Първо да изкажа благодарностите към един пич от другия форум с ник: skromenpro !!! Той ми помогна за оразмеряването на кутията и начините за направата й! И в момента да му звънна ми помага за всичко! Евалата... това е човек, който където и да го видиш и го почерпиш му е малко ! Безкрайно съм му благодарен за всичко! Също така съм много благодарен на компанията, която е с мен когато се занимавам с касата и останлите неща.. както и на главния човек във всичко! Човека, който ми дава от времето си и от гаража си (Понеже моя е в ремонт сега и няма място за такива разпореждания) И най-вече от вниманието му, което е прекалено много отделено по мен ! Тоя човек ще го запомня до края на живота ми ! И винаги, когато се нуждае от помощ бих му помогнал, ако мога - Казва се Лукан .. Викаме му Ушава

Здравейте... понеже до сега не съм писал тука проектчета... а много обичам, реших да направя едно относно музичката понеже ми писна с басчето, което имах до сега и реших да го подновя с друго! Сега ще напиша цените засега кое колко ми е струвало и ще дам снимков материал и какво ще следва

Цени:
1. Материал за бас кутията: Ламинирано ПДЧ = общо квадрат и половина материал + нарязването = 24лв.
2. Видии за дърво с прикрита глава: 70 броя = 2.80лв.
3. Лепило = 8лв.
4. Кит за дърво (Български) - 250грама = 1.60лв.
5. Oще 60 видии = 2.40лв.
6. Кабел за говорителя: 8лв. = 6квадратов
7. Терминал за бокс-а = 3лв.
Цялата музика се състой от:
CD Player (ЦД): Pioneer DEH-50UB
Amplifier (Усилвател): Audio System F2-500
Говорители на вратите: Hertz DCX-100 - 4 броя
Елипски на кората: Pioneer TS-069OR
Кондензатор: 1 фарад
Захранващ кабел за усилвателя: 50 квадратов
Сигнален кабел за говорителя: 6 квадратов
Засега това!
ДЕН 1-ви (Дата: 11.12.2009)
1.Днеска си взех материалите от цеха... бяха нарязани и ги транспортирах до гаража на Ушава (Моя човек):

2. После заковахме 2 парчета от паркет да контрираме едната страна на кутията:

3. Това са 2-ма от съседите ми... помагат ми, ако има нещо и най-вече да има лаф

4. Това съм вече аз с бормашината!

5. Тука вече е разчертано, където трябва да се продупчи.

6. Бай Лукан (Ушава) Наглася настолната бормашина за разпробиване на бупките и за главите на видиите.

7. Тука разпробиваме за главите на видиите.

8. Вече едната основа е разпробита и намазана с лепилото и чака да бъде залепена.

9. Тука слагаме вече 2-те страни и ги фиксираме с правия ъгъл и завиваме видиите.

10. Ето вече сглобен първия детайл.

11. Разпробиваме вече втория детайл и го сглабяме.

12. Вече сглабяме 2-та детайл-а и трябва да ги свържем един към друг.

13. Ето ме щаслив - държа си скелета на кутията много доволен, че всичко е точно.

14. Тука мера диагоналите да видя дали всичко е точно... Даже нямат и разминаване

15. Бай Лукан ми помага да очертая отвора за баса на лицето на кутията и то 2 пъти понеже ще е двойна стена:

16. Изрязвам със зегето отвора за бас-а.

17. Тука седа и лафя по тела при сглобения скелет на кутията

18. Ушава леко изтъргва гурба на кутията за да може да се напасне точно

19. А тука изрязвам и на второто парче от лицето дупката за говорителя:

20. А тука сега сме напаснали лицевата част и аз отново говоря по телефона

21. Ето я и лицевата част как ще изглежда и върху кутията седи макетчето, което сглобих като нямах какво да правя предния ден

22. Сега говоря по телефона със съфорумеца skromenpro и ми обясняваше нещо за порт-а и съм се облегнал на перлата на която правя музиката и на която съм посветил проекта

23. Захващаме двете лицеви части:

24. В края за днеска гледах и се радвах на говорителчето:

....... Това е за днеска... Утре продължаваме към проекта... Надявам сееее, че ви харесва проектчето засега !

