:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Избор на навигация?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
rampag3
Автомобил:
Двигател:

Избор на навигация?

Мнениеот rampag3 » Нед 25 апр 2010 15:42

Здравейте. Искам да си закупя навигация за колата.

Бихте ли ми препоръчали най-дорите варианти във високия, средния и ниския ценови клас?
Интересува ме също така от къде мога да се снабдя с хакнати карти, с ограниченията по пътищата и др. :)

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Re: Избор на навигация?

Мнениеот LILO&STICH » Нед 25 апр 2010 17:25

тва за джип ли ще се слага mhihi
Слагай смело настолно ПЦ mhihi

rampag3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rampag3 » Нед 25 апр 2010 19:02

Нещо не ти разбрах поста... опасявам се!?

Става въпрос за навигация която се слага върху таблото, а не за вграждане ок?

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 25 апр 2010 20:17

томтом
За карти и т.н покетбългария.ком

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Пон 26 апр 2010 12:37

Вземи си някоя на Гармин, според парите, които ти се дават. Гармин са ок.

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Пон 26 апр 2010 13:35

вземи си каквато и да е китайска.На всяка можа да си слагаш после какво ти е кеф :wink:

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Сря 28 апр 2010 18:43

Нали ми се наложи да ползвам китайски жи пи ес марка GPS :) Да ми го подаряват няма да го взема. Признал съм Garmin това е марката.

Потребителски аватар
tisho_tch
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_tch » Пет 07 май 2010 20:41

Всички са китайски :wink: Garmin също, аз съм с Goclever /купена от метро/ на 1/3 от цената на Garmin...работи перфектно !

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Пон 10 май 2010 20:00

bangobango написа:Нали ми се наложи да ползвам китайски жи пи ес марка GPS :) Да ми го подаряват няма да го взема. Признал съм Garmin това е марката.

аз имам китайска с гармин карти.
и къв е извода -- спестих 400 лв. и ползвам същите карти.

Потребителски аватар
Гумата
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Гумата » Чет 13 май 2010 20:20

Аз също ползвам китайска кракната с Garmin и съм доволен някаде в продава срещах че колега продаваше подобна на моята и цената беше добра потърси в продава

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Вто 20 юли 2010 21:20

Здравейте!
За да не пускам нова тема...
Напоследък ми се е приискало да си имам GPS в колата, а когато някаква такава идея ме сполети, опитът показва, че отърване няма. Особено след като веднъж, пътувайки от София за Троян, се разходихме погрешка до Луковит.
Та, значи, въпросът опира до избора. Според вас, това струва ли си парите:

GPS HOLUX GPSmile 62 5" навигационна система

В един сайт се предлага за 232 лв.(http://www.pro-bg.com/product/gps-na...2062_5983.html) Има гласови команди на български и частично българско меню (когато тъчваш за България). Иначе основното меню е на английски.Май няма и блутут. Иначе приятно на вид с големия екран. Дали да купя него, макар и в известна финансова криза, или да търся алтернативи (какви?)за нещо по-евтино, а защо не и с повече възможности? "Българските" Нави напр. май са с по-висока честота на процесора. Подразбрах, че при наличие на Блутут може да настроиш машинката да сърфира в Интернет, което звучи крайно примамливо. Единствено не ми трябват МР3 и радио, защото си имам в СД-то.
Какво бихте ме посъветвали?
Колко струват обичайният софтуер (карти на Б-я и Европа, българско мменю, бълг. гласова навигация), ако за по-евтино прибегнеш до покупка он-лайн от чужбина? Няма ли всъщност да излезе по-скъпо?

Потребителски аватар
Bewolf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bewolf » Съб 24 юли 2010 10:51

Harrry написа:Здравейте!
За да не пускам нова тема...
Напоследък ми се е приискало да си имам GPS в колата, а когато някаква такава идея ме сполети, опитът показва, че отърване няма. Особено след като веднъж, пътувайки от София за Троян, се разходихме погрешка до Луковит.
Та, значи, въпросът опира до избора. Според вас, това струва ли си парите:

GPS HOLUX GPSmile 62 5" навигационна система

В един сайт се предлага за 232 лв.(http://www.pro-bg.com/product/gps-na...2062_5983.html) Има гласови команди на български и частично българско меню (когато тъчваш за България). Иначе основното меню е на английски.Май няма и блутут. Иначе приятно на вид с големия екран. Дали да купя него, макар и в известна финансова криза, или да търся алтернативи (какви?)за нещо по-евтино, а защо не и с повече възможности? "Българските" Нави напр. май са с по-висока честота на процесора. Подразбрах, че при наличие на Блутут може да настроиш машинката да сърфира в Интернет, което звучи крайно примамливо. Единствено не ми трябват МР3 и радио, защото си имам в СД-то.
Какво бихте ме посъветвали?
Колко струват обичайният софтуер (карти на Б-я и Европа, българско мменю, бълг. гласова навигация), ако за по-евтино прибегнеш до покупка он-лайн от чужбина? Няма ли всъщност да излезе по-скъпо?

Колега пиша ти относно software на навигацията. Има почти всичко кракнато, да не кажа и всичко. Слагаш си едно ИГО 8.3 или някакъв ТОМ ТОМ. Цъкваш си картичките на България и които и да ти се искат др страни и си свиркаш. http://forum.pocketbulgaria.com/ Тук ще намериш много info за гпс, програми, карти и т.н.

Потребителски аватар
Harrry
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Harrry » Пон 26 юли 2010 19:44

Bewolf
Благодаря ти много!
Сега ако трябва да се ръся и за софтуер, ее, начи направо съм умрел: при положение, че трябва да правя ретрофит на климатика (от стар на нов фреон) за повече от 400 лв, да купувам нови зимни гуми наесен, а самата навигация се оказва, че ми е адски нужна- дори в родния си град София се мотам нагоре-надолу, бъркам маршрутите, харчейки бензин и пари на поразия, защото милите ни общински власти не са си мръднали с години пръста да турят четливи табели с имената на улиците!.. Последно ми хвана окото тази:
KOMOS 501. Цена с ДДС:249.00 лева
Eкран 5" 12,7см. Bluetooth.
Обаче при това положение мога да взема нещо от чужбина за по-малко пари и да му сложа карти, български гласови команди, всичко нужно.

Последна промяна от Harrry на Сря 28 юли 2010 7:59, променено общо 1 път.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”