Искам качествен мек бас в колата - Решено

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Искам качествен мек бас в колата - Решено

Мнениеот kalin_as » Вто 21 сеп 2010 8:46

Здравейте
Искам да си взема буфер и усилвател за него за колата но баса искам да е мек и качествен :!:
Не искам да ми бучи и дрънчи
Четох доста по нета и видях че за такъв бас се препоръчва следната комбинация:
http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine ... e-mrp-m500
http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine ... -swr-1242d
Моля дайте мнение за комбинацията дето съм се спрял или за някаква друга
Единствено се замислям дали да ги взема тези двете е защото са прекалено силни
Та се чудя за тези два буфера и по слаб усилвател
http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine ... sbe-1243br
http://www.aval-bg.com/car-audio/alpine ... sbe-1243bp

Последна промяна от kalin_as на Пет 24 сеп 2010 13:52, променено общо 1 път.

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Re: Искам качествен мек бас в колата

Мнениеот kedlar » Сря 22 сеп 2010 16:05

По-добре първата комбинация, не напразно е често споменавана, с по-евтиното не е толкова по-евтино, а все нещо ще ти липсва :)

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Пет 24 сеп 2010 12:52

Не ми се занимаваше да правя кутия за по-мощния бас на алпина а и се отказах от толкова мощна система ( акумолатора ще издъхне ) и затова взех този
alpine sbe-1243br
Свири прилично даже само на ЦД-то
А ЦД-то е Сони 640 и струва ми се дава качествен звук
Не знам защо пишат глупости за сонитата :lol:
В магазина слушах и пайнери за по 600лв. и разлика нямаше със сони
Може би има разлика ако се пуснат в една и съща кола за сравнение, но не си заслужава да дам толкова пари за озвучаване на голф 3...
Сега на ред е закупуване на усилвателя
Ще търся с 3 канален режим

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Re: Искам качествен мек бас в колата - Решено

Мнениеот mania » Нед 26 сеп 2010 13:08

За качествен звук решаващи са говорителите. Каквото и радио да вземеш с кофти говорители нищо не става. За въпросния пайнер от 600 лв тряа да му вземеш и говорители за поне ощ етолкова за да разбереш къде е истината. Примерът го имам - един приятел с пайнер висок клас и говорители магнат. Ми моя пайнер дех 2020 с говорители сони експлоуд кръгли свири по-добре от това. Е, той е с баскаса и усилвател де, ама като ги спре и всичко отива.

Според мен за да ти е готино в Г3 достатъчно е за отпред нещ отрилентово, отзад две елипси и баскасата. Аз сериозно се бях замислил за говорители на Граудн Зиро, но се отказах и си взех обикновените сонита. Идеята е да си направя система вкъщи. Все пак в Г3 квато и музика да му сложиш корите си казват думата :Mr Green Fun

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Нед 26 сеп 2010 13:57

Kaчествения звук няма дефиниция, не може да прочетеш какво е качествено, трябва да се слуша. Така че като не сте слушали достатъчно няма да правите разлика между сони, паинер, магнат... Да ти е честит суба и да те радва, нали това е важното :)
Иначе дали си струва за Г3, за мен по си струва да има музика която евентуално да прехвърля в следващата кола, но ходи обяснявай на хората с джанти и брони за хиляди левове на същия този голф, че за Г3 няма смисъл :)

Маниа, нормално е да придрънкват колите, но като спомена домашното аудио, доста по-лесно е да оправиш корите ... Вкъши има да третираш под,таван,стени, бас трапове и т.н. Не е като да сложиш 2 ОТ и готово

Потребителски аватар
MaD_GT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MaD_GT » Нед 26 сеп 2010 14:20

kalin_as написа:Сега на ред е закупуване на усилвателя
Ще търся с 3 канален режим

Моят съвет е, ако искаш да ти свирне подобаващо това субче му сложи моноблок. Разликата е много голяма, от личен опит го казвам. :wink:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 26 сеп 2010 15:23

kedlar написа:Kaчествения звук няма дефиниция, не може да прочетеш какво е качествено, трябва да се слуша. Така че като не сте слушали достатъчно няма да правите разлика между сони, паинер, магнат...

Май не четем, а ;) Казах че съм чул скъп пайнер с магнати и ефтин със сонита. Това предполагам се окъчествява като "чуване". А другото си е мой личен избор. Така или иначе парите за качествен вук в кола и в дом са горе-долу еднакви. За да ти изпълни душата поне 1000 трябва да се налеят, а дали ще са усилвател, ресивър, тонкулони, DVD или усилвател, Сд, говорители и оплътнения за вратите... Въпросът е какво си решиш. Просто не съм фен на това - стандартна музика + баскаса, като ще го правим да е като хората. :beer

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Нед 26 сеп 2010 17:59

А по темата :oops:
Най-евтиното което горе долу става е http://caraudio-bg.com/caramps/GroundZe ... 10hpx.html

Маниа дълга дискусия може да водим, важното е на всеки да му хареса неговия резултат, така че няма смисъл, особено в на колегата темата. Мисълта ми беше че това че корите дрънкат е нормално, смяна на говорители е само една стъпка при изграждане на музиката... Иначе за 1000-те лева, това са пари които стигат само за 2 свирещи говорителя, крайно недостатъчни са :)

