Говорители Sony как се представят?

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
exclusiveremix
Автомобил: Ford Fiesta
Двигател: 1.4TDCI 2008

Говорители Sony как се представят?

Мнениеот exclusiveremix » Нед 24 окт 2010 11:31

Здравейте колеги,засега в количката е вкарано сд-плеър сони MEX BT 3600,модел с блутут,усб изход и аукс.Като цяло свири прилично поне за моя слух,но оригиналните ми говорители Блаукпункт 13см нещо не се държат както трябва.Говорителите са еднолентови само среда,хартиена мембрана. :| Доколко са оригинални незнам но поне така ми я дадоха.
замислил съм да слагам сони XS-F1326SE Двулентови говорители 13ски..като цяло гледам цените им в зора са възможно най-евтини 39.90лв за чифт..знам че качеството няма да е перфеткно но трябва с 100лв да сменя и 4те говорителя..не съм фен на страхотната музика,няма къде чак така здраво да избухвам в колата затова минах към среден клас говорители и сд..
друго което искам да попитам кое е по добре предна линия двулентови или трилентови и задна линия как ?
като цяло това е "Дилемата"добри ли са говорителите на сони ?

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Re: Говорители Sony как се представят?

Мнениеот milmar » Пон 25 окт 2010 19:28

exclusiveremix написа:...
като цяло това е "Дилемата"добри ли са говорителите на сони ?

Преполагам като всичко останало на SONY напоследък , за жалост .

Потребителски аватар
passenger
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passenger » Вто 26 окт 2010 8:55

Преди време реших че звука не ми харесва ... все пак колоните заедно с колата бяха на 17-18 годинки ... Извадих оригиналните еднолентови колони на които даже няма марка (имаше само емблемата на VW и тази на Audi) и сложих нови Сони двулентови, точно тези които казваш че са 39 лева.
Ефекта беше поразителен и то в отрицателния смисъл. Пълен шит ... новите колони се чуваха 2 пъти по-слабо, без грам бас или средни.
Сега стоят прибрани в прекрасната си кутийка и чакам, някой да ме ядоса, за да му ги подаря.
Доколкото чета мненията тук Блаупункт са на същото ниво.
ТОгава си се посмях сан на себе си и просто предположих че ако отида в магазина и си затворя очите и си взема някакви произволни колони без Сони, то те ще свирят по-добре.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Вто 26 окт 2010 9:34

exclusiveremix

Мнениеот exclusiveremix » Вто 26 окт 2010 11:28

да но аз имам бюджет от 100лв за 4 говорителя.. казвам ви не съм маниак на тема звук просто искам едно по добро качество от СТОК блаукпункт.
сд-то ми като цяло вади добър звук доволен съм от него,но оригиналните блаупункти 13 см не се представят много добре..

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Сря 27 окт 2010 19:32

да ползвам темата на колегата.. :)и аз имам същото плеарче.. какво ще ми препоръчате за предна и задна линия. Да има мек бас и добри високи честоти :)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 27 окт 2010 22:30

exclusiveremix написа:да но аз имам бюджет от 100лв за 4 говорителя.. казвам ви не съм маниак на тема звук просто искам едно по добро качество от СТОК блаукпункт.
сд-то ми като цяло вади добър звук доволен съм от него,но оригиналните блаупункти 13 см не се представят много добре..

Всъщност, я поясни за каква кола става въпрос?

