Малко питане за едно музикално изпълнение

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Малко питане за едно музикално изпълнение

Мнениеот wili98 » Нед 23 апр 2006 0:54

кола:
Поло купе 2F - 93.

Идея:
-прилично звучене.
-Да не прихваща погледи
-Да се краде трудно
-Бюджетно ориентирано
-Да не заема багажника

Музика .. някакво JVC базов модел... уж 4х50 вата.. но нищо не му пречи да бъде сменено по някое време...

Значи вижте къде реших да паркирам задните колони, от които очаквам бас+средни
Изображение

Значи там мога да побера почти всякакви колони в двата края..
Но.. май ще гоня 13 ки или 17 ски...

ЩЕ има звуко-изолация, и от към ламарината и от към страната на дъската ако се налага... ;)

Евентуално за да изкарат по някое време и хубави високи отзад... ще сложа елипси на стандартното място на пластмасите... като събера парички.. предполагам, с някакви пасивни филтри, ще мога да догодя кое какво да свири..

Отпред ше има някакви колонки на таблото, като събера пари, може и да се изградят и джобове за вратите.. с нещо по-голямо и компонентно... за отпред...

Та

Моля дайте съвет за нещо, не-много скъпо, което да сложа на тази новосъздадена кора отзад....

Предвид другите неща които съм изброил....

Примерно нещо до 70-80 кинта само за тази кора отзад...
Ако смятате, че е по-добре да се инвестира в по-евтини колони на тази кора.. и по-скъпи на задните пластмасови кори /елипси/ супер...

С две думи.. всичко като идея, евентуално линкове от къде да го взема и приблизителни цени.. би било добре дошло...

защото ще е малко на час по лъжичка... ;)

Щото ако са тежки колоните, май и задни амортесьорчета ще трябва да се сменяъ ;)

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Нед 23 апр 2006 8:47

Вили - бас можеш да чакаш,ама средни.....не знам все пак си зависи и от говорителите-кората затваря отгоре,седалката отпред :( :dontknow: :gruebel Спецовете да кажат!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Нед 23 апр 2006 8:54

Вземи си 17 см или 6,5 инчови (същото е) говорители.Защо такива ли?Защото няма да им е нужен отделен усилвател,CD-то ще ги храни прилично.Проблемите с по-големите по размер говорители,идват от това че CD-то,което е максимум 4Х27 вата не може да ги захрани както трябва и почва кривене като поусилиш,А по-малките пък 13 см са прекалено слаби ,за да очакваш от тях бас,има вероятност бързо да сдадат багажа,освен ако не са някой по-скъп модел.И така моят съвет е :17 см,по-добре компонентна система (отделно басче и пищялки) или ако не ти се занимава,да търсиш място и да монтираш и пищялки - коаксиални 3 лентови говорителчета и си :lol:

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Нед 23 апр 2006 10:21

Чисти 17-ки отзад на багажника орязани само за бас и ниски среди и малки елипси отзад на местата си които свирят всичко останало.
Вариант е да сложиш в 5-тата врата и елипси но ти отидоха високите и средите заради кората, а пък не си е работа след това да ги комбинираш с други говорители свирещи в същата честотна лента.
За евтини говорители мога да ти препоръчам УЛТРА ДРАЙВ(ф:)). Ниски цени и са що-годе сполучливи. Ако мога ще дойда на срещата и ще ти пусна големите елипси да чуеш.
За отпред в таблото можеш да си вземеш едни грундихчета ( 8см ) за по около 10 кинта бройката.

Бтв.. каквито и говорители да сложиш на капака ще тежът доста.

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Нед 23 апр 2006 22:49

Значи днес взех 17 ски двулентови .. Sony Xploid... за 55 лв точно
Модел ще напиша по-късно...

Ще им шибна някой кондензатор допълнително, или въобще няма да се занимавам... да режа нищо от тях...

За отпред имам в момента някакви издъхнали пионерки, които са хартиени, и учудващо добри високи свирят, ама са маломощни и кривят....

Утре монтирам и ще ви съобщя как се е получило.. В интерес на истината не са много тежки...
Но когато ги сложа ще си покаже... Най-много да ме удари капака по главата за да ми дойде акъл в нея... ;-0

А за отпред в таблото съм си харесал едни херцове струващи около 75 кинта.. които свиреха според мен по-добре от пионерки в този клас..

КАто намеря финансова пролука да ги прокарам и тях.. ще видим какво ще стане ... ;)

И на финала само едни елипси, за да оправят високите отзад /всъщност тези херцове.. ще дават достатъчно високи отпред ама да видим.../

Утре закрепвам, прекарвам кабели, и ще кажа какъв е резултата като звучене... даже ще покажа на срещата ;)
А за изолация, на самият капак.. като взема някакъв материал, ще сваля кората, и ще налепя...

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 01 май 2006 22:28

Значи досега псувах, как може такава тъпа музика... и прочее...
Докато днес о чудо.. размених поляритета на колоните, малко по-внимателно се загледах.. и музиката стана....

Ефект ИМА... Драго да си кара кефа... Сонито свири...
Васил первии... пак ша ги премерим ... музиките..

И тъй като не стигнах само до там, реших да отида и да си взема едни свестни колони за отпред в таблото...

Взех 10 см.. Херц DCX-100 двулентови...

