Ремонт радар детектори

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Ремонт радар детектори

Мнениеот dancing_niki » Пон 28 юни 2010 12:22

Здравейте колеги,

Търся читав сервиз за ремонт на радар детектори.

Ето и причината: имам Cobra XRS 9930 и беше... за месец и половина 2 пъти в РАК, като първия път му оправиха това че не хващаше нищо като уж са му сменили основната платка, обаче ми го върнаха с неработещ компас, върнах им го за рекламация и след 2 седмици вместо да ми се обадят да ми кажат какво става аз отивам и ми сервират, че не можело да се оправи понеже процесора на компаса бил сдал багажа. Как става тоя трик при положение, че ми е нова платката незнам. Както и да е. Дадоха ми платка с уж работещ чип, но се оказа, че чипа леко бил поизгорял, айде пак разправии и накрая ми дадоха платка от друг модел със същия чип за компаса, който ми го смениха на друго място естествено. Обаче сега реши да пище почти на всички честоти както му скимне и като се напищи известно време си взима дълга почивка, затова предполагам ще му трябва настройка само на... фунията която хваща сигналите има едни болчета които даже са заляти с някаква пласмаса, за да не се отвъртат. Предполагам всеки сервиз който се занимава с радар детектори ще може да ми свърши работа. Така че ако някой има къде да ме прати при читави майстори ще съм много благодарен.

Благодаря за вниманието!

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Ремонт радар детектори

Мнениеот kris11 » Сря 30 юни 2010 11:55

Баш там на "фунията " недей пипай. Там са СВЧ диода . Там нямаш работа за пипане, затова и са заляти. При теб проблема е в настройката на платката - чувствителност, праг. В сервиза са сменили само платката без да пипат нищо по настройките , защото нямат СВЧ апаратура .

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Сря 30 юни 2010 22:31

Аз там не пипам, но онзи ден ходих до Канброк и го тестваха и хващаше само Х без К, те и само тези 2-те можеха да тестват. Отделно въобще не са ми сменили платката, ами са барникали и по винчетата. По-точно по средното, защото другите все още са заляти. На платката си личи, че са сменили само процесора, който отговаря за детектора, затова си търся нова. Но понеже са големи умници повечето търговци и не се занимават с ремонт на такава апаратура, а отделно и имат хубави договори с производителите и направо им ги пращат да си се оправят, като производителите им ги заменят с нови. Явно този детектор няма да го бъде, или поне докато не го пипне човек, който разбира.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 01 юли 2010 21:20

Направо да ти сменят радар детектора. по аборигенски методи не могат да го оправят.
По принцип си има нещо като полигонче - СВЧ генератор излъчвател , честотомер, измерител на мощност . На определено растояние се поставя радар детектора и пак с СВЧ апаратура се извършват настойките . Това пологонче е в помещение с полскости по стените поглъщащи отразени СВЧ вълни. Говоря по принцип. При зададена мощност и честота на СВЧ генератора , ъгъл на нантената на излъчвателя се калкулира на определено разстояние примерно 200м трябва да се приема сигнал с ?? си мощност. Това нямакой да го направи в БГ
А и за 1 радар детектор за 200-300 лв да се закупува апаратура за сервиз с по 3 -4 нули - загубена кауза.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора

Мнениеот dancing_niki » Чет 01 юли 2010 23:11

Е то това е че радара не е гаранционен вече и не им се занимава. Така че нещата отиват на към нов :)

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”