Смяна на говорителите в таблото на Пасат Б3

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
tara1
Автомобил:
Двигател:

Смяна на говорителите в таблото на Пасат Б3

Мнениеот tara1 » Нед 04 юни 2006 21:49

Искам да сложа по мощни говорители-поне 25 W RMS. Какьв размер трябва да са, лесно ли става и кои модели са най-добри? Става дума за тези в таблото на Б3. :roll:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пон 05 юни 2006 11:09

лесно е.най-лесния начин да провериш е да махнеш решетката и да ги измериш с линийка или ролетка.би трябвало 10-ки да са.но не съм сигурен. 8)

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пон 05 юни 2006 15:27

Ако правилно съм разбрал въпроса говориш за говорителите под предното стъкло. Те са само високочестотни /т.нар. пищялки/ и би трябвало да са вързани към някакъв филтър /обикновено слагат по един кондензатор/ така, че идеята да ги сменяш не ми се струва добра.

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Мнениеот IvanMan » Пон 05 юни 2006 17:55

само пищялки са ако има говорител в предната врата ако няма там а само на таблото той изкарва всичко. ако е 10 см. си вземи тези Pioneer TS-H107 аз имах такива и бях много доволен.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Пон 05 юни 2006 19:12

Размера е 10см или 4инча. Задължително обаче ги мери на място. Мястото емного шибано и ако е малко по широк конуса коворителя не влиза. Ако е по дълбок и магнита много голям опира във въздуховодите. Ако са двулентови и им стърчат повече пищялките не могат да се сложат капаците. Майката му е проба на място.Не купувай от място където не ти позволяват да пробваш.

tara1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tara1 » Пон 05 юни 2006 21:32

Благодаря :D Ще трябва да внимавам. Искам (исках) да ги засиля,защото задните са добри но,като прехвьрля по силен сигнал кьм тях вибрирането на пластмасите е отврат (Пасата е комби). Имате ли идея как да ги уплатня? :roll:

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Вто 06 юни 2006 20:06

Май няма спасение. Може да опиташ да подпъхваш дунапрен тук таме ама той пък задържа влага. Фабрично комбито е с музика колкото да да не е без хич и като цяло е най-неподходящата кола за озвучаване.

Потребителски аватар
Pav3l
Автомобил: bmw
Двигател: 1998
Контакти:

Мнениеот Pav3l » Сря 07 юни 2006 22:54

silent написа:... Фабрично комбито е с музика колкото да да не е без хич и като цяло е най-неподходящата кола за озвучаване.

Колега, за последното не мога да се съглася с теб...
Ако искаш да стане само чрез фабрично предвидените говорители или дори и с местата за тях ДА!
Но ако се вложат известни средства нещата се променят коренно!
На мен например цялостното озвучение ми коства малко над 2хил. лева, но ти гарантирам, че такъв звук рядко ще чуеш в друга кола (особено в по-малка). В случая нямам предвид "само бас", а и среди, и високи... един завършен звук - цялата песен, а не само вокали или само бас.

Комбито е много добро за озвучение, но за "без пари" нищо не се получава в него!

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”