Здравейте,имам приятел с Г2 и иска да му слага силна музика,та значи идеята е следната:
-отзад- 2 баса по 12 инча,средни и високочестотни говорители,в багажника туба(най-вероятно активна)
Голфа е 2-вратка,във вратите елипси,но какви като модел и мощност не ни е ясно,в таблото също не ни е ясно какво.
По принцип идеята е всичко да Pioneer,но ако има по-евтин вариант и задоволително качество няма да се поколебаем.
CD-то искаме да бъде с опция за контрол на SUB-а
Основните въпроси са колко усилвателя трябват,дали да са 4 или 2 канални,тубата активна или пасивна да е,какви колони да се ползват за вратите(елипси или други)дали да са вързани към усилвателя или към CD-то директно,ако някой може малко да ни поскаже ще сме благодарни.
Озвучаване на Г2,моля за съвет!
- Pav3l
- Автомобил: bmw
- Двигател: 1998
- Контакти:
Според Вашите изисквания ще трябва да инвестирате значителни средства - от рода на 2хил.лв (че и повече).
При всички условия ако искате качествен (не само количествен) звук е добре да заложите на плеър Pioneer поне 5-та серия (5***) или Alpine (и за двата от 500лв нагоре).
За стъпало Аз лично ползвам 1 BoschMann (BM-AudioLabs) модел PCH-990АТХ за Бас и едно Blaupunkt 4-канално за среди и високи.
Общо взето нямам свободни изводи, оставени да бездействат...
При мен е така:
CD-MP3: Alpine CDA-9853R (до скоро с Pioneer DEH-5650MP - азиатски модел, европейския е DEH-5700МР)
Предни: Nokia (фабрични) във вратите - към CD-то.
Задни: JVC 13см (на кора) - към CD-то.
Предни: Kicker 10см (на таблото) - към стъпало Blaupunkt (4-канално).
Задни: елипси Kenwood 6х9" (на кора) - към стъпалото Blaupunkt.
Бас JBL GT4-15 (в затворена кутия 42,5л -заради обема на кутията) - към стъпало BoschMann PCH-990АТХ.
Автомобила ми е Passat Variant.
Така ако не искаш нощем да вдигаш всички от леглата можеш да си изключиш REMOTE-то на стъпалата (през отделен бутон) и да си имаш някаква прилична музика.
Плеърите имат корекции на нивата на SUB-Out-а, както и доста други неща и ефекти (особено Alpine-а! Само дето е 700лв...)
Конкретно Pioneer-a подава доста по-твърд бас към стъпалото - ако си привърженик на голямото разтърсване...
Приготви се и за поне 16квадрата (при мен 20) захранващ кабел за голямото стъппало и поне още 8 за малкото!
Освен това няма да е лошо да помислиш и за генератор поне 90А (на пасатите има доста такива), както и за кондензатор (аз в момента си мисля за него).
Общо взето всичко ми е "Сбирщайн", но резултата определено ми харесва!
Ако има още нещо - питай!
При всички условия ако искате качествен (не само количествен) звук е добре да заложите на плеър Pioneer поне 5-та серия (5***) или Alpine (и за двата от 500лв нагоре).
За стъпало Аз лично ползвам 1 BoschMann (BM-AudioLabs) модел PCH-990АТХ за Бас и едно Blaupunkt 4-канално за среди и високи.
Общо взето нямам свободни изводи, оставени да бездействат...
При мен е така:
CD-MP3: Alpine CDA-9853R (до скоро с Pioneer DEH-5650MP - азиатски модел, европейския е DEH-5700МР)
Предни: Nokia (фабрични) във вратите - към CD-то.
Задни: JVC 13см (на кора) - към CD-то.
Предни: Kicker 10см (на таблото) - към стъпало Blaupunkt (4-канално).
Задни: елипси Kenwood 6х9" (на кора) - към стъпалото Blaupunkt.
Бас JBL GT4-15 (в затворена кутия 42,5л -заради обема на кутията) - към стъпало BoschMann PCH-990АТХ.
Автомобила ми е Passat Variant.
Така ако не искаш нощем да вдигаш всички от леглата можеш да си изключиш REMOTE-то на стъпалата (през отделен бутон) и да си имаш някаква прилична музика.
Плеърите имат корекции на нивата на SUB-Out-а, както и доста други неща и ефекти (особено Alpine-а! Само дето е 700лв...)
Конкретно Pioneer-a подава доста по-твърд бас към стъпалото - ако си привърженик на голямото разтърсване...
Приготви се и за поне 16квадрата (при мен 20) захранващ кабел за голямото стъппало и поне още 8 за малкото!
Освен това няма да е лошо да помислиш и за генератор поне 90А (на пасатите има доста такива), както и за кондензатор (аз в момента си мисля за него).
Общо взето всичко ми е "Сбирщайн", но резултата определено ми харесва!
Ако има още нещо - питай!

