Момчета имам следната ситуация: преди няколко дни си взех МP3 за колата (Golf2).Дрънкалката е PANASONIC CQ-C1323NE 4x50W.Оригиналните колони дето са в колата са доста слабички и сложих
2x20W на задната кора.Кората е оригиналната за Golf-a.Резултата беше нулев.Звука е по-зле и от преди.Сега си мисля да си взимам някакви други колони и съм хвърлил око на на тези: http://www.pioneer.co.uk/uk/product_det ... _id=25-131.
Дайте някакво мнение или препоръки за тези или за други колонки дето ще вадят приличен звук.Не искам задното стъкло да се тресе а просто приличен звук:D. Другото което е,ако си сложа тези Pioneer-ки на оригиналната кора на Golf-a,без да уплътнявам каквото и да било,ще се получи ли нещо добро или ефекта отново ще е нулев.Дайте съвет и препоръки. 10x много.
Колони за Golf2
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:45, променено общо 1 път.
- giotto
- Автомобил: VW Passat B7 Variant
- Двигател: CFFB
Не че съм решил да слагам конкретно 13 см. говорители,просто не знам дали има( и каква е разликата ) между кръглите и елипсите.Ако с Pioneer- ките звука е ок( а не както сега,като увелича на 1/3 от мощноста и пръщят) нямам претенции какви ще са говорителите.Но ако с елипсите е по-добре ще си сложа елипси.Притеснява ме само факта,че съм с оригиналната кора и незнам дали си струва да влагам в говорители.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 19:49, променено общо 1 път.
- Станислав
- Автомобил:
- Двигател:
Скоро и аз си смених тонколоните. На задната кора си сложих тези и съм много доволен. Не знам колко пари си решил да отделиш но разликата в звука е много голяма. В момента тези в Техномаркет са 169 лв. Откакто съм ги сложил съм нямал проблем с кората (само дето сложих 1 летва допълнително отдолу преди да отида и да си избера точно кой тонколони). Все пак ако се чудиш какви точно да са ти колоните отиди в някой голям магазин и ги помоли да ти пуснат няколко модела за да чуеш разликата. За мен за кората най-добре са си елипсите, но както казаха въпрос е на личен избор и на това какво точно искаш от звука... дали мощност, бас, или качество. Успех при избора.
- ProInstall:.
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Вземи си ето тези http://www.rnb-audio.com/components/dls/speakers/269.htm цената им е 154лв. и свирят по-добре от херц за същите пари.
- giotto
Здравейте колеги!Та значи взех си тези елипси за Golf-a: http://www.blaupunkt.com/uk/7606453000_main.asp но звука е все същия както преди.Единствената разлика е във високите честоти-те се ок.Но бас въобще не се усеща.Когато си сложа ръката върху колоните се усеща че вадят бас,но незнам защо в колата не се усеща.Като че все едно се "разсейва" и се губи.Кажете какво да направя.Някъде във форума четох как един пич си е направил бас каса със пластмасова туба,та ми минават едни идеи през главата
. Дали пък не трябва да ги уплътня някак си,но не виждам как,те са на кората.А може би и кората не е добра.Кажете какво да правя.

- giotto
Аз и не искам колата да се клати,но поне да свири що годе ок,имам един приател който си беше взел 2 Hitachi-та 10 см. за по 1EUR парчето от Германия и мога да кажа 4е звученето е супер.Вадят си и бас пущинийте и всичко.И неговите са на задната кора на Renault 19,но звука няма нищо общо с този при мен.Незнам,дали щото багажника му е с по-малък обем се получава този ефект.
-
- Автомобил:
- Двигател:
аз съм се спрял на http://steadygroup.com/avtomobilni/dx6x9.html но не съм ги чувал и незнам какъв звук ще вадят но иначе марката е стабилна немска
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”