Gamma 5 с USB ???
- iiskrev
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: AXZ
Gamma 5 с USB ???
Здравейте колеги,
в един сайт видях как един нормален касетофон "PHILIPS CAR 400" изглеждащ така:
му е монтирано нещо, което да чете флашки, след което касетофона е станал със следния вид:
Питането ми е следното:
Може ли на оригиналните ни касетофони GAMMA 5 да се монтира въпросното нещо четящо флашки?
Кой би могъл да го направи и горе-долу какви пари излиза?
в един сайт видях как един нормален касетофон "PHILIPS CAR 400" изглеждащ така:
му е монтирано нещо, което да чете флашки, след което касетофона е станал със следния вид:
Питането ми е следното:
Може ли на оригиналните ни касетофони GAMMA 5 да се монтира въпросното нещо четящо флашки?
Кой би могъл да го направи и горе-долу какви пари излиза?
- iiskrev
Re: Gamma 5 с USB ???
Колега, линка, който си праснал, няма нищо общо с моите питания!!!
Питам може ли да се направи така както е показано на снимките или примерно кабела да е изведен в жабката.
Питам кой може да го направи и за какви пари.
От твоя линк не виждам на кой от отговорите си ми отговорил?
МОЛЯ, колеги, които просто искат да увеличат броя на мненията си да не пишат по темата. Мисля че темата е много важна за всички притежатели на автомобили VW, които са решили да запазят автентичния вид на автомобила си!
Питам може ли да се направи така както е показано на снимките или примерно кабела да е изведен в жабката.
Питам кой може да го направи и за какви пари.
От твоя линк не виждам на кой от отговорите си ми отговорил?
МОЛЯ, колеги, които просто искат да увеличат броя на мненията си да не пишат по темата. Мисля че темата е много важна за всички притежатели на автомобили VW, които са решили да запазят автентичния вид на автомобила си!
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Може,има клип в youtube,имаше и няколко теми (незнам дали не бяха в чужд сайт)!
- zografski
- Автомобил: Golf IV V6 4Motion
- Двигател: AUE 2001
Взимаш си Xcarlink (това което ти е посочил колегата) струва към 200лв и монтаж към 20лв, ако не искаш да си го монтираш сам (не е кой знае каква философия). Аз лично точно това направих, за да запазя автентичноста на оригиналният си интериор. Освен USB вход има AUX вход и вход за SD card. Единственото неприятно е, че трябва да си преименоваш парчетата да започват с 001, 002, 003 и т.н.,когато ги записваш на флашка или SD card за да ги чете, но всичко това си го пише в упътването, BTW вади доста добро качество, не е като FM трансмитерите!
Последна промяна от zografski на Пон 22 апр 2013 10:36, променено общо 1 път.
- FreeSoul
- Автомобил:
- Двигател:
Запазва ли управлението от волана ако имаш такова?
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Запазва се. Xcarlink, Anycarlink както и това дето колегата е постнал по-горе се връзват на мястото на CD-changer и Гамата го управлява като CD-changer.
- zografski
Ами аз нямам управление от волано, но предполагам, че се запазва, все пак този xcarlink просто имитира, че имаш CD changer, когато пускаш музика от флашка все едно слушаш диск.
- iiskrev
Колеги, за какъв Xcarlink и други щуротии говорите??? Не виждате ли, че изобретението по горе изглежда като правено по трудово и то с доста по-евтини материали. Снимката съм я взел от продавалника и човека го продава касетофона за 80 лв. Има и така направен за 50лв. Е мислите ли, че вътре има устройство за 200лв???
Айде моля пишете за малко по-земни цени. Така като гледам не би трябвало това изобретение вътре да струва повече от 20-30лв.
П.С. Не може ли в касетофона да се интегрира USB декодер от трансмитер и с кабели да се свърже към усилватела на касетофона, за да несе използват радио вълни и да няма смущения?
