Може ли това CD да му прекарам някакси mp3 player

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Може ли това CD да му прекарам някакси mp3 player

Мнениеот Gecatawe » Вто 02 мар 2010 18:32

Колеги на това CD дали може някак си да го разглобя и да запоя аудио жак, понеже няма AUX in/out. Ето това е въпросното.
http://translate.google.com/translate?j ... l=it&tl=bg
Моля без мнения(купи си ново, несе занимавай, и т.н) просто искам ако има някакъв начин да го направя, неми се изхвърля,свири прилично,а и мисля да го слагам в другата ми кола(кадетчето),но само радиото работи.Мерси предварително, поздрави :)

Потребителски аватар
ping23
Автомобил:
Двигател:

Re: Може ли това CD да му прекарам някакси mp3 player

Мнениеот ping23 » Вто 02 мар 2010 20:38

Вземи си трансмитър аз съм доволен от тия джаджи други казват че пращели

c1ick
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот c1ick » Пон 08 мар 2010 15:42

Без да съм гледал принципната схема, мога да ти дам само някои примерни указания:
Ако отзад касетофонът има някакви входове, като повечето стари Blaupunkt-ове, можеш да пробваш оттам да вкараш сигнал, стига отпред да има бутон, с който да го пуснеш в режим 'CD-Changer'.
Ако нямаш фабрични входове, ще е доста трудно да прилъжеш cd-частта да работи без CD, за да закачиш Aux-сигнала някъде след DAC-а. Затова най-простото решение е с един превключвател преди предусилвателя да прекъсваш сигнала от радиото и да включваш сигнала от AUX-а. Така радиото ще работи непрекъснато, но ще се чува само този сигнал, който си избрал от превключвателя. Проблемът в случая е да намериш читаво стерео ключе и да намериш къде да го монтираш. Може да избереш и кабелен монтаж, но на мен не ми се струва добро решение.
Друг вариант е да си намериш женска 3.5мм букса с изключващи контакти, на които да вържеш сигнала от радиото. Такава се монтира на всички касетофони, но е за монтаж на платка, за кабел не съм виждал досега.
Така съм правил няколко касетофона, работят безпроблемно.

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пет 12 мар 2010 1:09

c1ick написа:Без да съм гледал принципната схема, мога да ти дам само някои примерни указания:
Ако отзад касетофонът има някакви входове, като повечето стари Blaupunkt-ове, можеш да пробваш оттам да вкараш сигнал, стига отпред да има бутон, с който да го пуснеш в режим 'CD-Changer'.
Ако нямаш фабрични входове, ще е доста трудно да прилъжеш cd-частта да работи без CD, за да закачиш Aux-сигнала някъде след DAC-а. Затова най-простото решение е с един превключвател преди предусилвателя да прекъсваш сигнала от радиото и да включваш сигнала от AUX-а. Така радиото ще работи непрекъснато, но ще се чува само този сигнал, който си избрал от превключвателя. Проблемът в случая е да намериш читаво стерео ключе и да намериш къде да го монтираш. Може да избереш и кабелен монтаж, но на мен не ми се струва добро решение.
Друг вариант е да си намериш женска 3.5мм букса с изключващи контакти, на които да вържеш сигнала от радиото. Такава се монтира на всички касетофони, но е за монтаж на платка, за кабел не съм виждал досега.
Така съм правил няколко касетофона, работят безпроблемно.

Аз попитах един познат който е малко по в час от мене,та и той ме насочи към предусилвателя там се връзвало обаче стигнахме до въпроса с прехвърлянето на режима...Евентуално ако стане лазера ще го елиминирам и вътре ще стане доста удобно за монтаж на дреболиики като превключвател,кабелчета, та дори и Мп3 и може ако става да се изкара буксата на флашката отпред където се пъхат дисковете.Такава 3.5мм женска букса имам(от платки от телевизори няма ли да стане)? Колега би ли ми начертал на пеинт как би трябвало да се свърже и да го качиш като снимка да се опитам да измисла нещо.Мерси предварително :)

Потребителски аватар
Rad3v
Автомобил: Vw Golf 4 TDI
Двигател: ARL 2000g
Контакти:

Мнениеот Rad3v » Сря 17 мар 2010 11:32

ping23 написа:Вземи си трансмитър аз съм доволен от тия джаджи други казват че пращели

+1 и от мен а за пращенето, ако антената ти е хубава и го намираш добре звукът ще е кристален :)

Потребителски аватар
makaron
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот makaron » Сря 17 мар 2010 13:03

Аз исках да си слагам УСБ-и но нещо не се получи и в крайна сметка се наложи да си купя ново! НО ти не се предавай! Успех!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”