- RaZU
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За какви средства става дума??
Та както разбрах искате 2-та басс-а на котара и един в туба?? Няма ли да е по-добър вариянт да са само 2-ва басс-а в басс каса/и в багажника. По кората слагате елипси (много добре е ако ги направите да са насочени към копето а не към тавана на колата) и няколко басс рефлекса. Басс касата дали ще е активна или не няма голяма разлика. За стапала трябва да се знае какви ще са говорителите, че чак тогава да се каже какви ще трябват, но това пак зависи и с какви средства ще го правите.
А за отпреде и по вратите ако имате възможност да направите джобове за елипсите(незнам каква е колата) е хубаво пак да ги насочите към слушателите. За таблото може някои Pioneer или Hertz да сложете. И 2-те марки са много добри само според бюджета трябва да видите коя серия ще ви трябва.
И накрая, но не на последно място за такава музика ще трябва и поне едно кондензаторче
.
И друго ще трябва да помислите за изолация на купето, да не стане като пуснете и да се разтресат всички ламарини
P.S. Имам много идеи, но незнам с какво разполагате, дали ще го правите сами, ако ще го правите сами с какво разполагате (като инструменти и умения).
Та както разбрах искате 2-та басс-а на котара и един в туба?? Няма ли да е по-добър вариянт да са само 2-ва басс-а в басс каса/и в багажника. По кората слагате елипси (много добре е ако ги направите да са насочени към копето а не към тавана на колата) и няколко басс рефлекса. Басс касата дали ще е активна или не няма голяма разлика. За стапала трябва да се знае какви ще са говорителите, че чак тогава да се каже какви ще трябват, но това пак зависи и с какви средства ще го правите.
А за отпреде и по вратите ако имате възможност да направите джобове за елипсите(незнам каква е колата) е хубаво пак да ги насочите към слушателите. За таблото може някои Pioneer или Hertz да сложете. И 2-те марки са много добри само според бюджета трябва да видите коя серия ще ви трябва.
И накрая, но не на последно място за такава музика ще трябва и поне едно кондензаторче

И друго ще трябва да помислите за изолация на купето, да не стане като пуснете и да се разтресат всички ламарини

P.S. Имам много идеи, но незнам с какво разполагате, дали ще го правите сами, ако ще го правите сами с какво разполагате (като инструменти и умения).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря Ви,сами ще си правим музиката,по принцип с проблемите по колите се борим сами,имаме понятие горе-долу от доста неща и за сега се справяме
,по принцип този вариант за музика го взаимствахме от един приятел който е озвучил така колата си,но е ползвал Magnat и Pioneer и е дал много много пари,които моя приятел в никакъв случай не може да си ги позволи и сега като се поогледахме за цени решихме, че със сигурност,CD-то ще хубаво,а за стъпалата и говорителите не е ясно,иска ни се поне басовете също да са Pioneer,но може и някви други,като целта ни е да има по-дълбок и мек бас,така че ако може да ни насочите към някаква марка басове и усилватели които дори и "сбирщайн"да дават някакво поносимо качество,а също и какви филтри да използваме за задната кора,тъй като в никакъв случай няма да ползваме елипси там.
Благодарим Ви предварително!

Благодарим Ви предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Не че съм против елипсите,просто до сега музиката беше с 2 елипси на кората и между тях 15 инчов бас свързан BRIDGE,усилвателя 4 канален и свиреше нещо ама не позволяваше да се усилва повечко защото елипсите не издържаха(започваха да пукат),елипсите са 13X9 KENWOOD 4-лентови,но стари,със сини мембрани ама какъв модел са не съм запомнил.Сега искаме да сътворим нещо по-кадърно и за това искаме да сложим 12 инчови басове отзад със среди и високочестотни,вместо елипси.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
такаааа
добре си се ориентирал към туба (бас каса) (free air на хечбек не е много хубаво)
обаче бъркаш за 12"
сложи едни 8" говорители на пайнер и си готов за среди и високи
чак 12" няма никакъв смисъл
ето ги мойте
http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=680
добре си се ориентирал към туба (бас каса) (free air на хечбек не е много хубаво)
обаче бъркаш за 12"
сложи едни 8" говорители на пайнер и си готов за среди и високи
чак 12" няма никакъв смисъл

ето ги мойте
http://avitel-bg.com/popup1.php?ArticleID=680
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”