Айде моля пишете за малко по-земни цени. Така като гледам не би трябвало това изобретение вътре да струва повече от 20-30лв.
П.С. Не може ли в касетофона да се интегрира USB декодер от трансмитер и с кабели да се свърже към усилватела на касетофона, за да несе използват радио вълни и да няма смущения?
- Milanov
- Автомобил: passat B6
- Двигател: TDI
- Контакти:
Здравей,
Ориентирал си се в правилна посока:
П.С. Не може ли в касетофона да се интегрира USB декодер от трансмитер и с кабели да се свърже към усилвателя на касетофона, за да не се използват радио вълни и да няма смущения?
Това е един от вариантите, но е некачествен звукът, брум...
Има варианти да се извади входен сигнал на 3,5 мм букса преди крайното стапало, но тогава е необходимо да ползваш МР3-ка и да подадеш сигнала към касетофона.
Както са ти написали колегите, най доброто предложение е да си вземеш xcarlink, цените тук са 240 лева, НО в eBay 120 лева, тоест няма по добро, звук кристален!
Имай предвид, че трябва да е с 8 пинов конектор.
8, Volkswagen with 8pin iso connector.
XCARLINK car mp3 player usb/sd interface car cd changer, Digital Music Changer
http://www.ebay.com/itm/XCARLINK-car-mp3-player-usb-sd-interface-car-cd-changer-Digital-Music-Changer-/170865369181?pt=US_Car_CD_Changers&hash=item27c85ea05d
US $80.00
Free shipping
Ориентирал си се в правилна посока:
П.С. Не може ли в касетофона да се интегрира USB декодер от трансмитер и с кабели да се свърже към усилвателя на касетофона, за да не се използват радио вълни и да няма смущения?
Това е един от вариантите, но е некачествен звукът, брум...
Има варианти да се извади входен сигнал на 3,5 мм букса преди крайното стапало, но тогава е необходимо да ползваш МР3-ка и да подадеш сигнала към касетофона.
Както са ти написали колегите, най доброто предложение е да си вземеш xcarlink, цените тук са 240 лева, НО в eBay 120 лева, тоест няма по добро, звук кристален!
Имай предвид, че трябва да е с 8 пинов конектор.
8, Volkswagen with 8pin iso connector.
XCARLINK car mp3 player usb/sd interface car cd changer, Digital Music Changer
http://www.ebay.com/itm/XCARLINK-car-mp3-player-usb-sd-interface-car-cd-changer-Digital-Music-Changer-/170865369181?pt=US_Car_CD_Changers&hash=item27c85ea05d
US $80.00
Free shipping
- zografski
Той колегата си мисли, че по евтиното излиза по качествено! Ти му даваш съвети той рупа ли рупа, с това изпълнение на дали ще имаш добро качество, тука се опитваме да ти кажем как става най културно и с най качествен звук, пък ти прави квото поискаш, не стига че даваме съвети ми и ни се караш
Другия път си дерзай сам с гоооооглето
Като искаш да ти е по евтино си слушай касетки и не вграждай нищо!

- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
това с USB-то и на мен ми харесва и е добър ъпгрейд, но си нямам и на идея как ще се отрази на управлението. Сигурно може да се пипне и софтуера на касетофона, но за там си трябва добра подготовка и апаратура. Най-евтиния начин при наличие на плеър или телефон си остава запояване на някаква букса за предусилвателя на касетофона и сигнал от външното устройство.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
фм трансмитер...
- iiskrev
БРАВООООО на колегата Vag_activator !!! Той единствен ме е разбрал какво точно искам.
Имам касетофона, имам и същия трансмитер, само някой трябва да ми каже къде могат да ми направят това нещо?

Имам касетофона, имам и същия трансмитер, само някой трябва да ми каже къде могат да ми направят това нещо?

- Speedy86
- Автомобил: Audi A4 1.8 20V
- Двигател: ADR 1996
Записвам се и аз за тази тема,искам да направя подобно нещо на моят заводски касетофон Audi gamma,писах на колега от Ауди форума да ми разясни как и къде да запоя кабел от слушалки за да си слушам музика от телефона 

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”