Въпросче за музика

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Въпросче за музика

Мнениеот gogovaseev » Чет 20 май 2010 7:04

Здравеите колеги имам малък проблем с музиката вав колата ми.зна4и преди имах голф4 и си4ко бе6е монтирано в него и бе6е доста добре и свире6е перфектно а сега продадох голфа и цялата музика я сложих вав ауди а4 комби 2003год и не6то няма тази мо6тност като вав голфа някакси не ми харесва.Зна4и усилвателя ми е подарак от един приятел и не намирам ни6то вав нета за него като параметри марката му е (grafiti sound xp1200) ako някои ми помогне с инфо 6те съм благодарен.баса е следния http://www.solocaraudio.com/tienda/quan ... -3985.html.зна4и кабелите ми бяха 20мм и ходих тук при един специалист и ми каза да сложа 35мм смених ги има малко подобрение но няма ни6то об6то сас това което бе6е вав голфа,кутията за баса не сам я правил за 6тото имах една за 15ка на хертз и тя е сас 3литра по малка от тази която дават за този говорител.и ве4е незнам какво да правя колеги сас тази музика даите малко савети от какво може да е това не ми се вярва 4е е от разликата вав купетата на 2те коли и се отразява така на музиката.благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
GTI-R
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпросче за музика

Мнениеот GTI-R » Чет 20 май 2010 18:42

Здравей колега :)
Не се заблуждавай,че купето не играе роля !!
бих казал,че то играе най-голяма роля.

Ще ти дам един бърз пример на едно състезание ходих да замеря аудио системата ми какви дицибели ще ми удари.Колата е Голф 2 и изкарах 141.6дб (Ground Zero 30SPL+amp GZ 1.800mk2 650w на 1 ohm) мъчих повече не става,направихме един тест в хонда сивик седан колегата беше с аудисон усилвателче 250-300вата и направи 142.6 дб не е голя разликата,но имай на предвид,че говорителя държи спокойно 1000-1200вата, а какво са тея 250-300вата за него mhihi

Съвети по инсталацията ти хубаво си купил други кабели, но сигурно е нямало разлика и затова ще ти дам съвет вземи още едно парче кабел и подсили масата от (-)акумулатора до купето след това сложи още едно парче от алтернатора до (+) на акумулатора.Навсякъде всички клеми трябва да са ДОБРЕ ПОЧИСТЕНИ !!!
Ако имаш други въпроси пиши :beer

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Чет 20 май 2010 20:43

Колега това с кабелите го направих отдавна бе6е парвото не6то което направих преди да сложа музиката.Сега се вра6там от сервиза дето я оставих днес да я настроиват и да я мерят зна4и мом4етата ми казаха 4е усилвателя вади 440вата на бридж на 4ома,и са6то мога да кажа 4е след тяхната настроика музиката няма ни6то об6то с преди,но на говорителя му дават 1000вата рмс и мисля ако купя по голям усилвател дали няма да е по добре какво 6те каже6 ти колега по вапроса а са6то ми казах 4е е изкарала 140дб като са я замерили,и ми казаха 4е ако искам не6то пове4е да си сменя предната и задната линия и да им сложа и на тях усилвател,а са6то колега мом4ето ми каза да си пусна масата директно от акумолатора да не я захва6там на купето а да баде директна като плуса.ти какво 6те каже6 колега по тези въпроси какво мисли6.благодаря ти предварително :beer

Потребителски аватар
rollin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rollin » Пет 21 май 2010 3:53

GTI-R написа:Здравей колега :)
Не се заблуждавай,че купето не играе роля !!
бих казал,че то играе най-голяма роля.

Ще ти дам един бърз пример на едно състезание ходих да замеря аудио системата ми какви дицибели ще ми удари.Колата е Голф 2 и изкарах 141.6дб (Ground Zero 30SPL+amp GZ 1.800mk2 650w на 1 ohm) мъчих повече не става,направихме един тест в хонда сивик седан колегата беше с аудисон усилвателче 250-300вата и направи 142.6 дб не е голя разликата,но имай на предвид,че говорителя държи спокойно 1000-1200вата, а какво са тея 250-300вата за него mhihi

Съвети по инсталацията ти хубаво си купил други кабели, но сигурно е нямало разлика и затова ще ти дам съвет вземи още едно парче кабел и подсили масата от (-)акумулатора до купето след това сложи още едно парче от алтернатора до (+) на акумулатора.Навсякъде всички клеми трябва да са ДОБРЕ ПОЧИСТЕНИ !!!
Ако имаш други въпроси пиши :beer

Само една корекция да вкарам :D
-Сивика не беше седан а Хеч(Англичанка) :wink:

Потребителски аватар
GTI-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI-R » Пет 21 май 2010 15:53

Така ли ги водят mhihi
Извинявам се тогава за грешката :dummy:

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Пет 21 май 2010 19:23

а по вапросите колеги какво 6те кажете. :beer

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 22 май 2010 6:49

колеги продалжавам малко сас вапрос4етата,зна4и сно6ти пак ходих до магазина дето ми направиха настроиката за6тото трябва6е да ми направят списък с цени за предна и задна линия.Мом4ето ми каза 4е от задна линия нямам нужда,а за предна линия ми предлага тези колони http://www.solocaraudio.com/tienda/impa ... -4043.html и за тях този усилвтел http://www.solocaraudio.com/tienda/impa ... -4073.html.зна4и каза 4е вав вратите 6тял да прави някакви изолации за колоните и вси4ки дупки 6те ги запу6и с накаква изолация пак и колоните 6те ги сложи на двоино дърво не на пластмасата на кората както са сега,оба4е цената е 1100евро с отстъпка от 25% за6тото вси4ко това е модел 2009 и сега ве4е ги раз4иства и е по евтино,на мен ми се вижда доста скапи4ко но пък тези ме уверяват 4е 6те имам перфектна музика.все пак ми каза 4е 2рата в испания кола с яка музика и медал е тяхна и са6то са трети в европа на състезание по спл даже ми показа и наградите,но това ве4е е друга тема.идеята ми е някои не може ли да предложи по евтин вариянт и да си го направя сам понеже виждам 4е има доста колеги които са отворени на музики.благодаря предварително. :beer

Потребителски аватар
GTI-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTI-R » Съб 22 май 2010 10:30

За задна линия няма смисъл !
За тези компоненти,които ти предлагат нямам мнение не съм ги слушал и виждал,но според мен разгледай тук http://www.caraudio-bg.com сигурен съм,че ще си харесаш нещо като марка може да ти предложа на Ground Zero :twisted:

gogovaseev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogovaseev » Съб 22 май 2010 14:48

колега зна4и казва6 4е от задна линия няма смисъл.ми тогава даваи цени на усилвател и колони за предна линия заедно с инсталация и изолиране на каквото е нужно.аз август месец 6те съм си вав бг даи и някакав тел за вразка и като си доида да ги направим не6тата.ако иска6 цени и тел може и на ли4но за да не праим пазари тук.а са6то и вав кои град може да се монтира вси4ко.успех :beer

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”