Здравейте колеги.
Проблема ми е следния,като купих колата имаше стар касетофон и само едни издънени говорители.След като обслужих колата,реших да се занимая с музиката,което стана малко помалко.
Първо купих един Пайнер ДЕХ 2020(естествено заради зеления цвят,а и цената му беше добра).
След това купих от един Колега (Deep Impact пише 40w,но имат голям магнит).В таблото сложиш пищялки от Рено Сценик(оригиналните,вадят добър звук).Но музиката беше като от радиоточка.Почнах да търся причината,като прз това време Купих и 2 Блаупункта GT серия(сиви).
Окабели и задните врати,и стигнах до извода,че който и говорители да сложа отпред няма бас.Отзад има,но не е такъв какъвто беше от Блаупункта в колата на човека от когото го взех.Започна едно въртене на кабели (+,-),но няма ефект.Сега сложих 2 малки елипси Блаупункт отстрани на двете пластмасови кори,където има заложени за оригинални.Като окабелявах пуснах само тях и се чуваха добре,но пусна ли вссички и става ужас.Музиката има сила,но стигне ли се до бас,става ужас.
Ако някой има някаква идея,какъв може да е проблема моля да ми пише.
Съмнява ме,че буксата не е наред,защото не е оригинална на Пайнер,но я сравних с тази на един приятел и кабелите уж съвпадат.
Ако проблема немога да го реша аз,ще отида някъде където правят музика,но не ми се дават още пари.
Благодаря предварително на всички!

Проблем с музиката на Голф3
-
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с музиката на Голф3
Първо си провери дали "баланса" и "фадера" ти работят правилно.Ако всичко е свързано правилно(с изключение полярност на говорителите)-тогава ще може да се отделя всяка една точка(FL,FR,RL,RR).
И обема зад говорителите има значение за баса.След това си правиш сфазирането(+/-),най- добре да си бележиш краищата на кабелите.И пищялките в таблото ги връзваш през "неполярен" кондензатор(1-3mKf),това е прост В.Ч.филтър,когато работят в паралел с предните басове.
И обема зад говорителите има значение за баса.След това си правиш сфазирането(+/-),най- добре да си бележиш краищата на кабелите.И пищялките в таблото ги връзваш през "неполярен" кондензатор(1-3mKf),това е прост В.Ч.филтър,когато работят в паралел с предните басове.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”