П.П Тонколонките са по 10вата а буфера е някъде към 70
golf3cl написа:Добър ден колеги, значи имам въпрос в момента на усилвателя са ми настроени да работят двата главни входа. Въпроса ми е че на единия има субуфер а на другия две малки тонколонки които са с общ кабел, сичко е на 4 ома. Има ли значение във това дали и двете неща който са свързани трябва да са еднаки ватове и пречи ли това свързване на усилвателя![]()
misho_golfa написа:golf3cl написа:Добър ден колеги, значи имам въпрос в момента на усилвателя са ми настроени да работят двата главни входа. Въпроса ми е че на единия има субуфер а на другия две малки тонколонки които са с общ кабел, сичко е на 4 ома. Има ли значение във това дали и двете неща който са свързани трябва да са еднаки ватове и пречи ли това свързване на усилвателя![]()
Тая 2те малките говрителчета ги вържи последпвателно и всичко ще бъде кактотрябва.
golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:Добър ден колеги, значи имам въпрос в момента на усилвателя са ми настроени да работят двата главни входа. Въпроса ми е че на единия има субуфер а на другия две малки тонколонки които са с общ кабел, сичко е на 4 ома. Има ли значение във това дали и двете неща който са свързани трябва да са еднаки ватове и пречи ли това свързване на усилвателя![]()
Тая 2те малките говрителчета ги вържи последпвателно и всичко ще бъде кактотрябва.
Как така последователно ? Не разбирам
misho_golfa написа:golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:Добър ден колеги, значи имам въпрос в момента на усилвателя са ми настроени да работят двата главни входа. Въпроса ми е че на единия има субуфер а на другия две малки тонколонки които са с общ кабел, сичко е на 4 ома. Има ли значение във това дали и двете неща който са свързани трябва да са еднаки ватове и пречи ли това свързване на усилвателя![]()
Как така последователно ? Не разбирам
Буфера си го остави сам на единия канал, а тия малките колонки ги вържи последователно към другия.
Последователно свързване - + на първия говорител го връзваш към - на вторият и след това + на втория говорител го връзваш към + на усилватела и - на първия говорител го връзваш към минуса на усилвателя.
golf3cl написа:Много се обърках, значи двата + на колонките са съединени и двата - също плюсовете към + минусите към -. така ли
misho_golfa написа:golf3cl написа:Много се обърках, значи двата + на колонките са съединени и двата - също плюсовете към + минусите към -. така ли
Това е успоредно.
Последователно свързване - Плюса на първия говорител го връзваш към минуса на вторият и след това плюса на втория говорител го връзваш към плюса на усилватела и минуса на първия говорител го връзваш към минуса на усилвателя.Като замениш лампите с говорителите.
golf3cl написа:КОЛЕГААААА голям проблем слушам си музиката така както ти ми каза и неска по едно време викам чакай да си пусна музика и единия канал с колонките не свири. Викам си ок кабела ще да е слагам друг кабел няма никой. Свързвам буфера към тоя канал усилвам на макс съвсем слабо се чува. Нещо да не е изгоряло?? Усилвателя е на 4 дена а вече е развален![]()
misho_golfa написа:golf3cl написа:КОЛЕГААААА голям проблем слушам си музиката така както ти ми каза и неска по едно време викам чакай да си пусна музика и единия канал с колонките не свири. Викам си ок кабела ще да е слагам друг кабел няма никой. Свързвам буфера към тоя канал усилвам на макс съвсем слабо се чува. Нещо да не е изгоряло?? Усилвателя е на 4 дена а вече е развален![]()
А какъв е усилвателя?
И за някакви проблеми по сигналните кабели гледа ли?
golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:КОЛЕГААААА голям проблем слушам си музиката така както ти ми каза и неска по едно време викам чакай да си пусна музика и единия канал с колонките не свири. Викам си ок кабела ще да е слагам друг кабел няма никой. Свързвам буфера към тоя канал усилвам на макс съвсем слабо се чува. Нещо да не е изгоряло?? Усилвателя е на 4 дена а вече е развален![]()
А какъв е усилвателя?
Гледах сичко де що е кабел по усилвателя. Някакъв китайски е ама го зех изгодно IAO audio STA-933 са ще кажеш нормално китайски е но не не е така
misho_golfa написа:golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:КОЛЕГААААА голям проблем слушам си музиката така както ти ми каза и неска по едно време викам чакай да си пусна музика и единия канал с колонките не свири. Викам си ок кабела ще да е слагам друг кабел няма никой. Свързвам буфера към тоя канал усилвам на макс съвсем слабо се чува. Нещо да не е изгоряло?? Усилвателя е на 4 дена а вече е развален![]()
А какъв е усилвателя?
Гледах сичко де що е кабел по усилвателя. Някакъв китайски е ама го зех изгодно IAO audio STA-933 са ще кажеш нормално китайски е но не не е така
При последователно свързване е по-невъзможно да изгори отколкото както бяха вързани говорителите успоредно, щото при успоредно общото им съпретивление е било 2 ома а при последователно е 8-следователно по-малко натоварване. Но не знам какъв му е проблема.
golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:misho_golfa написа:golf3cl написа:КОЛЕГААААА голям проблем слушам си музиката така както ти ми каза и неска по едно време викам чакай да си пусна музика и единия канал с колонките не свири. Викам си ок кабела ще да е слагам друг кабел няма никой. Свързвам буфера към тоя канал усилвам на макс съвсем слабо се чува. Нещо да не е изгоряло?? Усилвателя е на 4 дена а вече е развален![]()
А какъв е усилвателя?
При последователно свързване е по-невъзможно да изгори отколкото както бяха вързани говорителите успоредно, щото при успоредно общото им съпретивление е било 2 ома а при последователно е 8-следователно по-малко натоварване. Но не знам какъв му е проблема.
Пффффф баси та*ка![]()
misho_golfa написа:Дано да нямаш проблеми за напред.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 25 госта