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 28 сеп 2010 12:15

Аз почти си направих музиката в колата
Както казах взех си сонито 640 с изходи за усилвател и контрол на суб и филтри
Взех си баса на алпин
Прекарах захранване за усилвател и чинчове
А вчера взех на старо един 3 канален магнат и засега на него е закачен само баса
За другите два канала (задни) трябва да взема някакви среди и високи така че давайте идеи какви да бъдат и къде да ги разположа отзад и как - само не искам да пробивам кората
Знам че не е кой знае какво, но нямах пари за повече
Отпред на вратите бях взел по-рано едни трилентови (това ми беше идеята първоначално за подобряване на звука) но се оказа, че подобрението е едва забележимо във високите, а за баса беше зле - блъскаше по-силно, но дразнещо и твърдо, и корите така заскърцака, че се ядосах и реших да си правя това озвучаване...
Вчера сложих в предните врати едни по меки колонки а зад тях сложих солидно донапрен и сега е по-приемливо
Иначе баса на алпин свири доволно - баса си зависи и от песента, но съм спрял луднеса от сонито, че много кърти и ще ми паднат ламарините :lol:
А за отпред трябва да взема едни кристални високи че сегашните малко не достигат тези честоти - така, че и затова дайте съвет
:beer

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 28 сеп 2010 13:09

За слушането съм добър слухар :да:
В къщи имам една уредба Сони RXD8 от 2000г. с DJmix и разни бийтове - много по-добра от сегашните дървета
Дори на мп3 звука е по-добър от аудио ЦД в колата и то доста
След правилно разполагане на колоните баса е невероятно мек и просто те затиска при съвсем малко увеличаване а високите са кристални
Слушал съм и по-качествено озвучаване в разни магазини за аудио и видео техника а на времето когато имаше музикални магазини Унисон за пръв път чух качествен звук от ЦД плейър и едни метър и нещо високи Айва - бяха направо бъркащи в душата :bowdown
Според мен такъв звук в кола не може да се изкара...
Но съм съгласен, че звука може да бъде доста над това което съм взел аз, но това е за хора с пари или по-големи маниаци от мен :да: а аз съм си маниак :lol:
Задължително за качествен звук в колата е да се направи първо уплътняване, след това висок клас ЦД, висок клас говорители за купето захранвани от висококачествен 4канален усилвател и отделно висококачествен бас с висококачесвено моно стъпало за него и всичко това с качествени кабели и достатъчно мощно захранване...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 28 сеп 2010 14:16

kalin_as написа:Слушал съм и по-качествено озвучаване в разни магазини за аудио и видео техника а на времето когато имаше музикални магазини Унисон за пръв път чух качествен звук от ЦД плейър и едни метър и нещо високи Айва - бяха направо бъркащи в душата :bowdown

Това означава, че още нищо не си чул :wink: и тепърва ще откриваш музиката. Колкото до звука на RXD8-цата както и всички уредби от тоя клас - звукът им е всичко друго, но не и добър.

Ако искаш да имаш качествена музика в колата първото нещо което трябва да разкараш е Сонито. след това взимаш качествена компонентна система за предна линия и накрая според нуждите се търси събуфер който да я подпре с ниските.

Ти си почнал отзад-напред като този Алпин с тази банд-пас конструкция не е насочен към качество, а по-скоро до налягане.

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 28 сеп 2010 14:59

Да както казах, знам че не съм взел нещо кой знае какво, но не съм взел и някакви нискокачествени глупости
Досега тези неща ми стъпиха на над 700лв.
Ако имах пари щях да си взема и ЦД Алпин и колонки на граунд зеро и хубав усилвател и бас...но ако имах пари за такива неща щях да сменя и голфа :lol:
А за RXD8 на Сони мога да кажа, че вади наистина хубав звук :bowdown
Колкото и да му усилвам входния сигнал (от компа) няма никакво кривене и баса си го пази до края ( не както някои системи които го режат за сметка на средите ), а баса е бас един път а високите са също много чисти
Съмнявам се колега да си я слушал тая система - тогава беше 800лв. и сегашната ми музика в колата за почти същите пари не може да и стъпи и на малкия пръст по качество

На времето се продаваха едни техникси и панасоници които след сравнение със сонито отпаднаха
Особено панасоника който намаляваше баса след определено ниво на усилване и пускаше само среди :bishop

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 28 сеп 2010 15:51

Ми за това първо се пита и после се стреля :wink:

Alpine CDE-9870rm и Hertz ESK-165 ми излезнаха 420лв чисто нови (бяха на промоция).

Усилвателя си взех 2-ра ръка - Rockford Fosgate за 90лв (нов е бил $400). Ta по някога за да имаш един или няколко качествен компонента не е нужно да хвърлиш маса пари, а да проявиш малко гъвкавост ;)

И в крайна сметка музиката не е само бас.

П.С. Иначе уредбичката ти не само съм я слушал, а и знам много добре как изглежда отвътре. Но щом те кефи си я слушай, на мен само усилвателя ми тежи колкото 3 такива и нов е струвал колкото 5 :wink:

Потребителски аватар
kalin_as
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kalin_as » Вто 28 сеп 2010 18:13

Тоя модел на Алпин май няма USB и не съм го чул как е ама за цена от 250лв. нов не вярвам да е кой знае какво - това си е нисък клас за мен
Бях си харесал един Алпин но щяха да идат всичките пари само за ЦД :lol:
Колеги давайте съвети за хубави говорителчета за средните и високите честоти
Не искам мнения за нещо за което само е писано и се говори че било добро
Нека тези дето са си взели нещо и им е харесало да пишат

kedlar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kedlar » Вто 28 сеп 2010 22:39

Тъй като не видях цена за говорителите а се търси евтино качество - http://www.bassmania.eu/product.php?pid=907. Сложи ги отпред а премести твоите отзад ( каквото и да значи меки говорители ).
Също и за цд-тата дето си заглеждал има 2 дето свирят 9887 и 88рс, освен ако разбира се не си прескочил границата от 1500 лева :)

А това сони за цели 800 лева ... то само DIY усилвател дето свири ще дойде повече пари :) Каква ти е саунд картата между другото или си с външен дак :idea:

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”