идеи за добра компонентна система за предна линия :)

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Fendt
Автомобил:
Двигател:

идеи за добра компонентна система за предна линия :)

Мнениеот Fendt » Вто 26 яну 2010 23:00

дайте някакви идеи за такава линия :) и 6те стане ли добре ако е с добра предна линия и каса отзад за б3 комби :)

Потребителски аватар
Mark Audio
Автомобил:
Двигател:

Re: идеи за добра компонентна система за предна линия :)

Мнениеот Mark Audio » Пет 29 яну 2010 10:21

Кажи с какви пари разполагаш, за да се ориентираме с бюджета ти :да: По принцип става идеално с хубава предна линия и суб, особенно ако целта ти е SQ!

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Нед 31 яну 2010 22:37

мда както каза по горе колегата, кажи с какъв бюджет разполагаш... иначе варианти хиляди :D

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Пон 01 фев 2010 13:08

Fendt написа:дайте някакви идеи за такава линия :) и 6те стане ли добре ако е с добра предна линия и каса отзад за б3 комби :)

Според мен нищо не става. Отпред идват високи, отзад ниски. Ако си завъртиш главата все едно гледаш през страничния прозорец и с еедното ухо чуваш бас, с другото пищене. Да не говорим че на задните седалки освен бум-бум друго няма да се чува. И става супер досадно като трябва да постоянно да ръчкаш настройките когато ти се качи човек отзад. Бях така преди и ми харесваше, но апетита идва с яденето, така че сложих говорители и отзад и сега е перфектно спрямо предходния вариант. Ако няма да слагаш говорители отзад по-добре и баса пропусни. Това по мое мнение.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пон 01 фев 2010 15:36

passenger написа:
Fendt написа:дайте някакви идеи за такава линия :) и 6те стане ли добре ако е с добра предна линия и каса отзад за б3 комби :)

Според мен нищо не става. Отпред идват високи, отзад ниски. Ако си завъртиш главата все едно гледаш през страничния прозорец и с еедното ухо чуваш бас, с другото пищене. Да не говорим че на задните седалки освен бум-бум друго няма да се чува. И става супер досадно като трябва да постоянно да ръчкаш настройките когато ти се качи човек отзад. Бях така преди и ми харесваше, но апетита идва с яденето, така че сложих говорители и отзад и сега е перфектно спрямо предходния вариант. Ако няма да слагаш говорители отзад по-добре и баса пропусни. Това по мое мнение.

Колега ти за SQ чувал ли си?

Това е един от най правилните варианти.... бас в багажника и една хубава предна линия.

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 02 фев 2010 20:53

Ако имаш предвид че SQ е Sound Quality мисля няма как да стане.
Ако приемеш че високите честоти са насочени, а ниските не и че на задната седалка субвуфера ти е на 30 см от главата, а високочестотните говорители на около 2 метра и са във вратите (насочени към краката) мисля че да - няма как да стане. С колони само отпред и само бас отзад мисля равномерeн звук в купето няма да има. За отпред иди дойди ще го докараш звука, но за отзад ...
Не съм спец, но достаъчно тестове направих в моето Б3.
Ако ми кажеш че говориш от опит с твоето Б3 комби и си с такава система, и отзад и отпред се чува по еднакъв начин (или почти еднакъв) с радост ще дойда да погледна.
Все пак говорим за нещо в прилични парични граници а не за 3D звук на BOSE.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 02 фев 2010 21:10

то попринци настройката се прави за шофийорското място... :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel
Автомобил: VW Golf 2 GTI G65
Двигател: PG

Мнениеот mafiacartel » Вто 02 фев 2010 21:16

Колега твоите виждания за звук са различни от тези които са типични за клас "SQ". При този клас има много точки на цялостната система които трябва да се осъществят ,а не само каде имало само бас и каде висока. Представи си пред теб е Виенската филхармония ти като е слушаш данеби тя да свири и зад гърба ти. При тези вид системи от клас "SQ" се гледа баланс на сцената,дълбочина на сцената ,динамика ,ниво,дълбочина на суббаса и т.н. Сцената това е именно звука събран пред теб ,а не около теб ;)

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 02 фев 2010 21:17

rollin написа:то попринци настройката се прави за шофийорското място... :wink:

И не само. Настройка може да се направи и за пътниците отзад макар че ти ще чуваш "супер" сцена на шофьорското място :)

Последна промяна от mafiacartel на Вто 02 фев 2010 21:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 02 фев 2010 21:17

mafiacartel написа:Колега твоите виждания за звук са различни от тези които са типични за клас "SQ". При този клас има много точки на цялостната система които трябва да се осъществят ,а не само каде имало само бас и каде висока. Представи си пред теб е Виенската филхармония ти като е слушаш данеби тя да свири и зад гърба ти. При тези вид системи от клас "SQ" се гледа баланс на сцената,дълбочина на сцената ,динамика ,ниво,дълбочина на суббаса и т.н. Сцената това е именно звука събран пред теб ,а не около теб ;)

ето за това иде реч, ама мене ме мързеше да пиша толкова :D

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 02 фев 2010 21:18

rollin написа:
mafiacartel написа:Колега твоите виждания за звук са различни от тези които са типични за клас "SQ". При този клас има много точки на цялостната система които трябва да се осъществят ,а не само каде имало само бас и каде висока. Представи си пред теб е Виенската филхармония ти като е слушаш данеби тя да свири и зад гърба ти. При тези вид системи от клас "SQ" се гледа баланс на сцената,дълбочина на сцената ,динамика ,ниво,дълбочина на суббаса и т.н. Сцената това е именно звука събран пред теб ,а не около теб ;)

ето за това иде реч, ама мене ме мързеше да пиша толкова :D

Важно е желанието :)

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 02 фев 2010 21:19

mafiacartel написа:

И не само. Настройка може да се направи и за пътниците отзад макар че ти ще чуваш "супер" сцена на шофьорското място :)

няма начин.... сцената се прави на едно място....
За това и на EMMA съдията се качва на шофийорското място, а не отзаде :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 02 фев 2010 21:21

rollin написа:
mafiacartel написа:

няма начин.... сцената се прави на едно място....
За това и на EMMA съдията се качва на шофийорското място, а не отзаде :wink:

Да когато се ходи на състезания е така ,но експериментално може да се направи и за пасажера до теб и за пътниците отзад независимо каде стоиш, та нали затова са тези време закъснения. Е няма да се получи чак толкова добеа но все пак може :) Тествано е ;)

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Вто 02 фев 2010 21:23

ами точно време закъснението нали се регулира според това каде се намираш в автомобила...
Абе да, ние много се задълбахме...
Компромисните варианти са много за що годе балансирана музила, но въпроса беше, че определено без задна линия за неме е по добре :wink:

Потребителски аватар
mafiacartel

Мнениеот mafiacartel » Вто 02 фев 2010 21:25

rollin написа:ами точно време закъснението нали се регулира според това каде се намираш в автомобила...
Абе да, ние много се задълбахме...
Компромисните варианти са много за що годе балансирана музила, но въпроса беше, че определено без задна линия за неме е по добре :wink:

Дано колегата е разбрал малко от малко за системи от типа "SQ" пък ние с теб може да си кажем :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”