Това става ли за нещо?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Това става ли за нещо?

Мнениеот musura » Сря 28 юни 2006 0:09

Изображение
BLAUPUNKT GTA 4 SPECIAL

Изображение
BLAUPUNKT GTT-300

и вобще комбинацията струва ли си или съкс? Защото изглеждат много евтини, а хич не съм в час с този вид техника.

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 юни 2006 0:12

Тая туба съм я слушал и свири много добре. Ама усилватела беше едноканален на 800 W или нещо такова не се сещам. :hmmmm

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 юни 2006 0:15

е то има линк бре :) 4 канален е:
-АВТОМОБИЛЕН УСИЛВАТЕЛ
-2/3/4 КАНАЛЕН
-МОЩНОСТ 2X375W / 4X110W МАКСИМАЛНА
-10-26000Hz
-РАЗМЕРИ 190/49/426

Ама ми се види евтино :( 130лв усилвателя и 100 кинта е баса, мисля, че ако свирят прилично си струва, но просто не съм сигурен, че свирят прилично (не съм sound-маниак)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Сря 28 юни 2006 0:23

Е има ама аз ти говоря за тва дето съм слушал. Не за линка. 8)
Тия ватове къде ги пишат нямат нищо общо с реалните. Ама щом дават че тубата е 600W и усилватела трябва да е поне толкова на единия канал иначе льок. А тоя го дават 2х375 къде си го пуснал. :wink:
А гледай и хубави силиконови жакове и кабели да намериш. :wink: :lol:

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Сря 28 юни 2006 8:30

чакай малко
какви са тия работи че трябва единият канал да е 600?!
ами е ако е бридж 2х300
второ усилвателя е 4х110 МАКС демек реални 4х40 :)

второ този усилвател е неподходящ за тая работа
трябва ти едноканален
или двуканален да може да се бриджва
или евентуално 4 канален да бриджнеш два канала и ще го направиш 3 канален (за един суб и две елипси например)
също така може и направо 3 канален де :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 28 юни 2006 9:51

DragoGT, ще хвърлиш ли едно око моля, на тези усилватели

Да препоръчаш нещо коета да не е супер скъпо (около 200лв - 250 е добре) и да става за посочения бас по-горе. Ако има възможност за 2 елипси да захрани ще е добре, но не е задължително.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 28 юни 2006 10:12

Според мен едно 4 канално стъпало + 2 елипси ще ти свирнат екстра в Голфа.Естествено и тубата която не е никак лоша.Хубавото при стъпалата на Блаупункт че гаранцията им е със смяна , поне при мен така се получи. Имах МПА 3 канален на Блаупункт и като изгоря ми го смениха с 4 канално ГТА -400 :shock . Казах благодаря и сега още си свирка новото.Преди да сложа второ стъпало баса беше на бридж на двата канала и на другите два бяха елипсите и свиркаше прилично. Има обаче едно но : много зависи плеъра къв е.

Потребителски аватар
POLO PAVLETI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот POLO PAVLETI » Сря 28 юни 2006 10:16

От тези който си дал GTA-470 според мен е най добър. 249 лв. е разумна цена за това стъпало.

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Сря 28 юни 2006 12:14

чух такава туба с усилвател blaupunkt (незнам модела) , не останах очарован от качество и сила, чувал съм Thаnder да вади по-добар басс.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 28 юни 2006 14:07

Взимай усилвател Тъндър и нека оркестърът да свири :).
Като гледам как си се насочил за тебе моделът ще бъде TCA - 2050 ( за около и под 100 кинта ) 1*210вата @ 4ома.
Ако още търсиш евтинийка за каса - взимай един 12" Бушмен ( Boschmann ) и му направи една кутийка 40-50 литра с бас рефлекс поне фи100, дължината определяш на ухо.
Ако си готов да дадеш повечко пари за каса - взимай Херц и смятай кутията с Бас Бокс-а.
Имай в предвиди че освен разходите за усилвтел и бас имаш и доста разходи за кабелаци ( с ноу-нейм компоненти започват от 30 кинта ).