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 27 окт 2010 22:57

За говорители на ниска цена може би са най-добрият избор. При тихо свирене са добре, като ги надъниш... Но пък са здрави. Купих си Тъндър, изпляскаха на третия месец. После си купих две трилентови експлоудки кръгли, на цена много малко по-висока и вече трета година са супер. Ако не ти се дават много пари или не искаш колата ти да е дискотека си вземи такива. Виж ако искаш сериозна сила - Граунд зирота и пр.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Сря 27 окт 2010 23:17

Ще се опитам да го предам с прост език за тези Sony-та - говорител с пласмасова мембрана си свири като кутийка от кисело мляко. Лошото е, че на пазара има говорители, които свирят много по-зле от тях и това създава погрешно впечатление, че тези Sony-та свирят.

exclusiveremix

Мнениеот exclusiveremix » Чет 28 окт 2010 14:53

МОЖЕ наистина да ми направите забележка,че не съм точно с VW,въпреки че преди години смених няколко голф 4ки..
става въпрос за чисто нова дачия сандеро..в форума на дачия нямаме нито 1 разбирач на тема звук..така че тук се приместих и очаквам помощ.
сега се зайнатих сонитата или евтините пайнери 2лентови..

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 28 окт 2010 15:38

Абе и 2-та варианта дето си ги харесал не стават.

План минимум е това:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dcx-130

Но мой съвет е да зарежеш за сега задните врати и да си вземеш еди такъв комплект:
http://aval-bg.com/car-audio/hertz/govoriteli/hertz-dsk-130
Да намериш подходящо място на високите на таблото иначе се обричаш на това слушаш вокалите от към колената си mhihi

exclusiveremix

Мнениеот exclusiveremix » Чет 28 окт 2010 17:32

а тази фирма АВАЛ,като цяло качествени неща ли предлага и ако направя онлайн поръчка ще сгреша ли ? :oops:
в моя град се намират единствено няколко ТЕХНО магазина + още 2 3 магазина за аудио..
и фирми като кларион,алпин,паинер,херц и други са забравени там..
така че ако поръчам 2 херца от 55лв от АВАЛ с доставката ми идват 60лв..ще постигна ли минимално подобрение на качеството?..
и само не разбрах кво толкова го хвалите тоя херц ?

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Чет 28 окт 2010 21:26

exclusiveremix написа:а тази фирма АВАЛ,като цяло качествени неща ли предлага и ако направя онлайн поръчка ще сгреша ли ? :oops:

На съм пазарувал от тях, но други колеги са и са доволни. Ползвам сайта им да давам прегледна информация за продуктите. Други представители на Hertz, Pioneer и т.н. е Avitel и DEK като според мен няма никакво значение от коя от 3-те фирми ще поръчаш що се отнася до качеството.
exclusiveremix написа:в моя град се намират единствено няколко ТЕХНО магазина + още 2 3 магазина за аудио..
и фирми като кларион,алпин,паинер,херц и други са забравени там..

Техно магазините траайно (особенно в криза) са се ориентирали към най ефтината консуматорска електроника и особенно в кар аудиото нямат намерение на се конкурират с фирми като горепосочените 3. Просто човек, който търси качествени компоненти и професионална инсталация ще отиде при специалист, а не в някой мега маркет.

exclusiveremix написа:така че ако поръчам 2 херца от 55лв от АВАЛ с доставката ми идват 60лв..ще постигна ли минимално подобрение на качеството?..

ДА освен ако корите на
exclusiveremix написа:и само не разбрах кво толкова го хвалите тоя херц ?

Най-евтините свирещи говорители.

Потребителски аватар
_NqKoI_
Автомобил: Golf 2
Двигател: ABF

Мнениеот _NqKoI_ » Нед 14 ное 2010 0:48

За същото плеарче да препорачате пак на херц ... нещо за задна линия :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
1,9TDI
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Мнениеот 1,9TDI » Пон 15 ное 2010 20:42

Относно херца на предните врати съм сложил точно такива от 55лв и на 2-рата седмица почнаха да пращят. Сега товаря задните които са сони (тези от гаража) като разтоварвам тези отрпед и сонито като за ефтинки говорители от 55-60 лв издържат на по-голямо натоварване от херца. Всеки сам решава какво да си вземе все пак. Аз съм доволен от Сони и никога повече няма да си взема херц. Вероятно съм попаднал на кофти говорители ама все пак не ме кефят.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”