значи купих си преди 1 година чисто нов акумолатор 56 ампера , колата е голф 2 1.6
музиката ми е 1 усилвател 300 вата , тубата ми е 250 вата и 150 рмс , 2 колони по 200 вата и рмс 100 , 2 предни малки по 40 вата по 15 рмс , акомулатора ми се истощава супер бързо за 2-3 дни , зареждам го с зарядно не карам колата 2 дни някаде и после акумлатора пак ми е паднал до край, сега купих чисто нов, как мога да предпазя акумолатора да не се истощава така , някво устройство за спестяване на ток нещо подобно ? да не сменям през една година акумулатори ?

въпрос за музиката в колата ми
- mk2_Golf83
- Автомобил: Голф 2
- Двигател: EZ 1983
-
- Автомобил: 1990 Golf GTI + 1991 Country
- Двигател: PB 112 + 1P 98
Re: въпрос за музиката в колата ми
zliq_golf83 написа:значи купих си преди 1 година чисто нов акумолатор 56 ампера , колата е голф 2 1.6
музиката ми е 1 усилвател 300 вата , тубата ми е 250 вата и 150 рмс , 2 колони по 200 вата и рмс 100 , 2 предни малки по 40 вата по 15 рмс , акомулатора ми се истощава супер бързо за 2-3 дни , зареждам го с зарядно не карам колата 2 дни някаде и после акумлатора пак ми е паднал до край, сега купих чисто нов, как мога да предпазя акумолатора да не се истощава така , някво устройство за спестяване на ток нещо подобно ? да не сменям през една година акумулатори ?
Тия сичките неща имат ли си марка и модел? И как са свързани?
Виж данеби ремоута на усилвателя да е постояно включен(т.е. усилвателя постоянно да работи).
Сидито ти без контакт работи ли ?
- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
Наскоро едно приятелче се оплака че му хабял ампа много ток,проблема беше че беше пуснал кабелче от +са на ампа до ремута и така си вървеше денонощно.Вичко това на усилвателя ли е вързано?Кабелите ти колко квадрата са?За кондензаторче мисля че е рано да е мисли 

Ако радиото ти е Нео или нещо от сорта,не се чуди.Или ключе или го връзваш след контакт.
-
i.e.i написа:Ако радиото ти е Нео или нещо от сорта,не се чуди.Или ключе или го връзваш след контакт.
или му сваляш панела.
misho_golfa написа:i.e.i написа:Ако радиото ти е Нео или нещо от сорта,не се чуди.Или ключе или го връзваш след контакт.
или му сваляш панела.
Неото и със свален панел "смуче".Заловихме го с мултицет.
-
i.e.i написа:misho_golfa написа:i.e.i написа:Ако радиото ти е Нео или нещо от сорта,не се чуди.Или ключе или го връзваш след контакт.
или му сваляш панела.
Неото и със свален панел "смуче".Заловихме го с мултицет.
на бащами не смучеше никак.
- mk2_Golf83
значи радиото ми е Sony Xplod 2007 свалям винаги панела . усилватела ми е http://www.electron.bg/product_info.php?products_id=1641 а колоните са ми Hertz елипси , предните са ми Sony , тубата ми е JBL.
Музиката мога да да я слушам и без контакт на колата . кабела ще ви излъжа какъв е . ако някой може да я погледне да прецени за какво е нужно да се направи
Музиката мога да да я слушам и без контакт на колата . кабела ще ви излъжа какъв е . ако някой може да я погледне да прецени за какво е нужно да се направи
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Преди да обвиняваме музиката си виж алтернатора в какво състояние е! Отиваш при някой жичкаджия да ти замери при пуснати всички консиматори в колата дали зарежда. После се проверява за оттечка и ако има такава почва да се търси къде е. А ако всичко си е наред, а просто ти слушаш силно и продължително музика при изгасен двигател няма каво да се направи освен още 1-2 акумулаторя да се сложат 

- mk2_Golf83
при загасен никога не слушам , а колата я карам с пуснати фарове , и за кратки растояния , каде може да ми я замерят
- radi_nrj
zliq_golf83 написа:каде може да ми я замерят
На всякъде: Сервизи, жичкаджии, алармаджии и дори някой комшия, който има мултицет.
Това, че караш на къси разстояния ознаава, че дори и да ти е изрядна електрически колата трябва да сваляш акумулатора поне един път месечно(през зимата) или един път на 2 месеца(през лятото) и да го зареждаш на зарядно!!!
- mk2_Golf83
не се ли разваля като го зареждам често? а не може ли да се сложи нещо като контезатор ,дето го слагат на по мощтните музики
- radi_nrj
zliq_golf83 написа:не се ли разваля като го зареждам често?
Точно обратното.
zliq_golf83 написа:а не може ли да се сложи нещо като контезатор ,дето го слагат на по мощтните музики
В твоя случай няма да има никакъв ефект. И се пише кондензатор.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”