Колеги имам Голф 3.Мисля да сложа един тъкъв http://www.aval-bg.com/car-audio/pionee ... ts-w3001d4 говорител на кората на багажника(без кутия)
Ще се получи ли нещо хубаво или ще си дам парите на вятъра?

Въпрос за Бас колона
Re: Въпрос за Бас колона
Не става без кутия, пайнера е добър за малка кутия, но си иска 700,800 вата, за малко по-голям обем има доста по-мощни говорители за същите пари дето ще свирят на половината мощност
или дайте някъкви идей за бас в кората на багажника,че нямам място за кутий....
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Ма кво ти става пич,баса е къртач и не е за затворен обем.Демек цял багажник http://www0.dealtime.com/xPF-Pioneer-TS-W3001D4 ха сега прочети в графата Mounting какво пише и си купи трескалото.
И аз мисля че ще се получи добре(но какво разбирам аз от музика)и исках някой компетентен в тази област да изкаже мнение.
- bobocamaro
- R.I.P
Знаеш ли,едно време с басовете Пинер работата беше елементарна.Басите препоръчвани за бокс имаха индекс C(Closed)обем и за свободен обем бяха индекс F(Free).Проклех се с една 12ка F,която пожела ковчег 85 литра с два рефлекса фи 100мм
.Свирна безумно и сега е в мазето.Завинти си баса на масивна кора,избери стъпало с 2ома бридж стабилен изход и бесней на воля 

- bobocamaro
- R.I.P
Пича който е в течение на цени и машини е radi_nrj
Мислиш ли че ще оплътниш толкова добре багажника, че да изолираш задната вълна за да не стане "акустично късо". И как мислиш ще "свири" това в 150+ литра багажник
Бобокамаро защо реши че не е за затворен обем
Усилвател за тоя суб ще ти трябва стабилен, минимум аудио систем ф2-300, ф2-500
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/usil ... ertz-ep-1d
Че и по-добро, стабилно захранване ... За тия пари можеш да вземеш rw12-xd примерно и на 500 вата да имаш малко по-малко налягане, повече ниски и ЗВУК. Или 30спл - пак крив СПЛ, но МНОГО повече налягане

Усилвател за тоя суб ще ти трябва стабилен, минимум аудио систем ф2-300, ф2-500
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/usil ... ertz-ep-1d
Че и по-добро, стабилно захранване ... За тия пари можеш да вземеш rw12-xd примерно и на 500 вата да имаш малко по-малко налягане, повече ниски и ЗВУК. Или 30спл - пак крив СПЛ, но МНОГО повече налягане

- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
тоя бас ще тиразбие бъбреците бе човеко идея си нямаш как твъдро свири зависи вече какво обичаш ти де обаче без кутия няма смисъл по добре 2 елипси
- vackooo
- Автомобил:
- Двигател: 1.8 20VT AEB
аз ще ти кажа както секи бас на кората НИКЪК
-
- Автомобил:
- Двигател:
според мен си сложи 2 по яки елипси през усилвател/може да се получи "надвикване" между предна и задна линия/,или 2 8"/пак през усилвател/ за тази кора и направи затворен обем на самата кора/разбрах,от четеното ,че кората ще е дървена/с лека модификация кората може да стане с два обема и няма да имаш кутии в багажника,само от горната част ще снижиш багажното пространство с около 10см,но ти трябва по сериозна изработка.
Само с елипси най добре ще стане,в някои случаи при добри говорители използват багажника като резонаторна кутия/но там са си изчисления/.Мое мнение е,че без затворен обем качествен бас не може да се постигне .
За пример чуй врата без изолация и с изолация,със сигурнос ще забелеш огромна разлика в полза на тази с изолация.
Само с елипси най добре ще стане,в някои случаи при добри говорители използват багажника като резонаторна кутия/но там са си изчисления/.Мое мнение е,че без затворен обем качествен бас не може да се постигне .
За пример чуй врата без изолация и с изолация,със сигурнос ще забелеш огромна разлика в полза на тази с изолация.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”