Имам такова CD. Разликата му от2500 е че дисплея свети в синьо, което вечер при по продължително пътуване ми пречи. Знам че някои CD-та имат опция като се включат габаритите и осветлението на дисплея да се намалява. На буксата която се включва в CD-то има липсващи кабели, а на самото CD няма липсващи крачета. Някой знае ли CD-тата на Pioneer имат ли такава функция и може ли ако си сложа букса с всички кабели да имам такава функция.
Между другото временно решение съм намерил - карам с отворен панел, но бих се радвал да стане по по-добрия начин.
Предварително благодаря!
Един въпрос за Pioneer DEH-P2550
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
братлета къде по точно се връзва този кабел за габаритите - модела ми е P8800
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Re: .
jeki написа:братлета къде по точно се връзва този кабел за габаритите - модела ми е P8800
Свързваш го към кабел, който да не се влияе от регулатора за светлините на таблото и приборите, но гледай също да не го свържеш и към левия или десния габарит, щото ако оставиш колата на паркинг ще свети (или няма да свети) без причина.
Принципно можеш да го свържеш и към кабела за таблото, но може да ти играе номера... най-добре пробвай!
Освен това трябва да я включиш и от самото CD - някъде из функциите му е.
При мен е в менюто за сверяване на часовника.
-
- Автомобил:
- Двигател:
.
има го да в менюто ама тука зор малко де ще гоп търсия този кабел на голф 4 някви идей да имаш бате.
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
"Син" кабел с "бяла" лента е за управление на автоматична антена и усилвател/и.
Т.е. това е извод "Remote". При включване на плеъра той подава на този кабел напрежение +12в и носи товар около 0,2А (в зависимост от плеъра).
Същият кабел се ползва и за контрол на антенен усилвател, ако колата е с вградена антена - т.е. ако имаш вградена антена и този ти кабел не е свързан - все едно нямаш такава антена.
Един приятел има БМВ с вградена антена и смени 3 антенни усилвателя и тая антена така и не проработи, докато не му ровнах кабелите зад CD-то, че да му намеря "дефекта". Сега лови почти всичко и много по-чисто.
При някои плеъри има и само "Син" кабел. (виждал съм го главно на Сони)
При тях е разграничено свързването на антената от това на усилвател/ите.
На "синьо/белия" се свързва антената.
На "синия" се свързва/т усилвател/ите.
Т.е. това е извод "Remote". При включване на плеъра той подава на този кабел напрежение +12в и носи товар около 0,2А (в зависимост от плеъра).
Същият кабел се ползва и за контрол на антенен усилвател, ако колата е с вградена антена - т.е. ако имаш вградена антена и този ти кабел не е свързан - все едно нямаш такава антена.
Един приятел има БМВ с вградена антена и смени 3 антенни усилвателя и тая антена така и не проработи, докато не му ровнах кабелите зад CD-то, че да му намеря "дефекта". Сега лови почти всичко и много по-чисто.
При някои плеъри има и само "Син" кабел. (виждал съм го главно на Сони)
При тях е разграничено свързването на антената от това на усилвател/ите.
На "синьо/белия" се свързва антената.
На "синия" се свързва/т усилвател/ите.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Моя кабел е син със бяла лента и най вероятно е за антенен усилвател. Обаче аз имам 2 антени и не знам коя ползвам в момента. В началото бях вързал едната и може да се каже че нямах антена. Хващах само местното радио и Хоризонт. След това случайно попаднах на другата и сега хващам повече станции. Едната е на тавана (която мисля че е оригинална) а другата е на пода. Сега ще пробвам да вържа предишната и да свържа този кабел и ще пиша за резултатите.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”