Здравейте,
успях да си купя Оригинално BMW CD43 на Blaupunkt за Е36ца, до сега бях с касетофон Блаупункт с Чейнджър контрол и съответно 10CD Чейнджър в багажника, също Blaupunkt.
На CDто отзад буксата за контрол на Чейнджър е от 5 пина и до колкото разбрах от интернет
са + и - за ляв и десен канал и 5тия пин трябва да е I-bus(data bus) или там каквото е.
Питането ми е ... само един пин достатъчен ли е за контрол на всички функции на един чейнджър и другото е , дали ще мога, ако сменя буксата на стария ченджър, да го управлявам от новото CD?
Стария е с такава букса и отделно 2 кабела за "+" и "-":
Прикачени файлове:
Новата трябва да е като за тук(CDто погледнато отзад, долу в дясно под многото пинове има едни тънки):
За буксата, лесно ставало от IDE кабел на PC ако се отреже и се вземат само необходимия брой пинове, съвпада едно към едно, обаче ми е чудно дали ще може да се контролира, защото според горната снимка, пина Номер 17 или, на най-долния ред, Втория от дясно на ляво е така наречения Buss Masse, който май се използва за контрол на чейнджъра и дали отговаря на 5тия пин от гърба на CDто?
П.С. Забравих да питам, задължително ли е да се включи антена и на втората дупка "Diversity Antena" която е отбелязана с червено на снимката, за да хваща радио това CD?

Колко кабела са необходими за конторл на CD Changer?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колко кабела са необходими за конторл на CD Changer?
Последна промяна от Koksan на Вто 31 авг 2010 11:04, променено общо 4 пъти.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Колко кабела са необходими за конторл на CD Changer?
Няй-вероятно аудиото е с обща маса за 2-та канала 

- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Цъ .. отделни са! На стария касетофон, със старата букса е така ( с обща маса) ама и тогава буксата е с 4 пина, не с 5 
Ама това няма никво значение! Наистина ли кабел аза конторл е само един?

Ама това няма никво значение! Наистина ли кабел аза конторл е само един?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Колега,привет.Виж Тoва ,ако вече не си го изкопал.И подлинковете вътре са интересни.Четох я тая диверсити антена.Щуротия на BMW за по добро приемане,цигу-мигу.Не се разправяй изобщо.Ето и мануала на плейъра, http://www.bmwrocketscience.com/upload/ ... manual.pdf
P.S.Нещо пропускам,или пак се осрах.На снимката със синята букса имаш 5 пина забучени,а в табличката до нея имаш 8 броя пина с обяснение.5 броя касаят захранване и данни-къде са ти аудио сигналите?Казваш встрани му върви +/- захранване-ами то се дублира с буксата,тогава.Модела на чейнджъра,да не се окаже че едното е i-bus,а другото m-bus?
P.S.Нещо пропускам,или пак се осрах.На снимката със синята букса имаш 5 пина забучени,а в табличката до нея имаш 8 броя пина с обяснение.5 броя касаят захранване и данни-къде са ти аудио сигналите?Казваш встрани му върви +/- захранване-ами то се дублира с буксата,тогава.Модела на чейнджъра,да не се окаже че едното е i-bus,а другото m-bus?
- Koksan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
bobocamaro написа:Колега,привет.Виж Тoва ,ако вече не си го изкопал.И подлинковете вътре са интересни.Четох я тая диверсити антена.Щуротия на BMW за по добро приемане,цигу-мигу.Не се разправяй изобщо.Ето и мануала на плейъра, http://www.bmwrocketscience.com/upload/ ... manual.pdf
Благодаря ти за Мануел-чо

Иначе .. доколкото знам CD-то (плеъра) е точно i-bus, а другото не го знам какво е и затова питам дали ще може да се вържат?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Koksan написа:Иначе .. доколкото знам CD-то (плеъра) е точно i-bus, а другото не го знам какво е и затова питам дали ще може да се вържат?
Ами виж му точния модел на кутията,иначе двата протокола май не са съвместими.Да не стане

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”