Музиката стана прекрасно... много съм доволен...
Като все още не съм сложил елипси отзад на оригиналните места.. за да завърша картината отзад, защото много тупка отзад без високи ;)...
Кората закрива задните колони..

Наложи се да пробием обаче отзад около 3-5 см отвори близо до колоните в кората, за да могат колоните да дишат.. защото просто пространството им беше много малко и не можеха да свирят като хората.. ;)

Все още не съм сложил шумоизолация на ламарината на капака, и на вътрешната страна на кората за да извади по-нисък бас.

И трябва да затегна номера, защото отвън много яко се чува как трака ;)

С две думи оценка:

за 65 кинта музиката отзад се справя много добре, и шанса от кражби е минимален.. или поне много ще се измъчат да изкъртат кората ;)

Срещу още една 70 ка за едни елипси се бетонирам отсекъде...

После мислим за смяна на музика и слагане на усилвател ;)

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Вто 02 май 2006 10:44

Можеш ли да постнеш малко снимки, че много се заинтересовах пък и този вариант май е най-добър, когато ти трябва багажник.

Лошото е, че при мен няма как да стане май, защото на 6Н1 е малко по заоблена тази кора на петата врата. За това пък мисля да сложа едни 17ки на страничните кори, разбира се след много обезшумяване.

Я сподели от къде си ги купил тези херц говорители и вървят ли характеристики със самите говорители?

А колко ти е като обем мястото в петата врата, въпреки че си сложил рефлектори, няма ли пак да е недостатъчно за тези говорители и да криви ниските?

Не е ли възможно самата кора да е малко по издута, тоест да се направи като голяма колона, чиято задна част(дъното й) да е самата пета врата, според мен ако това е конструктивно възможно, звука ще е доста по-добър, пък и ще има възможност да се сложи по голям говорител, примерно само един тъндер 10"... Май малко почнах да си измислям :)

Айде успех в озвучаването :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 02 май 2006 10:48

На моето поло може да се сложи и по-голям говорител.. няма проблем.. 20 см ще побере.. ама ще разглоби вратата ;)

На практика има леко закръгление на вратата, заради туй играх с 6 мм дебел материал..

Херцовете ги взех от техномаркет...
Аи графика не видях да имат ... ама съм доволен...
Трябва да видя какво точно съм сгафил, защото като посвири малко яко да речем 10 мин.. започват да звучат, все едно са скъсани, като ги изпържа яко...

Май съм сбъркал и там поляритетите ;) днес ги размених та ша видя ;)

И аз мислих отстрани, ама е много играчка, и няма как да ги затвориш хубаво.. пък и пак вземат от багажника..

Виж просто отзад при теб как са нещата.. например при голфовете 2 ки .. няма никакво място.. за такива изпълнения.. при мен може и 21 см да вкараш без усилие...

Потребителски аватар
d3f
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот d3f » Вто 02 май 2006 11:07

Днеска ще поразгледам, дано намера място да бамна някакви колоно, защото в т'ва мойто дори няма фабрични задни колони и е гадно малко като си свиканал от всякъде да свири :)

Другия вариант, който си мислех да сложа някакви маркови и скъпи съответно елипси на кората, но пък много ще се виждат и най вероятно няма да имат якия бас :)

Варианта с тубата съм го отхвърли - много място - много пари...

Ще търсим като тебе някой хитър вариант :)

Колкото до твоят проблем с херцовете, мисла че е нормално за говорител да почва да свири дразнещо след якото набичване, защото според мен материала от който е направена самата намотка в говоритела - демек жицата почва да се нагрява и става с малко по дебела, и това води до изкривяваня(малко може да си измислям, някой може да ме обори в този случай)... за това ги намаляш малко предните и бичиш без пробем :)

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Вто 02 май 2006 11:18

Проблема е че не е чистото кривене.. А все едно е скъсана мембраната.. или не праи добър контакт.. нейде..
но и двата варианта не са проверени.. всичко е като хората... ;)
Сега друг пролем излезе.. свирката се напича уникално яко.. би трябвало да е разчетен за целта.. ама ме дразни...
не можеш да я пипнеш.. толкова парят радиаторите ... ;)

Май ще се взема някакъв усилвател ;)

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Вто 02 май 2006 12:47

Вили и мойте херцове първите няколко пъти като ги подъних звучаха малко странно и издаваха някакви подобни на описаните от теб звуци. След седмица и нещо по-продължително свирене вече нямаше пробс. Мойте обаче са DCX690.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 02 май 2006 20:03

Вили ще пробвам утре на срещата колко свириш :lol: Интересен ми е Хертца как свири отпред.Също така се замислям да правиме некви джобове на вратите за да пусна и другите канали на едното стъпало.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 02 май 2006 22:11

говорители се просвирват известно време и не е хубаво да ги пържиш докато са нови.
пърдят не говорителите а кастофона - като прегреят транзисторите клякат.
или му сложи вентилатор от РС или си намери по-качествена свирка

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Вто 02 май 2006 22:13

п.с. мисля да си продам накамичито ;) и то грее ма не кляка

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Вто 02 май 2006 22:25

nii написа:п.с. мисля да си продам накамичито ;) и то грее ма не кляка

Да местим ли в продава а :lol: . Кво мислиш да слагаш че мисля да си продам Пионерчето

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”