Потребителски аватар
ProInstall:.
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ProInstall:. » Пет 30 юни 2006 9:15

Muncho написа: взимай един 12" и му направи една кутийка 40-50 литра с бас рефлекс поне фи100, дължината определяш на ухо.
Това "на ухо" с рефлексите професионално ли го правиш защото такъв човек ми трябва. :lol: :lol: :lol:
Сега по темата. Горещо ти препоръчвам да не ползваш компоненти на Blaupunkt, Tunder и други съмнително евтини марки. Хубавото CarAudio струва пари и въобще не се заблуждавайте. Вземи си направи музиката поетапно с качествени неща ако не можеш да извадиш пари на куп. Не забравяте, че евтиното излиза винаго по-скъпо.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Пет 30 юни 2006 9:43

Виж че човекът се е ориентирал към по-евтинко... та затава за него мисля че тъндър-а е усилвателят :) - перфектно съчетание на цена и качество ;).

А тва за ухото беше малко в рамките на шегата.. когато говорителят има ТиЕл данни тогава си ги смятам нещата с БасБокса и евентуално го доикосурявам след това на ухо. Когато няма необходимите данни тогава вече е на ухо :).

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пет 30 юни 2006 15:19

ProInstall:. написа:Сега по темата. Горещо ти препоръчвам да не ползваш компоненти на Blaupunkt, Tunder и други съмнително евтини марки. Хубавото CarAudio струва пари и въобще не се заблуждавайте.

Според мен не си разбрал, че човека тарси нещо по-добро от стандартната музика на което половината келеша ше се радват, а на него няма да му е изпязо кой знае колко. А не тарси музика с която да ходи на надсвирване и да търси 1-во място. Мое мнение, че силна музика(колкото и качествена да е) никой нормален човек не може да слуша дълго време и е по-добре да се вземе нешо което ше мойе да го използва на 70-80%, а не да се хварли на някой як bass за 1000лв. и да не може да го осили повече от половината защото му става гадно и да излиза от колата да се газари. Моя идеял е да има някакви що годе хубави колонки за среди и високи и едно басс-че 10" с усилвател за доузвочаване.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пет 30 юни 2006 17:27

Колеги, пътувам на кратки разстояния често и в 99% слушам радио. Трябва ми малко по-добра музика от стандартната, защото понякога, когато много се кефя на някое парче искам да позасиля волумето, а в момента ако направя това, единственото което получавам е гъгнене на колоните.

По принцип в момента колата е със стандартните колони отпред - свирят ОК и не изкривяват колкото и да съм засилил, но са слабички. Отзад на кората, предния собственик е забил 2 елипси "нонейм" и един бас "нонейм" - баса е двуканален и е вързан паралелно на елипсите. Колоните и трите са менте и не стават според мен. Това което търся, не държа на супер мощ, повече ми се ще да има по-плътен бас и по-чисто звучене, като врътна "волумето" :)

Затова и се ориентирах към евтин усилвател и някакъв бас готов, защото не ми се занимава аз да си ги правя нещата, гъзорък съм и не ме бива в домашното производство.

Много пари за музика не ми се дават, защото така или иначе, както казах, стоя малко в колата и в повечето време и това което е вътре ме удовлетворява. Заради кратките моменти от по 2-3 минути, когато давам газ, не си струва да дам над 1к за музика.

Харчат ми се около 250-300 общо за усилвател и бас засега :) Ако много се запаля, ще мисля нататък, затова искам някакъв съвет за около тази сума. Евентуално съм навит и на втора ръка стока, но да е читава.

Иначе ако ще давам 1к, ще е за валове :)

Потребителски аватар
RaZU
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот RaZU » Пет 30 юни 2006 17:35

колега обарни се кам колегата Vento той би трябвало да може ти предложи нещо качествено 2-ра ръка.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”