ДЕН 2-ри (Дата: 12.12.2009)
Днес несвършихме много работа както вчера, но поне завършихме вчерашната и доведохме кутията до състояние, такова че да може само да купя Терминал за бокс-а, кабели за говорителя, триъгълно первазче за ъглите, тепих и да я сглобим и облицоваме...

1. Започнахме да мерим и да дупчим с бай Лукан отворите за видиите на порт-а за да образуваме "Г" образната част:

2. Тука вече сглобен и чака да бъде прикрепен и към лицевата част:

3. Бай Луко заобли ъглите на порт-а:

4. Един от френдовете стой и чака да помага, ако има нещо

5. Ушава разпробива главите на видиите за предния капак:

6. И ето бегла представа за кутията:

ДЕН 3-ти (Дата: 14.12.2009)
Днеска направих само реброто за кутията, понеже утре ми идва всичко и чак тогава ще сглобим бокс-а...
Ето и реброто:

По него ще има още доработки, но тях умишлено не ги казвам..

ДЕН 4-ти (Дата: 15.12.2009)
Днеска довършихме бокса

1. Тука заоблих още малко правия ъгъл на порт-а... даже зажулих и от главите на видиите малко:

2. Премерихме ватата и я изрязахме... ето я и нея:

3. Ето къде ще се намира ватичката:

4. Ето ме и мен с изродска физиономия държа первазчетата за касата:

5. Бай Лукан защипва ватата по порт-а както си му е реда

6. Ето я вече и ватата защипана и всичко както трябва да е:

7. Тука се вижда и самата кутия отвътре преди да и сложим дъното и се вижда как изглежда реброто...

8. Закрепваме и напасваме реброто на самия бокс:

9. Реброто е напаснато и всичко е точно

10. Вече сглабяме и облепваме... отстрани омазаното е с друга цел и ще бъде още по-омазано... хубавото е, че нито надига нито нищо и при тапицирането никъде няма да си личи лепилото, а силно се съмнявам кит-а за дърво да издържи на бас-а и ще се напука веднага...

11. Ето как изглежда кутията преди да и се сложи дъното:

12. Тук се вижда как е през дупката на говорителя:

13. Намазваме с лепилото преди да сложим дъното и се вижда какво що е отвътре:

14. Най-накрая слагаме и дъното:

15. Ето ме накрая преди да сложа говорителя:

ДЕН 5-ти (Дата: 17.12.2009)
Днеска качихме и свързахме Бокс-а... баса, който изкарва е нещо уникално! Не съм чувал и чувствал друг такъв... Нечовешки е просто !

1. Измиваме колата, че беше нещо ужасно преди да почнем да качваме всичко

2. Качихме колата на крик за да свалим носещата тръба на казовата бутилка:

3. Ето както представляваше багажника в началото:

4. Тука откачваме бутилката:

5. Ииии Вече бутилката разкачена и свалена

6. Бокса сложен в багажника:

6. Тука нося говорителя на бокса, защото самата кутия я сложихме без говорителя понеже общото тегло на говорителя и касата е 60 килограма и не е много удобно да се завирам в колата и да напасвам всичко..

7. Ето ме и с усилвателя:

8. Говорителя монтиран, както и терминала и чакат да бъдат свързани към усилвателя:

9. Монтирам усилвателя на гърба на седалката:

ДЕН 6-ти (Дата: 20.12.2009)
Тапицирането на бокс-а беше завършено... тапицирах го за 1 час с максимални усилия без да бързам... получи се супер, видимо няма улики за снадки и тем подобни

Ето снимки на тапицирания бокс:

ДЕН 7-ми (Дата: 31.12.2009)
Днес изрязах кората и я тапицирах... Разчетах я от парче ПДЧ и изрязах дупките за говорителите и дупките за въздуха:

ДЕН 8-ми (Дата: 9.1.2010)
Днеска си тапицирах жабката, но снимах и багажника, понеже не бях снимал снимки на бокс-а и кората като са поставени там където трябва

1. Ето снимки на кората и бокс-а.. Както ще видите и газовата е поставена в дясно от бокс-а там където я бях замислил

2. Ето и процеса на тапицирането:
2.1. Жабката в началния и вид:

2.2. Тук съм залепил долната част и едната странична:

2.3. И финала на процеса:

Ето измерванията на Говорителя в OBERTON в Пловдив: