Нови елипси, ужасен звук.... ами сега...

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
straus
Автомобил:
Двигател:

Нови елипси, ужасен звук.... ами сега...

Мнениеот straus » Сря 01 сеп 2010 18:12

Днеска си купих едни елипси на Blaupunkt, в техномаркет бяха вързани да свирят и звучаха добре. Без много да му мисля ги взех за 65лв. Прибрах се в нас и с много ентусиазъм си изрязах новата кора, монтирах, вързах и направо не можех да повярвам. Егати боклуците.. чудя се дали съм се метнал на някое менте или просто за тия пари това ми се пада. Басите ги няма никакви, само едно пърдене, абе ужас... Поиграх си с еквилайзера и в крайна сметка май телевизора в нас(който е на 8 години) свири по-качествено. Модела е GTX-693 SC: http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09076624
Чудя се ако сложа един бас и тях ги оставя само на високи дали ще скърпиме положението, но на тоя етап не се търпи... Предложения?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Нови елипси, ужасен звук.... ами сега...

Мнениеот bobocamaro » Сря 01 сеп 2010 18:29

Колега а модела на плейъра ти?Първото което се сещам е че си кръстосал кабелите на говорителите,за това няма бас.Също се надявам че през колата до отзад минават хубави отделни кабели,без да докосват маса никъде.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 01 сеп 2010 18:55

Бас ловя, че си вързал едната на обратно :да: . Принципно Blaupunkt са боклуци, но пък да нямат бас...

Последна промяна от radi_nrj на Сря 01 сеп 2010 19:10, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 01 сеп 2010 19:08

Така,колега проблема е в твоя телевизор.Така за този модел с един авер го тествахме и кръглите и елипсите,мога да ти кажа че елипсите не се представиха добре,но да кажеш че нямат бас.Виж как си ги свързал,сигурно си объркал свързването и според мен си направил грешка с тях,пак същите но ако беше взел кръглите,щеше да е по добре за ушите ти mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 01 сеп 2010 19:14

Всъщност изобщо нямат бас или очакваше да ти се тресе огледалото за обратно виждане :?:

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Сря 01 сеп 2010 21:32

Не очаквам да гърми, надявах се просто да има чист звук, CD-то е SONY CDX-GT35U, чувал съм го в друга кола да свири, къде по-добре е. Кабелите не вярвам да съм ги обърнал защото не съм ги прокарвал аз, от преди са. Тия които ми дойдоха с колоните още са в кутията.

straus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот straus » Сря 01 сеп 2010 21:45

Колегиии оправихме го :banana наистина за едната колона +/- са обърнати, ама така са ги вързали в оторизирания сервиз на Сони. Там ми закачаха cd-то за да ми важи гаранцията. Много се радвам, получи се точно ефекта който търсех. :обичам ви

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 01 сеп 2010 23:35

Не е нормално да нямат никакъв, то моите отзад са кръгли сони-експлоуд и огледалото тропка ;) ПО принцип за елипси трябва да бръкнеш поне 95-100 лв. Иначе и аз се очудвам, Блаупункт преди бяха име. Пробвай д аги свържеш на обратно или да г ивържеш като предни. Преди това изкарай кръглата и я чуй как свири когато не е на кората. Прослушай ги и прецени.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 01 сеп 2010 23:53

mania написа:Не е нормално да нямат никакъв, то моите отзад са кръгли сони-експлоуд и огледалото тропка ;) ПО принцип за елипси трябва да бръкнеш поне 95-100 лв. Иначе и аз се очудвам, Блаупункт преди бяха име. Пробвай д аги свържеш на обратно или да г ивържеш като предни. Преди това изкарай кръглата и я чуй как свири когато не е на кората. Прослушай ги и прецени.

Колега,за тези пари колоните свирят учудващо добре,както писах в по горния си пост.И при тях може спокойно да тропка и огледалото и каквото си пожелаеш mhihi Ако ми трябват колони на разумна цена,бих избрал този модел,но не елипса,а кръглите.Освен че тествахме този модел,направихме и сравнение между тях и едни по скъпи като цена сонита.Ами блаупункта ги отвя като жена с пари на пазара :063:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Чет 02 сеп 2010 0:21

Ми тогава на човека защо не му харесват?? Освен проблемът да е в радиото или кофти връзка...

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Чет 02 сеп 2010 2:02

GTx-693 е един от най-сполучливите модели на blaupunkt за тези пари, залагам на касетофончето,но попринцип доколкото съм запознат не се славят с бас(въпреки че трябва да тупка нещо), аз тея дни си взех GTc-662 за вратите, оо чудо сега се сетих че бях тръгнал за GTx-662,но както и да е и тея 50w номинална дет им дават на 30 почват да пращят от 34 ,ама може и плеара да ми е виновен sony некво прилично беше,ама новите свирят 1:1 със оригиналните на vw :screwy

Потребителски аватар
balinkata
Автомобил: VW golf 4
Двигател:

Мнениеот balinkata » Съб 25 сеп 2010 18:19

аз съм с елипси на сони експлоуд и са 4 ленти бръкнах се 150 лева ама няма такав звук

Потребителски аватар
n-i-k-o
Автомобил: mk2 i passat b3
Двигател: ev 1984 rp 1992

Мнениеот n-i-k-o » Съб 25 сеп 2010 18:37

аз съм със същия блаупункт и вече свирят 3 години,пробвал съм ги и на малко стъпало държат и свирят учудващо добре за парите си

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Съб 25 сеп 2010 20:39

balinkata написа:аз съм с елипси на сони експлоуд и са 4 ленти бръкнах се 150 лева ама няма такав звук

Това ти мнение няма нищо общо с темата и е чиста проба хвалба. Още повече да се хвалиш със Sony Exshit дето всеки DLS, Ground Zero или Hertz за същите пари ще надсвири твоите сонита.

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 28 сеп 2010 14:44

ahhi написа:тея 50w номинална дет им дават на 30 почват да пращят от 34 ,ама може и плеара да ми е виновен sony некво прилично беше,ама новите свирят 1:1 със оригиналните на vw :screwy

От ЦД-то е кривоча и при мен, зависи от песента и от това колко е издут баса, почва да криви сонито на определено ниво

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”