Възстановяване на аудио след кражба...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Ixidor
Автомобил: VW Bora 2.0 -- Honda CB500-R
Двигател:

Възстановяване на аудио след кражба...

Мнениеот Ixidor » Чет 14 яну 2010 11:37

Здр колеги
след като ми окрадоха аудиото което струваше 50лв и ми направиха мизерийки най-после се реших да си сложа ново... Първо трябваше да разбера кое къде е и след това да сложа еуро букса (не ги разбирам много нещата правя го за пръв път :) ).
Първо снопът жици от таблото нямаше нищо общо като цветове с тези дадени от колегата в темата му :) Така че започнах да меря с мултимер. Имам в клата 6 говорителя - два задни, два отгоре на таблото и два на вратите.
Въпрос: касетофоните нали поддържат 4 говорителя? Как са били сложени 6?
С една батерийка започнах да давам накъсо +/- на говорителите да видя всъшност кой къде е и намерих само един на таблото (лява) и един на вратата (дясна). Задните ясно къде са. И също така 12V заедно с предполагаема маса...
Та докато пипах с батерийката окъсих две жици, които бях сигурен че са говорител и че не са 12V и излезе малка искра и от таблото се чу леко пук... :shock Какво може да е изгоряло? Има ли отделен бушон за кАстофона? Защото всичко друго по колата беше изправно (мигачи и т.н.).

Изобщо голяма мизерия и хич не ми е ясно как ще си сложа пак музика...

Доколкото видях в гореспоменатата тема за евро букса ми трябват 4 говорителя, 12V/GND и антена?

Сори за нескопосаното обяснение, но не съм много наясно с нещата :)

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Re: Възстановяване на аудио след кражба...

Мнениеот 150 кс » Чет 14 яну 2010 12:07

с фазомер 12в виж каде ти е плюса минуса не може да не ти е 4ерен а за говорителите ще ги налу4кваш като нямаш букса на колата и не ди се дават пари изрежи на диска буксата и свързвай нищо сложно няма 4е 4ак тема си пуснал като пимислиш вари дай на някой 20лв като не разбираш да ти го направят както трябва.ЛОШОТО Е 4Е В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СИ ПЛАЩА ЗА УСЛУГИ mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 яну 2010 12:32

Ixidor написа:Въпрос: касетофоните нали поддържат 4 говорителя? Как са били сложени 6?

Можеби защото този на таблото и този на вратата правят 1 тонколона. Имайки в предвид това, което прочетох от твоя пост познанията ти по електротехника са твърде под нужния минимум и по-добре не пипай. Използвай жокер "Обади се на приятел" или ако няма някой компетентен около теб - Сервиз ;)

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 14 яну 2010 13:16

150 кс написа:с фазомер 12в виж каде ти е плюса минуса не може да не ти е 4ерен

(С фазомер...) Ами не, не ми е черен... (Имаше една тема за правопис. Може би не е лошо да я погледнеш).

radi_nrj написа:Можеби защото този на таблото и този на вратата правят 1 тонколона. Имайки в предвид това, което прочетох от твоя пост познанията ти по електротехника са твърде под нужния минимум и по-добре не пипай.

Благодаря. И аз така предположих за колоните, но като не съм сигурен реших да питам. Момента е подходяш за обогатяване на познанията ми по електроника (кое по-точно в поста ми те скандализира? :) ) и за това пускам тема.

И искам да подчертая, че не става дума за недаване на пари. Просто искам да си го направя сам. Проблем?
Ако не можете да помогнете просто не пишете нищо. :)
Мисля написах, че съм некомпетентен :)

Другия въпрос е какво може да съм изпаткал от към таблото? Бушон вътре?

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Чет 14 яну 2010 13:22

ако е бушон няма да имаш ток на кабела замери ли го?някои касетофони имам един плюс с запалката виж дали работи и тя,а може и някъде по кабела да имаш предпазител СЕГА КАК МИ Е ПРАВОПИСА :roll:

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 14 яну 2010 13:36

:P
Ами има 12V само на един от кабелите (за запалката трябва да проверя...).
Тука казват, че има:
+12 Volt Ignition Wire
+12 Volt Battery Wire

Защо са ми и двете? И може би съм изпърдял бушона на Ignition Wire...

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 яну 2010 14:46

Ixidor написа::P
Ами има 12V само на един от кабелите (за запалката трябва да проверя...).
Тука казват, че има:
+12 Volt Ignition Wire
+12 Volt Battery Wire

Защо са ми и двете? И може би съм изпърдял бушона на Ignition Wire...

