Днеска си купих едни елипси на Blaupunkt, в техномаркет бяха вързани да свирят и звучаха добре. Без много да му мисля ги взех за 65лв. Прибрах се в нас и с много ентусиазъм си изрязах новата кора, монтирах, вързах и направо не можех да повярвам. Егати боклуците.. чудя се дали съм се метнал на някое менте или просто за тия пари това ми се пада. Басите ги няма никакви, само едно пърдене, абе ужас... Поиграх си с еквилайзера и в крайна сметка май телевизора в нас(който е на 8 години) свири по-качествено. Модела е GTX-693 SC: http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09076624
Чудя се ако сложа един бас и тях ги оставя само на високи дали ще скърпиме положението, но на тоя етап не се търпи... Предложения?

Нови елипси, ужасен звук.... ами сега...
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Нови елипси, ужасен звук.... ами сега...
Колега а модела на плейъра ти?Първото което се сещам е че си кръстосал кабелите на говорителите,за това няма бас.Също се надявам че през колата до отзад минават хубави отделни кабели,без да докосват маса никъде.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Бас ловя, че си вързал едната на обратно
. Принципно Blaupunkt са боклуци, но пък да нямат бас...

Последна промяна от radi_nrj на Сря 01 сеп 2010 19:10, променено общо 2 пъти.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Така,колега проблема е в твоя телевизор.Така за този модел с един авер го тествахме и кръглите и елипсите,мога да ти кажа че елипсите не се представиха добре,но да кажеш че нямат бас.Виж как си ги свързал,сигурно си объркал свързването и според мен си направил грешка с тях,пак същите но ако беше взел кръглите,щеше да е по добре за ушите ти 

-
- Low rider
- Автомобил: OLD
- Двигател: OTO
Всъщност изобщо нямат бас или очакваше да ти се тресе огледалото за обратно виждане 

Не очаквам да гърми, надявах се просто да има чист звук, CD-то е SONY CDX-GT35U, чувал съм го в друга кола да свири, къде по-добре е. Кабелите не вярвам да съм ги обърнал защото не съм ги прокарвал аз, от преди са. Тия които ми дойдоха с колоните още са в кутията.
Колегиии оправихме го
наистина за едната колона +/- са обърнати, ама така са ги вързали в оторизирания сервиз на Сони. Там ми закачаха cd-то за да ми важи гаранцията. Много се радвам, получи се точно ефекта който търсех. 

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нормално да нямат никакъв, то моите отзад са кръгли сони-експлоуд и огледалото тропка
ПО принцип за елипси трябва да бръкнеш поне 95-100 лв. Иначе и аз се очудвам, Блаупункт преди бяха име. Пробвай д аги свържеш на обратно или да г ивържеш като предни. Преди това изкарай кръглата и я чуй как свири когато не е на кората. Прослушай ги и прецени.

- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
mania написа:Не е нормално да нямат никакъв, то моите отзад са кръгли сони-експлоуд и огледалото тропкаПО принцип за елипси трябва да бръкнеш поне 95-100 лв. Иначе и аз се очудвам, Блаупункт преди бяха име. Пробвай д аги свържеш на обратно или да г ивържеш като предни. Преди това изкарай кръглата и я чуй как свири когато не е на кората. Прослушай ги и прецени.
Колега,за тези пари колоните свирят учудващо добре,както писах в по горния си пост.И при тях може спокойно да тропка и огледалото и каквото си пожелаеш

- mania
- Автомобил:
- Двигател:
Ми тогава на човека защо не му харесват?? Освен проблемът да е в радиото или кофти връзка...
GTx-693 е един от най-сполучливите модели на blaupunkt за тези пари, залагам на касетофончето,но попринцип доколкото съм запознат не се славят с бас(въпреки че трябва да тупка нещо), аз тея дни си взех GTc-662 за вратите, оо чудо сега се сетих че бях тръгнал за GTx-662,но както и да е и тея 50w номинална дет им дават на 30 почват да пращят от 34 ,ама може и плеара да ми е виновен sony некво прилично беше,ама новите свирят 1:1 със оригиналните на vw 

- balinkata
- Автомобил: VW golf 4
- Двигател:
аз съм с елипси на сони експлоуд и са 4 ленти бръкнах се 150 лева ама няма такав звук
- n-i-k-o
- Автомобил: mk2 i passat b3
- Двигател: ev 1984 rp 1992
аз съм със същия блаупункт и вече свирят 3 години,пробвал съм ги и на малко стъпало държат и свирят учудващо добре за парите си
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
balinkata написа:аз съм с елипси на сони експлоуд и са 4 ленти бръкнах се 150 лева ама няма такав звук
Това ти мнение няма нищо общо с темата и е чиста проба хвалба. Още повече да се хвалиш със Sony Exshit дето всеки DLS, Ground Zero или Hertz за същите пари ще надсвири твоите сонита.
ahhi написа:тея 50w номинална дет им дават на 30 почват да пращят от 34 ,ама може и плеара да ми е виновен sony некво прилично беше,ама новите свирят 1:1 със оригиналните на vw
От ЦД-то е кривоча и при мен, зависи от песента и от това колко е издут баса, почва да криви сонито на определено ниво
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”