Разглобява се таблото но само пласмасата под волана. Кабела за антената има снадка която може да е измъкната или просто от снадката към калника кадето е антената да няма кабел. За да се стигне до антената трябва да се вдигне колата на крик да се изкара под калника пластмасовия който е захванат с видички и от там да се достигне до антената. Така това е първия варянт. Втория варянт е самата букса да ти е прецакана. Самия кабел за антената си има сърцевина (тънка жичка) която много често се къса от точковата и заварка на буксата. В такъв случай се реже буксата и се слага друга букса като сърцевината се запоява както и плетката ,но само ако е нужно защото при повечето случай срещани от мен тази плетка при запояване на корпуса на буксата дава смущение в сигнала. Ъъъъ надявам се да съм бил ясен ,но ако има нещо питайте 

- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
и при мен оплетката разваля нещата
. като я свържа все одно няма антена а само с жилото си е добре. понеже нямам външно изведена антена съм резнал метър и нещо коаксиален кабел пуснат хоризонтално в таблото, но на места в софия ми ослабва сигнала
как да го сложа този кабел по колонката нагоре? ли към тавана? или да го изкарам отвън

как да го сложа този кабел по колонката нагоре? ли към тавана? или да го изкарам отвън
- mafiacartel
- Pavlikenski_92
=]
Еееее супер.Значи скоро време ще видим как стоят нещата с баща ми.Благодаря ти пич.Ако има нещо ше питам пак.=]
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
mafiacartel написа:Ами най-добре по колонката нагоре. Но ти препоръчвам да си сложиш външна на калника или на тавана в зависимост от това каде има дупка за антена. Но ако нети се занимава с прекарване на кабел или разглобяване има доста добри и практични антени за въртешно монтиране на "Blaupunkt"
външна нямам

виж за последното не бях се сетил антена за отвътре, пайнера добре си лови и с парче кабел увиснал надолу и викам аре да го модна както си му е редно а то ми отвори работа
- mafiacartel
Re: Антена на VW Golf 3
Здравейте!
Малко предистория... сглопих и послушах един работник на автомивка, че като вляза с антената под четките няма да е проблем
В момента антената ми стои прибрана в багажника, защото се откърши по време на миенето!
Проблема в антената бе, че от времето не можеше да се прибира.
Тази сутрин разглеждах форума, четох за много предложения относно Вътрешни антени, такива за задното стъкло, че дори и за такива, които сами се прибират и вадят.
Та какво предлагате да направя? ... Искам външна антена, там на калника в ляво си ми е добре!
Но се чудя каква трябва да си взема? Трябва ли да търся конкретно антена за GOLF 3 или може каква да е друга. Опитах се да намеря схема на антената и връзката за да мога да придобия представа какво горе-долу трябва да търся, но уви без резултат!
Благодарен съм Ви, за всяко предложение!
Малко предистория... сглопих и послушах един работник на автомивка, че като вляза с антената под четките няма да е проблем

Проблема в антената бе, че от времето не можеше да се прибира.
Тази сутрин разглеждах форума, четох за много предложения относно Вътрешни антени, такива за задното стъкло, че дори и за такива, които сами се прибират и вадят.
Та какво предлагате да направя? ... Искам външна антена, там на калника в ляво си ми е добре!

Благодарен съм Ви, за всяко предложение!

- vwghost
- Автомобил: VW GOLF IV
- Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
- Контакти:
kabura_m явно това търсиш
външна автоматична антена http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... ic_antena/
Аз ти предлагам да си монтираш вътрешна на предното стъкло ,горе в дясно .http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... nside_car/.По-малко проблеми ще имаш в бъдеще .
външна автоматична антена http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... ic_antena/
Аз ти предлагам да си монтираш вътрешна на предното стъкло ,горе в дясно .http://www.avitel-bg.com/for_the_mobile ... nside_car/.По-малко проблеми ще имаш в бъдеще .
-
- Автомобил:
- Двигател:
искам да попитам колегите по горе , които казваха за проблема с оплетката на коксиалния кабел за антената ...като го прекъснете от буксата ли сигнала ви става по добър ...и каква е точно връзката при вас имам предвид проследявали ли сте кабела....
До колкото аз знам за да работи добре външна антена ширмовката на кабела в единия край при жака трябва да е свързана към външното на жака така че при вкарването му да дава контакт към корпуса на радиото тоест маса а в другия край където излиза антената от колата (без значение каква е тя стационарна или телескопична) ширмовката е вързана за корпуса на колата и трябва да се зачисти ако не дава контакт ръжда или дори боя от ламарината ,обикновено там е като болт който се пристяга към корпуса на колата тоест пак маса ...идеята на тази връзка е да се получи екран на вътрешната жилка в коксиалния кабел която се явява антената това е стърчашата пръчка навън от колата и никъде не трябва да се допира до оплетката на кабела , а това се получава доста често, премачкан някъде кабел по трасето или пръчката на антената се е допряла в корпуса на колата или лоши връзки незапоени ...
интересува ме някой играл ли си е обстойно с този проблем с цялото това проследяване или просто сте махнали оплетката от жака и сте видели разликата
... питам защото аз имам подобен проблем от как си сложих радиото когато е спряла колата хваща добре ама като е в движение градско накъсва сигнала много гадно ...и мислех да сменявам цялата антена с кабела , но още нищо не съм проверявал кое как е , възможно е някъде да ми се дъни кабела или въпросната ширмовка , т. е . може да мина без нова антена
и въпрос за разбирачи коя антена е по добра вътрешна за стъкло или такава която излиза отвън ???
До колкото аз знам за да работи добре външна антена ширмовката на кабела в единия край при жака трябва да е свързана към външното на жака така че при вкарването му да дава контакт към корпуса на радиото тоест маса а в другия край където излиза антената от колата (без значение каква е тя стационарна или телескопична) ширмовката е вързана за корпуса на колата и трябва да се зачисти ако не дава контакт ръжда или дори боя от ламарината ,обикновено там е като болт който се пристяга към корпуса на колата тоест пак маса ...идеята на тази връзка е да се получи екран на вътрешната жилка в коксиалния кабел която се явява антената това е стърчашата пръчка навън от колата и никъде не трябва да се допира до оплетката на кабела , а това се получава доста често, премачкан някъде кабел по трасето или пръчката на антената се е допряла в корпуса на колата или лоши връзки незапоени ...
интересува ме някой играл ли си е обстойно с този проблем с цялото това проследяване или просто сте махнали оплетката от жака и сте видели разликата
... питам защото аз имам подобен проблем от как си сложих радиото когато е спряла колата хваща добре ама като е в движение градско накъсва сигнала много гадно ...и мислех да сменявам цялата антена с кабела , но още нищо не съм проверявал кое как е , възможно е някъде да ми се дъни кабела или въпросната ширмовка , т. е . може да мина без нова антена
и въпрос за разбирачи коя антена е по добра вътрешна за стъкло или такава която излиза отвън ???
мога да ти предложа вътрешна антена на Zendar-име на пазара,която хваща много добре и струва 45лв.0888503022!
- fill
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
tity написа:мога да ти предложа вътрешна антена на Zendar-име на пазара,която хваща много добре и струва 45лв.0888503022!
Голяма промоция направи ?

Антена от 5 лв върши чудеса

Погледнете тази тема :
viewtopic.php?f=5&t=156977
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”