Само Battery Wire има захранване постоянно. Ignition Wire се захранва само след контакт. Защо аджеба не погледнеш ниско долу в ляво под волана. Там под едно капаче, което се отваря като натснеш 2-те зелени бутончета и дръпнеш капачето надолу ти е ел. таблото на, където са и предпазителите. 'Фани си провери предпасителите и ако всичко е наред си премери кабелите с мултицет и ги маркирай кой кой е.

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Чет 14 яну 2010 14:58

ама ти като нямаш женска букса кво ще правиш,мене ако питаш рези си евробуксата и свържи кабелите от диска за плюса и меморите към плюса на колата а каналите ги допираш кабелите но поотделно да не опреш на диска да му изгориш стъпалото един по един като пуснеш диска ще ги наместиш,като вкараш плюс на минус нищо няма да стане не се безпокой ама като свържеш токовете тогава си виж говорителите кой на кой канал отговаря разбра ли ме?като нямаш букса на колата така е по лесно и ако те интересува моето мнение вземи си устърклеми пластмасови да свързваш кабелите с тях

150 кс
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 150 кс » Чет 14 яну 2010 15:00

двете са едното мисля 4е е когато колата не е на контакт да може да ти работи диска ама то на диска а другото е когато е само на контакт поне аз така знам

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 яну 2010 15:12

150 кс написа:ама ти като нямаш женска букса кво ще правиш

Ще си купи и ще си сложи :!: Има ги в всички "Техно" маркети, полиси и т.н.

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Чет 14 яну 2010 18:30

radi_nrj написа:Само Battery Wire има захранване постоянно. Ignition Wire се захранва само след контакт. Защо аджеба не погледнеш ниско долу в ляво под волана. Там под едно капаче, което се отваря като натснеш 2-те зелени бутончета и дръпнеш капачето надолу ти е ел. таблото на, където са и предпазителите. 'Фани си провери предпасителите и ако всичко е наред си премери кабелите с мултицет и ги маркирай кой кой е.

Добре де що като на олигофрен? :) Знам къде са бушоните. По-нагоре бях питал:
Ixidor написа:...Има ли отделен бушон за кАстофона?...

Също така се чудех дали някои не знае дали има някакъв друг бушон В таблото щото от там изпука :)

150 кс написа:ама ти като нямаш женска букса кво ще правиш,мене ако питаш рези си евробуксата и свържи кабелите от диска за плюса и меморите към плюса на колата

Да де ама нямам аудио (окрадаха го както казах) и сега преди да си купя ново искам да измеря кое къде след което да си сложа тая букса и после само plug & play с новия касетофон :) Това беше замисъла.
150 кс написа:двете са едното мисля 4е е когато колата не е на контакт да може да ти работи диска ама то на диска а другото е когато е само на контакт поне аз така знам

Мда... Предполагам тогава че имам само това което е Battery, а другото съм го изчаткал. Трябва да си видя БУШОНИТЕ...

Май си поизясних нещата :) Благодаря ви много :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 14 яну 2010 19:14

Ixidor написа:Добре де що като на олигофрен?

Ми замисли се. Знаеш къде са бушоните, направил си късо, чул си пукване от към ел. таблото и вместо да си провериш бушоните пише в форума ;).

Не рзбрах, мултицет имаш ли?

Потребителски аватар
Ixidor
Двигател:

Мнениеот Ixidor » Пет 15 яну 2010 10:31

Имах предвид (явно не съм го написал ясно), че е изпукало от към таблото с километража :), а не от ЕЛ. таблото. Освен ако не съм чул правилно, но се съмнявам :)

Имам мултицет.

Потребителски аватар
kole7o
Автомобил: VW PASSAT B6
Двигател: BKP

Мнениеот kole7o » Пет 15 яну 2010 21:16

Колега един съвет от мен- прекарваш един директен + от акумулатора като му сложиш един бушон 20А и хващаш масата от купето или направо от минуса на акумулатора и проблема със захранването е решен.После за тонколонките трябва да си ги провериш с батерия. Успех!

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Съб 16 яну 2010 0:58

При мен говорителите на вратата са на общ кабел.
Кабелите от инсталацията на колата трябва да са в следните цветове
+12в - дебел червен кабел с бяла ивица. Минава през предпазител (последния от ляво на дясно)
+12в през контакт - тънък червен кабел :!: няма предпазител :!:
маса - дебел кафяв
+12 в при габарит - сив със синя ивица
ел. антена или антенен усилвател - бял със синя ивица
за колоните не ги помня :roll:

Пукането което си чул може да е от изгаряне на предпазител. Захранването на осветлението в купето(сиво-синия кабел) също има някаква защита която не знам каква е и къде е. Пукането може да е било и от някой говорител.
Успех :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”